| Autor |
Wiadomość |
viola23
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 7 razy Posty: 98 Skąd: Berlin Reinickendorf MV
|
Wysłany: 2009-12-16, 23:35 UWAGA na Pana B......
|

|
|
Wklejam mojego posta z innego działu:
Piszę tego posta ku przestrodze.
W związku z tym, iż nie mozna podawac danych osobowych podam tylko krotkie info a zainteresowani inteligentni rodacy (bo wierzę, że tylko tacy są) i tak będą wiedziec o kogo chodzi. Mianowicie, osoba o ktorej mowa w tytule to PAN, ktory oferuje swoją pomoc w zalatwieniu spraw dając gwarancję wręcz na pozytywne zakonczenie. Jednakże ma się to nijak do rzeczywistosci bo w efekcie koncowym sprawy nie sa zalatwione a co gorsza jest dokładnie jak w przysłowiu- o ile Ci nie zaszkodzi to na pewno nie pomoże. W moim przypadku dokladnie tak było. Piękne slowa, zapewnienia, skasowanie 250 Euro za pomoc w otwarciu firmy a w rezultacie beznadziejne poprowadzenie sprawy i zakończenie z niekorzyscia dla mnie. Mimo iz Pan B... zapewnia, że papiery ktore są podbite przez jego Steuerberater sa nie do podważenia. Efekt końcowy - 250 Euro w plecy jak i również pare tysięcy ktore przez niego przepadly w wyniku złego poprowadzenia sprawy. Pan B... oferując swą pomoc sprawia wrażenie czlowieka, który w istocie zna się na rzeczy jednakże przy bliższym poznaniu okazuje się, że albo nie ma czasu na rozmowe, albo odsyła do swojego Steuerberater albo Go po prostu nie ma.
Kochani, piszę to po to abyście nie dali się nabic w butelkę tak jak ja i oszczędzili swój czas i pieniądze.
Pan o którym mowa oglasza się obszernie w KONTAKTACH i przyjmuje na Hardenbergplatz.
http://content.yudu.com/L...g%2Fkontakty%2F
Życzę wszystkim aby lepiej trafiali, na ludzi ktorzy chcą a najważniejsze potrafią pomóc
Pozdrawiam wszystkich rodaków |
|
|
|
 |
malyberlin
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2009-12-18, 01:05
|

|
|
| i takie posty sa rowniez potrzebne ...... |
|
|
|
 |
Krawczyk Muller
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2010-01-23, 23:25
|

|
|
Tak, takie posty są bardzo potrzebne, z tym, że ktoś powinien powiadomić takiego pana B. , że powstał o nim post/informacja i taki pan B. powinien mieć możliwość obrony - napisania postu wyjaśniającego, który przedstawiałby sprawę z jego punktu widzenia.
W przeciwnym wypadku, możemy kogoś skrzywdzić.
Wiem , jak w branży okiennej, różni ludzie pod różymi nickami, potrafią chwalić swoje usługi a usługi konkurencji podważać...
Człowiek powinien mieć prawo do obrony.
W powyższym przypadku zadałbym ponadto pytanie: Sprawa miała spisaną umowę ? a jeśli tak, to czy pan B.wywiązał się z umowy?
ps. nie znam pana B. |
_________________ Krawczyk & Muller - Niemiecka jakość - Polskie ceny. |
|
|
|
 |
kowalski marek
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-01-24, 12:25
|

|
|
| niektorzy polacy to oszusty i nawed nie potrafiom co kolwiek zalatfici zameldowanie firmy na jednom osobe kosztuje 20 ero ale oni biorom 70 ero ale tak aby rodakowi pomudz to nie siechu warte narka marek 20 lat wi niemczech |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

Pomogła: 53 razy Posty: 2036 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2010-01-24, 12:29
|

|
|
marek 20 lat w niemczech zapomniec pisac po polski ???? I NIECH NIE PISZE ze sie zapomina bo ja byc 16 i nie zapomniec möwic i pisac a prawie w tym samym wieku jestesmy
jak sie nie ma w glowie ,to trzeba miec w portfelu powiedzialabym |
_________________ pozdrawiam Pia |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-01-24, 12:31
|

|
|
| nie no tego nie da sie zapomniec poniewaz to jest we krwi i tego nie wyplewisz |
|
|
|
 |
Krawczyk Muller
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2010-01-24, 16:42
|

|
|
Panowie nie ma się co denerwować sprawą języka. Każdy ma swoją głowę i swoje sumienie.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-01-24, 21:25
|

|
|
| Pia napisał/a: |
jak sie nie ma w glowie ,to trzeba miec w portfelu powiedzialabym |
I to jest sedno kazdego problemu. |
|
 |
Krawczyk Muller
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2010-01-24, 21:29
|

|
|
Nie wiem czy mozna to nazwać sednem każdego problemu , ale maksymą złotą - tak.
|
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-01-24, 21:58
|

|
|
| Krawczyk Muller napisał/a: | Nie wiem czy mozna to nazwać sednem każdego problemu , ale maksymą złotą - tak.
|
No prosze, poczatkujacy, a jak sie wychyla
PS: Zeza bedziesz mial. |
|
 |
viola23
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2010-01-24, 21:59 odp
|

|
|
| Pia jeśli mieszka się tu od 16 lat to może i faktycznie portfel ma się grubszy gdyż nie trzeba płacic żadnym posrednikom za pomoc w załatwieniu jakiejś sprawy, jednakże ludzie ktorzy potrzebują pomocy w obcym kraju istnieją i często trafiają na takich nieudaczników- doradców jak ja. Na pewno sprawa nieposiadania czegoś w glowie ma się nijak do tego tematu bo nie płaci się doradcy finansowemu za to aby coś do głowy wlożył tylko pomógł w sprawach finansowych. Mam nadzieję, że przez 16 lat nie musiałaś korzystac z usług doradców i Twój portfel dzięki temu ma się dobrze. Zanim jednak ocenisz stan umysłowy ludzi uderz się w pierś czy ty nie potrzebowalaś kiedys czyjejs pomocy. |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

Pomogła: 53 razy Posty: 2036 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2010-01-24, 22:23
|

|
|
| Uderzylam sie w piers ...... |
_________________ pozdrawiam Pia |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 39 razy Posty: 2174 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2010-01-24, 22:30
|

|
|
| Pia napisał/a: | | Uderzylam sie w piers ...... |
masochistka |
_________________ Mamy prawo popełniać w życiu wiele błędów. Oprócz jednego: tego, który niszczy nas samych...
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Krawczyk Muller
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2010-01-24, 23:08
|

|
|
| Nie szkoda piersi? |
|
|
|
 |
malyberlin
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2010-01-25, 00:43
|

|
|
| kowalski marek napisał/a: | | niektorzy polacy to oszusty i nawed nie potrafiom co kolwiek zalatfici zameldowanie firmy na jednom osobe kosztuje 20 ero ale oni biorom 70 ero ale tak aby rodakowi pomudz to nie siechu warte narka marek 20 lat wi niemczech |
"simehu warda jesd tfoja pisofnia" ale z opinia twoja po rozszyfrowaniu tekstu jak najbardziej sie zgadzam ♦ |
|
|
|
 |
Krawczyk Muller
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2010-01-25, 12:04
|

|
|
Przypomina mi się powiedzenie: Jeśli sami nie będziecie się wspierać i szanować, nikt nie będzie was szanował.
Wszędzie będziecie za nic. |
|
|
|
 |
viola23
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2010-01-25, 15:59 odp
|

|
|
| Kochani, mój post jest tylko po to aby nikt z Was nie musial tracic czasu i pieniędzy. tylko po to byl napisany i zapewniam Was, że nie jestem ani żadnym doradcą ani konkurencją dla Pana B... tylko klientem, który został naciągnięty na kasę i tylko tyle bo pomocy zero. Pozdrawiam wszystkich rodaków |
|
|
|
 |
Krawczyk Muller
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2010-01-25, 16:35
|

|
|
Nie wątpię w Twoje dobre intencje, ale nie wszystkich intencje takie są a ponadto, ludzie inaczej przedstawiają te same sprawy, gdy są z przeciwnych stron zagadnienia.
Ponadto: Prawo do obrony.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
viola23
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2010-01-25, 21:05 odp
|

|
|
| W momencie gdy podam nazwisko, bedę od razu posądzona o oczernianie, a ja tylko pragnę rodaków ostrzec i oczywiście każdy moze sam sprobowac, ale uwierzcie mi - prędzej czy później i tak przyzna mi każda z takich osób rację ponieważ ten Pan jest wiernym przykłademna to, że POZORY MYLĄ. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Krawczyk Muller
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2010-01-25, 22:01
|

|
|
| ok, no problem. |