Ubezpieczenie do gewerbe.
| Autor |
Wiadomość |
szymin89
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-08-05, 18:27 Ubezpieczenie do gewerbe.
|

|
|
Witam.
Mam problem z uberpieczalnia bo jestem Polakiem... AXA robi problem bo chce zaplaty na rok z gory bo polacy nie placa skladek itp. I tutaj moje pytanie, znacie moze jakies godne polecenia ubezpieczalnie, nie drogie oczywiscie;) ? Jak tak to prosze pisac. |
|
|
|
 |
niki
Dyskutant

Pomogła: 19 razy Posty: 646 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2011-08-05, 21:48
|

|
|
| wyslalam wiadomosc na PW |
|
|
|
 |
golabek777
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-08-05, 23:53
|

|
|
| Podłącze się do tematu , mam ten sam PROBLEM . |
|
|
|
 |
szymin89
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-08-08, 17:27
|

|
|
| Ej no nikt ubezpieczenia nie ma? Przedstawiciel nie musi rozmawiac po polsku... |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2288 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2011-08-08, 18:08
|

|
|
| szymin89 napisał/a: | | Ej no nikt ubezpieczenia nie ma? Przedstawiciel nie musi rozmawiac po polsku... |
jedno z najtanszych ubezpieczen jest w Hanse Merkur... pobieraja co miesiac kwote z konta a nie na rok z góry. |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
szymin89
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-08-08, 18:13
|

|
|
Dzieki;) zobaczymy co zaoferuja.
Ps. Axa chce na caly rok bo boja sie ze osoba ktora jest krotko w de i nie miala tutaj wczesniej ubezpieczenia nie bedzie placic skladek, stad te 'zabezpieczenie' |
|
|
|
 |
na86
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 4 razy Posty: 196 Skąd: OPOLE
|
Wysłany: 2011-08-08, 20:21
|

|
|
chodzi ci o ubezpieczenie prywatne??? polecam continentale, nam załatwiał pan Krzysztof Jabłonski (01723830142) odradzam UKV, które zalatwia pani Katarzyna Szajner- niestety przejechałam sie na pomocy tej pani
A tak poza tym wielu Polaków o tym nie wie, ale po trzech miesiacach pobytu w Niemczech mozna sie starac o ubezpieczenie w kasie panstwowej i nie trzeba płacic horrendalnych stawek za ubezpieczenie, które wyliczaja sobie prywatne kasy
Polecam zadzwonic do Rady Polskiej i tam wszystko ładnie i prosto wytłumacza.
Ja po porazce u pani Szajner jestem juz troszke mądrzejsza |
_________________ Gravitation cannot be held responsible for people falling in love. |
|
|
|
 |
szymin89
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-08-08, 20:35
|

|
|
| Jedne i drugie maja swoje zalety i wady... Prywatne jest raczej tansze (jak ktos nie ma rodziny i jest mezczyzna). Dla mnie skladke wyliczyli 109 w axa a w jakiejs prywatnej 220. |
|
|
|
 |
na86
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 4 razy Posty: 196 Skąd: OPOLE
|
Wysłany: 2011-08-08, 20:54
|

|
|
| szymin89 napisał/a: | | Prywatne jest raczej tansze | chyba nie do konca |
_________________ Gravitation cannot be held responsible for people falling in love. |
|
|
|
 |
Alicja8686
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-08-11, 19:14
|

|
|
tylko przypadkiem nie daj się naciągnąć na turystyczne ubezpieczenie bo tak naprawdę wielkie g.... możesz mając to ubezpieczenie do każdej wizyty u lekarza musisz dopłacać. Sprawdź może w AOK |
|
|
|
 |
szymin89
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-08-12, 21:05
|

|
|
| Nie nie nie wszystko ma byc ok. Ale z drugiej strony w prywatnym ubezpieszeniu z wkladem wlasnym tez trzeba placic np. 360 rocznie- jesli sie chodzi do lekarza, powyzej tej kwoty koszty pokrywa ubezpieczyciel. |
|
|
|
 |
Teufelchen
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-08-14, 15:00
|

|
|
Witam
Ja również NIE POLECAM pani Katarzyny Szajner ponieważ 2 razy wkopała nas w takie ubezpieczenie że szok (do dziś spłacamy) a po drugie żadnej sprawy nie potrafi doprowadzić do końca.ODRADZAM
Pozdrawiam |
_________________ Nie przejmuj się rolą i tak Cię op*****ą |
|
|
|
 |
szymin89
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-10-27, 20:32
|

|
|
| A wiec moje najwieksze problemy sie rozwiazaly, ubezpieczenie mam, jest tanie i bez wkladu wlasnego. Warunki sa dosyc proste, nie mozna byc obywatelem De i nie mozna byc dluzej w Niemczech niz rok (zameldowynym oczywiscie). Czyli idealnie;D Firma to B.D.A.E. |
|
|
|
 |
gosia1976
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-11-01, 20:59
|

|
|
ale to ubezpieczenie jest tylko na krotko i trzeba miec ubezpieczenie ZUS w Polsce... potem trzeba sie ubezpieczyc zgodnie z przepisami panujacymi w Niemczech... a to niestety musi byc pelne ubezpieczenie (Krankenversicherung i Pflegeversicherung), dowolny jest wybor tylko rodzaju, czy panstwowe, zalezne od dochodu i musi byc ciaglosc, czy prywatne (z udzialem wlasnym lub bez)
ps. ja tez moge pomoc 01786016416 |
_________________ lepiej zalowac i probowac, niz zalowac, ze sie nie sprobowalo
http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=1601404023 |
|
|
|
 |
|
|