|
| Autor |
Wiadomość |
Michael
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-01-26, 12:24
|

|
|
viola23, Witam i prosze o szczegoly, raz, by czytajacy mogli dowiedziec sie czegos i dwa, by mozna ocenic, w czym wina wspomnianego pana a wreszcie i trzy, by sprawdzic, czy przypadkiem nie zachodzi nieporozumienie.
Pojecie "otwarcie firmy" jest dosc mgliste.
Pozdrowienia
Michael |
|
|
|
 |
Krawczyk Muller
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2010-01-28, 23:55
|

|
|
| Myślę, że Viola zamkneła juz temat... |
_________________ Krawczyk & Muller - Niemiecka jakość - Polskie ceny. |
|
|
|
 |
viola23
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 7 razy Posty: 98 Skąd: Berlin Reinickendorf MV
|
Wysłany: 2010-06-11, 22:05 Pan B... cd
|

|
|
Wracam do mojej sprawy...
Nie miałam pojęcia, że pare miesięcy temu pojawiły sie powyższe wpisy. Dopiero dziś przypadkowo odczytałam.
Niestety szczegółow nie podam bo to sprawa osobista jedynie mogę krótko wyjaśnic.
Pojęcie pomocy w otwarciu firmy kojarzylo się Panu B... z wypełnieniem papierka do Gewerbeamt oraz Bg Bau oraz napisanie takiego Biznesplan aby Job Center nie robił problemów i żeby można było stara sie o kredyt.
Michael uwierz mi, że nieporozumienie bylo tylko jedno - najwiekszym nieporozumieniem było skorzystanie z usług tego pana.
Do dziś ani rachunku za jego rzekomą usługę ani chęci załatwienia sprawy.
Na chwile obecną sprawa wygląda tak, że Pan B i jego człowiek tak skopali nam papiery, że Job Center nas odrzucił i sprawa trafia do sądu i kolejny rok będę walczyc.
Co do Pana B to już mam sygnały od innych ludzi o podobnym załatwieniu sprawy.
W każdym razie Pana B podałam do Finanzamt o czarną robotę bo rachunku do dziś mi nie chce wystawic a przecież wziął za to pieniądze.
Dla porównania jeśli ktoś świadczy usługi budowlane i skopie robotę to mu nie zapłacą i jeszcze będzie musiał poprawiac i dokładac ze swojej kieszeni a tacy jak Pan B kasują pieniądze za usługę i nie rozliczają sie z tego a co najgorsze nie ponoszą odpowiedzialności za źle zrobioną pracę.
Kochani rodacy, jha nauczyłam się przez ten rok jednego- za każdą usługę biorę rachunek |
|
|
|
 |
Krawczyk Muller
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2010-06-12, 18:44
|

|
|
O, widzisz sama - poszłaś do sądu i bdb - tam jest miejsce dla tej sprawy a nie forum - wyobraź sobie, że jest wiele osób, które czują się pokrzywdzone przez różne osoby / firmy - i tu mam pytanie:
Za każdą z w/w osób położysz swoją głowę, że są faktycznie skrzywdzone ??
Czasami prawda wygląda inaczej a czasami leży po środku.
Świetnie, że rządasz rachunków to Twoje prawo i korzystaj z niego, bez rachunku nie posiadasz żadnych praw.
Co ciekawe, rachunki najbardziej przydają się przy zakupie butów - to jest najczęściej reklamowany towar.
- i właśnie przy butach, klientki najczęściej nie biorą rachunków a gdy wezmą - gubią je.
Pozdrawiam. |
_________________ Krawczyk & Muller - Niemiecka jakość - Polskie ceny. |
|
|
|
 |
viola23
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 7 razy Posty: 98 Skąd: Berlin Reinickendorf MV
|
Wysłany: 2010-06-13, 13:56 Pan B... cd
|

|
|
A czy ja w którymś momencie napisałam, że dałabym sobie glowę położyc??
Co do miejsca tej sprawy to sąd oczywiście już teraz jest najlepszym na to miejscem, ale forum służy do informowania ludzi i nikt mi nie zabroni umieszczania na nim informacji a zwłaszcza takich, które mogą uchronic innych przed takim finałem jaki mnie spotkał
Co do rachunków za buty to akurat wyobraź sobie, że z mojego doświadczenia akurat KLIENTKI go biorą a właśnie KLIENCI o nim zapominają lub Go gubią |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|