Gewerba/rozliczenie roczne
| Autor |
Wiadomość |
mlody
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-04-01, 20:01 Gewerba/rozliczenie roczne
|

|
|
Czy zna ktos moze jakiegos taniego ksiegowego, ktory zrobi mi rozliczenie? Jaki jest koszt tego rozliczenia? Ksiegowy , do ktorego chodze z pismami itp kasuje za to 60 euro, a kolega ostatnio zaplacil 200 wiec nie wiem czy go naciagneli czy ja mam tak tanio |
|
|
|
 |
anna2306
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-04-08, 19:21 roaliczenie
|

|
|
| Chej ale twojego kolege naciagneli ja mam księgowego co misięcznie bierze 20 euro za wystawianie rachunku,odpowiedz na jakiekolwiek pismo np z Finanzamt itp. a za rozliczenie roczne bierze 60 euro i wystawia od ręki i wysyła.Jeżeli bedziesz chętny dam ci namiary |
_________________ anna23 |
|
|
|
 |
blitzputz
Staly bywalec forum Integrationszentrum

|
Wysłany: 2011-04-08, 19:53
|

|
|
to wszystko zalezy od obrotu i ilosci rachunkow.
Jezeli ktos bierze za wystawienie jednego rachunku 20,00€, to jest bardzo drogo.
Jesli w roku podatkowym jest 12 rachunkow, to 60,00€ bedzie odpowiednia cena za usluge, ale czy to jest tanio?
I jeszcze jedno. Jest mnostwo takich ksiegowych, co owszem rozliczaja, ale nie maja prawa do reprezentowania swojego klienta np. w Finanzamt w razie klopotow, albo nie maja prawa wystawiania i podbijania zaswiadczen o zarobkach.
Stad takie roznice w cenie za uslugi |
|
|
|
 |
anna2306
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-04-08, 19:57 rozliczenie
|

|
|
| mój księgowy może wystawiać zaświadczenia gdyż już raz potrzebowałam takie zaświadczenie o dochodach i nie było problemu a ilość rachunków nie ma znaczenia raz jest jeden w m0cu a raz 3 |
_________________ anna23 |
|
|
|
 |
na86
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 4 razy Posty: 196 Skąd: OPOLE
|
Wysłany: 2011-04-08, 21:54
|

|
|
| anna2306 napisał/a: | | mój księgowy może wystawiać zaświadczenia gdyż już raz potrzebowałam takie zaświadczenie o dochodach i nie było problemu a ilość rachunków nie ma znaczenia raz jest jeden w m0cu a raz 3 | wiem o kim piszesz, potwierdzam. Płaci sie 20euro miesiecznie i ksiegowy załatwia wszystko, od zwykłego rachunku po rózne inne pisma do innych urzedów. Zaswiadczenia o zarobkach tez wystawia, rozlicza rocznie super- oczywiscie na korzysc klienta |
_________________ Gravitation cannot be held responsible for people falling in love. |
|
|
|
 |
blitzputz

|
Wysłany: 2011-04-09, 07:40 Steuerberater
|

|
|
niestety ilosc rachunkow ma znaczenie. 1 do 3 rachunkow miesiecznie nie, ale juz 20 rachunkow, albo 100 miesiecznie? Korespondencja z urzedami jest czesta tylko na poczatku, potem, jesli nie dzieje sie nic zlego sporadycznie otrzymuje sie jakies pismo, na ktore trzeba odpowiedziec, wiec nie jest to az takie straszne.
Jesli rzeczywiscie jest taki dobry, to prosze, poleccie go z imienia i nazwiska.
Na pewno duzo osob byloby zainteresowanych. |
|
|
|
 |
mlody
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-04-09, 14:52
|

|
|
| Mowicie o Panu Darku? Na Bismarckstr |
|
|
|
 |
na86
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 4 razy Posty: 196 Skąd: OPOLE
|
Wysłany: 2011-04-09, 15:55
|

|
|
| mlody napisał/a: | | Mowicie o Panu Darku? Na Bismarckstr | tak Dariusz Lockau
temat był juz wałkowany tysiac razy |
_________________ Gravitation cannot be held responsible for people falling in love. |
|
|
|
 |
mlody
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-04-10, 13:00
|

|
|
| na86 napisał/a: | | tak Dariusz Lockau |
Jestem u niego od poltorej roku i wlasnie zmieniam |
|
|
|
 |
kasia1803
Nowy

|
Wysłany: 2011-05-26, 08:26
|

|
|
Witam po raz pierwszy czytam to forum, również jestem zainteresowana sprawdzonym księgowym w Niemczech.
okolice Berlina, Hamburga |
|
|
|
 |
Greta Brentano
Nowy

|
Wysłany: 2011-08-31, 09:10 Gewerba/ rozliczenie roczne
|

|
|
| Ja sie rozliczam u Steuerberaterki z uprawinieniami i nie mam zadnych klopotow. Tez Polka, ale nie naciaga POlkaow tak jak inni nasi rodacy. Wcale nie jest drozsza od innych "pseudo" ksiegowych i naprawde kompetentna. |
_________________ Greta |
|
|
|
 |
blitzputz

|
Wysłany: 2011-08-31, 09:28 Gewerba/rozliczenie roczne
|

|
|
| prosze polecic te pania z imienia i nazwiska |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2288 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2011-08-31, 11:41
|

|
|
| mlody napisał/a: | | na86 napisał/a: | | tak Dariusz Lockau |
Jestem u niego od poltorej roku i wlasnie zmieniam |
miałam nawet okazję go poznać, nie fajny facio... i ponoc ma opóźnienia z pismami. |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Marrcin
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-08-31, 22:08
|

|
|
| Cytat: |
Ja sie rozliczam u Steuerberaterki z uprawinieniami i nie mam zadnych klopotow. Tez Polka, ale nie naciaga POlkaow tak jak inni nasi rodacy. Wcale nie jest drozsza od innych "pseudo" ksiegowych i naprawde kompetentna. |
witam, czy moglbym prosic o adres lub telefon do twej Steuerberaterki?juz tak z tym zwlekam
Dzieki!
pozdro |
|
|
|
 |
Greta Brentano
Nowy

|
Wysłany: 2012-01-02, 13:26 Podatki/ Rozliczenie podatkowe
|

|
|
Zgloscie sie do pani Marzeny Wasilewskiej. Jest wiarygodna i kompetentna. Jej kanzelaria nazywa sei RTMG.
Zerknij w internet www.rtmg.de |
|
|
|
 |
Olesiaa
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2012-01-13, 21:23
|

|
|
Czy możecie mi napisać - Ile Pani Marzena bierze za rozliczenie jednoosobowej firmy?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
tosiek210
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2012-01-14, 13:19 Re: roaliczenie
|

|
|
| anna2306 napisał/a: | | Chej ale twojego kolege naciagneli ja mam księgowego co misięcznie bierze 20 euro za wystawianie rachunku,odpowiedz na jakiekolwiek pismo np z Finanzamt itp. a za rozliczenie roczne bierze 60 euro i wystawia od ręki i wysyła.Jeżeli bedziesz chętny dam ci namiary |
Kolego nie pisz takich bajek bo w to ci nie uwierzę jeśli płacisz 20 Euro to nic nic już za darmo nie załatwi gdyż ja już jestem u niego ponad 3 lata i nie wciskaj ludziom kitu ja płace 50 Euro miesięcznie i niczym się nie przejmuje tylko czasem jak pomylą się na poczcie i wyślą na mój adres za miast na niego to muszę jechać ju to zawieźć a co do rozliczenia rocznego to ten księgowy czyli Darek o którym jest moja zajebiście rozlicza ja mam rzadko cokolwiek do płacenia dla finanzant takie ulgi , paliwa i itd. odlicza że się Nie ma Czym przejmować. Mowa O Darku z Bismarck str. 007Ksiegowy. |
|
|
|
 |
tosiek210
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2012-01-14, 13:22
|

|
|
| Polecam 007Ksiegowy Czyli Dariusz Lockau gdyż od bardzo dawna jestem u niego i wszystko od reki załatwia nie rozumiem tych co piszą że na coś długo czekają u niego ja takich problemów nigdy nie miałem. |
|
|
|
 |
czarna28281
Nowy

|
Wysłany: 2012-01-17, 14:54
|

|
|
| Witam czy ktos moze podac mi numer tel do ksiegowego |