| Autor |
Wiadomość |
amos
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-09-13, 01:46 ubezpieczenia auta
|

|
|
szukam przedstawiciela z towarzystwa ubezpieczen(ubezpieczenie auta), mowiacego po Polsku.
Prosze kogos mi polecic, Berlin lub Frankfurt |
|
|
|
 |
ata
Bardzo Aktywny

|
|
|
|
 |
gumajan
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-09-13, 09:06
|

|
|
| Czy nie lepiej ubezpieczyc auto bezposrednio poprzez internet? - koszt nizszy ok.20-30% - czas potrzebny - 15 minut..... |
|
|
|
 |
amos
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-09-13, 11:15
|

|
|
wlasnie probowalem wczoraj przez internet, wszystko wypelnilem ale wkoncu zrezygnowalem bo nie pokazalo mi kosztu ubezpieczenia wiec nie chcialem wchodzic w jakies zobowiazania w ciemno
ale jak mozesz mi cos polecic online to z gory dziekuje |
|
|
|
 |
gumajan
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-09-13, 17:29
|

|
|
| Cos musiales zle zrobic - wysokosc skladki jest niezbedna czescia wniosku - moze zapomniales podac, jaka masz SF - wlasciwa kolejnosc jest nastepujaca - wchodzisz na strone wybranej firmy ubezpieczeniowej, zaczynasz wlasnie od wyliczenia skladki - podajac dane dot. auta, swoje wlasne i ew. posiadanej znizki - ukazuje sie indywidualna wysokosc skladki, jesli ci odpowiada, przechodzisz do dalszej czesci wniosku, czyli podania dodatkowych danych . Po wyslaniu wniosku, zagladasz do wlasnej poczty mailowej, gdzie czeka potwierdzenie przyjecia wniosku oraz link do wydrukowania numeru eVB, czyli dawnej Doppelkarte. I to juz wszystko, pozostaje zarejestrowania auta. |
|
|
|
 |
Portowiec
Bardzo Aktywny Krzysztof Jarzyna ze Szczecina

|
Wysłany: 2011-09-14, 11:33
|

|
|
check24.de/versicherungen
sprawdzalas tutaj ? |
|
|
|
 |
amos
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-09-15, 19:33
|

|
|
Gewünschter Versicherungsschutz
Freie Werkstattwahl
co konkretnie oznacza ? |
|
|
|
 |
gumajan
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-09-15, 23:51
|

|
|
To pierwsze oznacza, ze musisz okreslic zakres ubezpieczenia: masz 3 mozliwosci : tylko OC, OC plus Teilkasko (Rozne stopnie udzialu wlasnego ) oraz OC plus Vollkasko (rowniez rozne warianty - VK zawiera w sobie TK).
Punkt drugi - masz mozliwosc w czesci ubezpieczenia Teilkasko zdecydowac, czy w przypadku szkody sam wybierasz warsztat, gdzie szkoda usunieta, lub pozostawiasz w tej sprawie decyzje ubezpieczycielowi (jesli zdecydujesz sie na ten drugi wariant, przysluguje Ci znizka ( z reguly 10-15% czesci skladki za Teilkasko). |
|
|
|
 |
amos
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-09-20, 02:20
|

|
|
tak wlasnie myslalam
formularz wypelnilam w zeszlym tygodniu i zero jakiegokoliwek kontaktu
nadal nie wiem czy mi zaakceptowali, czy wszytsko sie zgadza itd
firma krzak
moze mi ktos poleci konkretna firme w ktorej sie ubezpieczal online i z ktora mozna sie komunikowac po angielsku |
|
|
|
 |
|
|