forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

UWAGA na Pana B......

Autor Wiadomość
Michael 
Uzytkownik

Wysłany: 2010-01-26, 12:24   

viola23, Witam i prosze o szczegoly, raz, by czytajacy mogli dowiedziec sie czegos i dwa, by mozna ocenic, w czym wina wspomnianego pana a wreszcie i trzy, by sprawdzic, czy przypadkiem nie zachodzi nieporozumienie.
Pojecie "otwarcie firmy" jest dosc mgliste.

Pozdrowienia

Michael

Krawczyk Muller 
Staly bywalec forum

Wysłany: 2010-01-28, 23:55   

Myślę, że Viola zamkneła juz temat...

viola23 
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-06-11, 22:05   Pan B... cd

Wracam do mojej sprawy...
Nie miałam pojęcia, że pare miesięcy temu pojawiły sie powyższe wpisy. Dopiero dziś przypadkowo odczytałam.
Niestety szczegółow nie podam bo to sprawa osobista jedynie mogę krótko wyjaśnic.
Pojęcie pomocy w otwarciu firmy kojarzylo się Panu B... z wypełnieniem papierka do Gewerbeamt oraz Bg Bau oraz napisanie takiego Biznesplan aby Job Center nie robił problemów i żeby można było stara sie o kredyt.
Michael uwierz mi, że nieporozumienie bylo tylko jedno - najwiekszym nieporozumieniem było skorzystanie z usług tego pana.
Do dziś ani rachunku za jego rzekomą usługę ani chęci załatwienia sprawy.
Na chwile obecną sprawa wygląda tak, że Pan B i jego człowiek tak skopali nam papiery, że Job Center nas odrzucił i sprawa trafia do sądu i kolejny rok będę walczyc.
Co do Pana B to już mam sygnały od innych ludzi o podobnym załatwieniu sprawy.
W każdym razie Pana B podałam do Finanzamt o czarną robotę bo rachunku do dziś mi nie chce wystawic a przecież wziął za to pieniądze.
Dla porównania jeśli ktoś świadczy usługi budowlane i skopie robotę to mu nie zapłacą i jeszcze będzie musiał poprawiac i dokładac ze swojej kieszeni a tacy jak Pan B kasują pieniądze za usługę i nie rozliczają sie z tego a co najgorsze nie ponoszą odpowiedzialności za źle zrobioną pracę.
Kochani rodacy, jha nauczyłam się przez ten rok jednego- za każdą usługę biorę rachunek

Krawczyk Muller 
Staly bywalec forum

Wysłany: 2010-06-12, 18:44   

O, widzisz sama - poszłaś do sądu i bdb - tam jest miejsce dla tej sprawy a nie forum - wyobraź sobie, że jest wiele osób, które czują się pokrzywdzone przez różne osoby / firmy - i tu mam pytanie:

Za każdą z w/w osób położysz swoją głowę, że są faktycznie skrzywdzone ??

Czasami prawda wygląda inaczej a czasami leży po środku.

Świetnie, że rządasz rachunków to Twoje prawo i korzystaj z niego, bez rachunku nie posiadasz żadnych praw.

Co ciekawe, rachunki najbardziej przydają się przy zakupie butów - to jest najczęściej reklamowany towar.

- i właśnie przy butach, klientki najczęściej nie biorą rachunków a gdy wezmą - gubią je.
Pozdrawiam.

viola23 
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-06-13, 13:56   Pan B... cd

A czy ja w którymś momencie napisałam, że dałabym sobie glowę położyc??

Co do miejsca tej sprawy to sąd oczywiście już teraz jest najlepszym na to miejscem, ale forum służy do informowania ludzi i nikt mi nie zabroni umieszczania na nim informacji a zwłaszcza takich, które mogą uchronic innych przed takim finałem jaki mnie spotkał

Co do rachunków za buty to akurat wyobraź sobie, że z mojego doświadczenia akurat KLIENTKI go biorą a właśnie KLIENCI o nim zapominają lub Go gubią

Odpowiedz do tematu