Farbowanie wlosow na blond;)
| Autor |
Wiadomość |
asiaplomyk
Staly bywalec forum

Pomogła: 5 razy Posty: 238 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2012-01-31, 11:37 Farbowanie wlosow na blond;)
|

|
|
Mam maly - spory problem, potrzebuje kupic rozjasniacz do wlosow, ale kompletnie sie na tym nie znam. Prosze o jakiekolwiek wskazowki doswiadczonych pan:)
Z gory dziekuje.
asiaplomyk |
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2288 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2012-01-31, 11:53
|

|
|
w Rossmann są rozjasniacze ze Schwartzkopf, różne niuanse a nie lepiej Ci pójść do fryzjera? |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Habibi
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2012-01-31, 12:10
|

|
|
| Jeżeli masz włosy farbowane na ciemny kolor to polecam najpierw dekoloryzator a następnie ew.rozjaśniacz. Tylko niestety rozjaśniacz to bardzo inwazyjny zabieg, więc się mocno zastanów, czy chcesz zaryzykować siano na głowie. Lepiej nie rozjaśniać samopas. |
|
|
|
 |
asiaplomyk
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2012-01-31, 12:54
|

|
|
...dzieki za odpowiedzi, chcialabym cos najmniej inwazyjnego, aby domowym sposobem sobie poradzic i jak najmniej ryzykowac. Jasne, ze lepiej isc do fryzjera, ale dziewczyna nie ma pieniedzy, a siwych wlosow troche na ciemnych i prosila mnie o pomoc, aby lepiej wygladac. Woli zrobic na blond, bo mniej te siwe widac. Niestety nie kazdego stac na fryzjera, wiec prosze o rade aby jak najmniej jej zniszczyc wlosy.
Dziekuje drogie Panie za informacje.
Moze jeszcze napiszecie mi jak te substancje nazywaja sie fachowo po niemiecku (jakies nazwy handlowe), bo ja moge zle wykombinowac, hihihi;)
Nie jestem orlem.
Pozdrawiam wszystkich zyczliwych |
|
 |
lenin666
Dyskutant

|
Wysłany: 2012-01-31, 14:09
|

|
|
ja jako facet co jakis czas stosuje rozjasniacz 4-6 tonow. Cenowo w granicach 10 euro. Nie zwracam uwagi na firme! |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2288 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2012-01-31, 14:29
|

|
|
rozjasniacz to Aufheller. Ten ze Schwarzkopfa kosztuje w granicach 6e... jak ma ciemne wlosy to moze to troche opłakanie wyjsc domowym sposobem... |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
asiaplomyk
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2012-01-31, 15:23
|

|
|
| Dziekuje serdecznie za pomoc Paniom i Panom:) |
|
 |
Olesiaa
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2012-01-31, 20:49
|

|
|
A ja bym na twoim miejscu kupiła farbę zbliżoną do koloru włosów.
Ja jako przyjaciółka rozjaśniacza - rozjaśniałam włosy 1.5 roku .
Włosy po kuracjach łamały mi się na pół .
A po za tym jeżeli nie masz zielonego pojęcia - to może koleżance zrobić masakrę na włosach !
Na ciemny włosach nie powinno się używać rozjaśniacza bo wyjdą albo rude albo białe i strasznie popalą włosy .
Fryzjerka jak robi dopiera dobrą wodę utleniającą na włosy . A te ze sklepu farby mają bardzo dużo chemii i jak długo potrzymasz to palą włosy.
Tak jak napisałam na samej górze polecam na siwe włosy rozumiem odrosty położyć zbliżoną farbę i też będzie ładnie wyglądać . |
|
|
|
 |
ata
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2012-02-01, 15:00
|

|
|
| Jak siwych wlosow jest wiecej niz ciemnych, to wygodniej jest rozjasnic. A jak odwrotnie, lepiej farbowac, |
_________________ Pozdrawiam-ATa |
|
|
|
 |
lightblue
Super Dyskutant

Pomogła: 20 razy Posty: 1255 Skąd: a nie powiem.
|
Wysłany: 2012-02-02, 11:45
|

|
|
A moze na poczatek pasemka?
Pisze na opakowaniu "Strähnchen", sa roznych firm, mysle ze od 5 Euro.
Ja uwazam, ze to najlepsze rozwiazanie, odrosty nie rzucaja sie od razu w oczy, siwe wlosy gina zupelnie,
poza tym pasemka odmladzaja i nadaja swiezy wyglad.
Jest kilka mozliwosci, co do realizacji tego "przedsiewziecia":
- kupic, poczytac ulotke i zrobic - nie jest az takie trudne.
- poszukac taniego fryzjera - ja w sieci KLIER placilam okolo 18 Euro za pasemka na wlosy do ramion.
- czesto salony fryzjerskie szukaja modelek, trzeba pogooglowac, popytac, wtedy masz usluge za free. |
_________________ Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa.
Julian Tuwim |
|
|
|
 |
asiaplomyk
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2012-02-02, 15:45
|

|
|
...siwych niestety jest wiecej i chyba dlatego ten blond, ale pasemka tez sa niezlym pomyslem:)
Dziekuje za podpowiedzi, napewno skorzystam.
Zawsze sluze pomoca, jesli tylko znam temat z doswiadczenia:)
Napewno napisze o efektach swoich eksperymentow;) |
|
 |
Storczyk
Uzytkownik

|
Wysłany: 2012-02-02, 23:05
|

|
|
| lightblue napisał/a: | A moze na poczatek pasemka?
Pisze na opakowaniu "Strähnchen", sa roznych firm, mysle ze od 5 Euro.
Ja uwazam, ze to najlepsze rozwiazanie, odrosty nie rzucaja sie od razu w oczy, siwe wlosy gina zupelnie,
poza tym pasemka odmladzaja i nadaja swiezy wyglad.
|
Przy pasemkach siwe gina? W jakiej ilosci? Jesli ma sie cala glowe biala to chyba pasemka nie rozwiazuja problemu? |
|
|
|
 |
lightblue
Super Dyskutant

Pomogła: 20 razy Posty: 1255 Skąd: a nie powiem.
|
Wysłany: 2012-02-04, 20:05
|

|
|
| Storczyk napisał/a: | Jesli ma sie cala glowe biala to chyba pasemka nie rozwiazuja problemu? |
| asiaplomyk napisał/a: | | ....a siwych wlosow troche na ciemnych |
Piszemy tu o tym jednym, konkretnym przypadku. |
_________________ Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa.
Julian Tuwim |
|
|
|
 |
|
|