Bardzo proszę o pomoc- czy moglby mi ktos wytłumaczyc jak do
| Autor |
Wiadomość |
andzia134
Nowy

|
Wysłany: 2006-09-04, 10:49 Bardzo proszę o pomoc- czy moglby mi ktos wytłumaczyc jak do
|

|
|
Witajcie! w przyszłym tygodniu bede jechala z warszawy pociagiem do stacji Berlin Ostbanhof i na miejscu będe ok godziny 22, następnie muszę dostać sie do lotniska Schoenefeld. Nigdy nie bylam w Berlinie, nie mowie tez po Niemiecku. To pierwszy raz gdy zapuszczam sie tak daleko sama i na dodatek w nocy w obcym mieście.Kupiłam mapę Berlina ale płakać mi się chce jak na nią patrzę...Bardzo proszę aby ktoś był tak miły i wytłymaczyl mi tak trochę jak krowie na granicy jak najprościej się tam dostać aby nie brac taxowki. Proszę o jaknajwięcej szczegółó typu: jak wyjdziesz z dworca to w lewo itd. Strasznie sie boje ze sie zgubie, to jedyna rzecz która przeraża mnie w całej tej podróży. Nie mówię że będę wdzięczna bo trudno mi będzię się odwdzięczyć ale bóg Wam to dobrzy ludzie wynagrodzi. Z gory dziękuję za pomoc
Ania
p.ps. mój nr gg 5229773 |
|
|
|
 |
cyrylek
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 5 razy Posty: 144 Skąd: Prenzlauer Berg
|
Wysłany: 2006-09-04, 11:44
|

|
|
Jak wyjdzieśz z pociągu to pójdziesz na peron /Gleis po niemiecku / 2 i o godzinie 22.12 jedzie z tamtąd na Berlin SXF czyli lotnisko Schonefeld,pociąg regionalny, dotrzesz nim na lotnisko w ciągu 16 minut. potem jedzie S Bahn o godzinie 22.32 i z peroniku 8. Bilet możesz kupić w automatach porozstawianych na dworcu. Jeśli masz problem z niemieckim, to bez problemu dogadasz sie z kimś po angielsku. Dasz radę. Jak chcesz więcej info to pisz .
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
andzia134
Nowy

|
Wysłany: 2006-09-04, 12:06
|

|
|
| super, dzięki , o to mi własnie chodziło. a i jeszcze jedno, czy stacja na ktorej mam wysiasc nazywa sie tak samo jak lotnisko? |
|
|
|
 |
cyrylek
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2006-09-04, 12:56
|

|
|
Tak |
|
|
|
 |
cyrylek
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2006-09-04, 12:58
|

|
|
Na S Bahn moze byc skrót SxF ale pani ładnie zapowie przez mikrofon, bedziesz wyrażnie słyszała.
Tu sie nie wkłada klusek do buziaka jak w Warszawie na lotnisku |
|
|
|
 |
cyrylek
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2006-09-04, 12:59
|

|