Europejskie Prawo Jazdy - czy musze wymieniac na niemieckie?
| Autor |
Wiadomość |
robak22.88
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-10-23, 20:47 Europejskie Prawo Jazdy - czy musze wymieniac na niemieckie?
|

|
|
| Witam mam takie pytanie jezeli mieszkam na stale w Niemczech i posiadam Polskie Europejskie Prawo Jazdy czy musze wymieniac je na niemieckie . |
|
|
|
 |
niki
Dyskutant

Pomogła: 19 razy Posty: 646 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2011-10-23, 21:23
|

|
|
| nie................. |
|
|
|
 |
antika83
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-10-23, 23:45
|

|
|
Nawet jak ma się auto na niem.taflach? Pytam bo sama Jestem Ciekawa. |
|
|
|
 |
Asia1978
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-10-24, 11:42
|

|
|
| nie......... |
|
|
|
 |
lipisia
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-10-24, 17:44
|

|
|
| hej -ja dzies odwazylam sie na ten krok i poszlam do burgeramtu zamienic polskie europeskie prawo jazdy na niemieckie po 4 latach pobytu tutaj.babka na dzien dobry wyskoczyla i ze musze roboc prawko od nowa!!! zalamalam sie...ale zdzwonila do jakiejs innej babki,potem do niej poszla i cos se tam gadaly.ja zaznaczylam i wskazalam palcen na prawku ze mam europejskie prawko i ze nie musze go zmieniac,ale robie to dlatego ze od 4 miesiecy jestem mezatka i zmienilam nazwisko.histoeia zakonczyla sie tak,ze babka wziela zdjecie,zlozylam dwa podpisy zaplacilam 35euro i mam czekac okolo 4tygodni na FÜHRERSCHEIN!!! |
|
|
|
 |
slaw3k3
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-10-24, 19:32
|

|
|
| Temat wałkowany wielokrotnie, jak masz polskie prawko z znaczkiem unijnym to nic nie musisz wymieniać. |
|
|
|
 |
Macha
Uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 44 Skąd: Warszawa/Berlin
|
Wysłany: 2011-10-24, 19:38
|

|
|
| w przypadku zmiany danych trzeba wymienić dokumenty |
|
|
|
 |
agnes74
Nowy

|
Wysłany: 2011-10-25, 14:10
|

|
|
| Witam.Kumpelowi zginelo prawko:(...Mial polskie i co ma teraz zrobic?.Problem jest taki ze w Polsce nie jest juz nigdzie zameldowany, tylko tutaj.Wiec w jaki sposob moze najszybciej zalatwic nowe prawo jazdy? |
|
|
|
 |
galejola
Aktywny uzytkownik zorro

|
Wysłany: 2011-10-25, 17:30
|

|
|
| Witam. Wydaje mnie się że nawet jeśli nie jest w Pl zameldowany to przecież w starostwie tam gdzie zdawał są jego dokumenty i na tej podstawie wystawią mu duplikat...bo tu ,to raczej musiałby robic na nowo...Tak myślę |
_________________ Najlepszych ludzi uformowało naprawianie własnych błędow. |
|
|
|
 |
Storm
Uzytkownik

|
|
|
|
 |