Dostawcy pradu w Berlinie
| Autor |
Wiadomość |
Daisy
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-09-29, 10:21 Dostawcy pradu w Berlinie
|

|
|
Znacie moze jakis innych odstawcow pradu po za yello i vatenfall.Musze koniecznie zmienic poniewaz placenie co miesiac 138e za prad to raczej lekka przesada.
Bede wdzieczna za wszelkie podpowiedzi. |
|
|
|
 |
niki
Dyskutant

Pomogła: 19 razy Posty: 646 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2011-09-29, 17:56 Re: Dostawcy pradu
|

|
|
| Daisy napisał/a: | Znacie moze jakis innych odstawcow pradu po za yello i vatenfall.Musze koniecznie zmienic poniewaz placenie co miesiac 138e za prad to raczej lekka przesada.
Bede wdzieczna za wszelkie podpowiedzi. |
to jestem lepsza bo placilam 210 euro w Stadtwerke (dwie podwyzki w ciagu roku)
teraz od stycznia 150 w RWE
i czekam na rozliczenie ,,ciekawe kiedy przyjdzie (pojecia nie mam)pewnie nadplata:(((((
woda ciepla na prąd |
|
|
|
 |
dusia253
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 1 raz Posty: 127 Skąd: Barlinek
|
Wysłany: 2011-09-29, 18:44
|

|
|
| a to ciekawe ja mam w WIE Einfach i narazie place na 3 osoby 66 Euro i mam wode na prad ale czekam na rozliczenia i az sie boje jak zobaczylam te kwoty na forum. Ma ktos z ta firma doswiadczenie??????? |
|
|
|
 |
Daisy
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-09-29, 21:18
|

|
|
| niki napisał/a: | | woda ciepla na prąd |
No wlasnie a ja nie mam wody cieplej na prad |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy Posty: 2160 Skąd: Berlin-Steglitz
|
Wysłany: 2011-09-30, 08:04
|

|
|
Mysle, ze to nie jest tyle kwestia ceny pradu, ktora jest coraz wyzsza,a co za tym idzie coraz wiecej miesiecznie musimy placic, co zuzycia go.
W sklepach typu Bauhaus mozna kupic urzadzenie do mierzenia zuzycia pradu poszczegolnych urzadzen, kosztuje to ok.16-19€.
Wiadomo,ze Durchlauefhitzer zuzywa w sumie go najwiecej, wiadomo, ze suszarka zuzywa go tez mase, ale jak ma sie stare lodowki czy pralki, to tez warto spojrzec na ich zuzycie.
dusia niezaleznie od dostwacy pradu placicie za malo miesiecznie,tym bardziej,ze macie wode na prad, odczytajcie sobie sami licznik, wyliczcie mniej wiecej zuzycie miesieczne i koszt, zeby nie bylo, ze po odczytaniu licznikow i rozliczeniu bedziesz miala kilkaset € nadplaty do uregulowania, lepiej miesiecznie wiecej placic niz potem przezyc szok miesiaca..... |
|
|
|
 |
Izabela
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-09-30, 11:25
|

|
|
| My mamy prąd od Vatenfalla i płacimy miesiecznie ok.70 eu(3osoby).Również mamy ogrzewacze wody w kuchni i łazience na prąd,kuchenkę też.Oprócz tego często coś jest włączone(TV,radio,komputer,albo kilka rzeczy naraz).O ile pamiętam,ostatnio była niewielka dopłata.Co roku firma ta podwyższała nam miesięczną opłatę do tej pory aż wycyrklowała nasze średnie roczne zużycie i wynikające z tego koszty. |
|
|
|
 |
dusia253
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 1 raz Posty: 127 Skąd: Barlinek
|
Wysłany: 2011-09-30, 11:54
|

|
|
| no nas tez jest 3 osoby i mamy wszystko na prad ale tak mi obliczyli jak im podalam wszystkie informacje wiec mysle ze nie bedzie tak zle, narazie czekam na rozliczenie. |
|
|
|
 |
Daisy
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-09-30, 14:53
|

|
|
Czytajac wasze posty dochodze do wniosku ze jednak chyba malo place za prad przy mojej zuzywalosci aczkolwiek jak juz pisalam ja nie mam wody na prad.No to chyba nic mi nie pozostaje tylko dalej byc w Vatenfall i sie cieszyc ze tyle place a nie wiecej Ja przy mojej stawce dostalam juz do zaplaty za pol roku 400 stowki |
|
|
|
 |
lamorata
Aktywny uzytkownik ☮ Peace & Love ♥

Pomogła: 1 raz Posty: 79 Skąd: z za rogu
|
Wysłany: 2011-09-30, 17:53
|

|
|
kiedys tez mialam ten problem- ponad 100 miesiecznie na 2,5 osoby. ktos mi poradzil zrobic krok do przodu i wymienic sprzety elektroniczne w domu.i tak tez zrobilam: nowa pralka i lodowka.wszystko A i A+++.
od tej pory place duzo duzo mniej.
mysle ze to nie fakt, skad ciagniemy prad tylko , czym ciagniemy jest wazny. |
|
 |
niki
Dyskutant

Pomogła: 19 razy Posty: 646 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2011-09-30, 21:29
|

|
|
ja dawno zmienilam sprzety
ale jakos zero poprawy
jedynie nadplaty sie zmniejszyly a raz mialam zwrot 10 euro
raty miesieczne jednak zostaly takie same
jak przyjechalam do DE to naliczyli mi male raty ojjjjjj ale byla potem nadplata:(((( |
|
|
|
 |
Daisy
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-09-30, 21:55
|

|
|
| Cytat: | kiedys tez mialam ten problem- ponad 100 miesiecznie na 2,5 osoby. ktos mi poradzil zrobic krok do przodu i wymienic sprzety elektroniczne w domu.i tak tez zrobilam: nowa pralka i lodowka.wszystko A i A+++.
od tej pory place duzo duzo mniej.
mysle ze to nie fakt, skad ciagniemy prad tylko , czym ciagniemy jest wazny.
_________________ |
Akurat jesli w moim przypadku chodzi o sprzet rtv i agd to mam najwyzszej klasy oszczednosciowej wiec u mnie to nic nie zmienia ale ja akurat wiem co mnie tak zrzera |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=Kh2FRFhS7QY |
|
|
|
 |
|
|