| Autor |
Wiadomość |
Marzenka
Nowy

|
Wysłany: 2007-01-10, 22:33 E 411
|

|
|
czesc chcialabym sie dowiedziec cos o formularzu E 411 wyslalismy do polski ten wlasnie formularz i no zaczela sie gorka nasz urzad ktory wyplacal mi pieniadze nie chce go podbic tylko wysyla go do krakowa a ja z krakowem nie mam nic wspolnego na formularzu pisze ze ma go wypelnic instytucja odpowiedzialna za wyplate swiadczen rodzinnych w miejscu zamieszkania czlonkow rodziny
wiec czy ktos mi moze powiedziec czy slusznie odsylaja mnie z miejsca zamieszkania do krakowa
i jeszcze jedno czy ktos mial moze podobne problemy z zalatwienien pieczatki i wpisaniem ile ktos dostawal ? |
|
|
|
 |
Ren
Nowy

|
Wysłany: 2007-01-12, 11:36
|

|
|
Hej!
Mialam podobny problem.
Najwazniejsze -druk musi byc podbity w czesci A przez urzad niemiecki,dopiero wtedy przyjma go w polskim urzedzie.Musisz miec zgormadzone dokumenty z miejsowosci z ktorej pochodzisz i dostarczyc to wszystko wraz z drukiem 401,411 do Urzedu wojewodzkiego w Twoim przypadku pewnie bedzie to Krakow.U mnie byl to Urzad Marszalkowski przy Urzedzie Wojewodzkim.Tam oni sami to wszystko wypelniaja i niestety sami tez wysylaja do Niemiec ,wiec sie to ciagnie niesamowicie,przynajmniej w moim przypadku. |
|
|
|
 |
|
|