| Autor |
Wiadomość |
kubus_223
Nowy

|
Wysłany: 2011-05-19, 23:08 giro konto w niemczech
|

|
|
| witam potrzebuje pomocy w sprawie wybrania konta bankowego w Niemczech chodzi mi o najtańsze rozważam też polskie ale interesuje mnie w Niemczech jak najniższa opłata za prowadzenie i kartę bankomatową |
|
|
|
 |
xortha
Bardzo czesto tu bywa that's me

|
Wysłany: 2011-05-20, 00:18
|

|
|
np norisbank.de - zero oplat za prowadzenie giro i karte bankomatowa.
W praktyce oplaty sa - ok. 0.5 EUR/mc za wysylanie papierowych wyciagow. Zrezygnowac sie z nich nie da, mozna ew samemu brac wyciagi z automatu, wtedy nie wysylaja.
Dolaczana karta jest tylko do ATM (nie jest platnicza).
Osobiscie tego konta uzywam tylko do przelewow i jestem dosyc zadowolony. |
_________________ Pozdrawiam,
xortha |
|
|
|
 |
xortha

|
Wysłany: 2011-05-20, 00:50
|

|
|
jesli nie potrzebujesz niemieckiego konta, to radze zainteresowac sie kontem eMAX EUR w mbanku. Prowadzenie konta za darmo, a w pakiecie karta visa z bezprowizyjnym korzystaniem z wszystkich bankomatow na calym swiecie (poza Polska ). |
xortha |
|
|
|
 |
kubus_223
Nowy

|
Wysłany: 2011-05-23, 17:57
|

|
|
| tylko nie polski bank mam z nimi złe wspomnienia niestety więc polskie banki odpadają, norisbank ma ciekawą ofertę poszukam jeszcze innego |
| |
|
|
|
 |
xortha

|
Wysłany: 2011-05-23, 18:28
|

|
|
badz swiadom, ze poziom techniczny uslug swiadczonych przez niemieckie banki pozostaje daaaalekoooo za poziomem polskich bankow. Taki na przyklad przelew w ramach jednego banku (a nawet z subkonta na subkonto) idzie typowo 1 dzien. Zapomnij o 3 sesjach ELIXIRU dziennie. Zapomnij tez o powiadamianiu sms o operacjach na koncie, wydrukach potwierdzen przelewu, czy w pelni elektronicznej komunikacji z bankiem.
Z drugiej strony - badz swiadom, ze na zalozenie konta w niemieckim banku musisz sobie zasluzyc . Nie wystarczy obowiazkowy meldunek w DE, musisz jeszcze miec troche szczescia, bo inaczej bank moze Ci odpowiedziec, ze nie jest zainteresowany prowadzeniem dla Ciebie konta (czeste w przypadku DKB). |
xortha |
|
|
|
 |
ilona475
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-05-23, 19:19
|

|
|
| Ja polecam Girokonto w ING DiBa. Jest to konto internetowe, więc za prowadzenie go nie ponosi się żadnych opłat. Do konta dostaje się dwie karty, jedna normalna platnicza, a druga kredytowa. |
|
|
|
 |
kubus_223
Nowy

|
Wysłany: 2011-05-23, 21:06
|

|
|
| xortha napisał/a: | badz swiadom, ze poziom techniczny uslug swiadczonych przez niemieckie banki pozostaje daaaalekoooo za poziomem polskich bankow. Taki na przyklad przelew w ramach jednego banku (a nawet z subkonta na subkonto) idzie typowo 1 dzien. Zapomnij o 3 sesjach ELIXIRU dziennie. Zapomnij tez o powiadamianiu sms o operacjach na koncie, wydrukach potwierdzen przelewu, czy w pelni elektronicznej komunikacji z bankiem.
Z drugiej strony - badz swiadom, ze na zalozenie konta w niemieckim banku musisz sobie zasluzyc . Nie wystarczy obowiazkowy meldunek w DE, musisz jeszcze miec troche szczescia, bo inaczej bank moze Ci odpowiedziec, ze nie jest zainteresowany prowadzeniem dla Ciebie konta (czeste w przypadku DKB). |
a to było by ciekawie pracodawca niemiecki chce abym miał konto w Niemczech bo taniej to wychodzi a tu taka odmowa banku była by nie do pomyślenia,mam konto w Ing w Polsce może dodatkowo zrobię sobie w DE tak jak poleca mi osoba zastanawiam sie nad norisem a jeszcze jedno płacę mam ok 1300 euro na łape |
|
|
|
 |
BFC
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2012-02-05, 21:37
|

|
|
| trzeba miec zameldowanie w D zeby otworzyc konto w banku? |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2288 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2012-02-05, 22:06
|

|
|
| BFC napisał/a: | | trzeba miec zameldowanie w D zeby otworzyc konto w banku? |
to chyba podstawa... ? |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
| |
|
|
|
 |
anchesenpaamon
Uzytkownik

|
Wysłany: 2012-02-05, 22:09
|

|
|
@SoNja, wydaje mi sie jednak, ze niekoniecznie. w koncu w Unii jestesmy ja mam jedno konto w De otwarte z polskimi danymi
tez polecam ING DiBa infolinia jest bardzo mila i zawsze bardzo pomocna |
_________________ ________________
zanim przemowisz obroc siedem razy jezyk w gebie. |
|
|
|
 |
BFC
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2012-02-05, 22:38
|

|
|
| A czy ktos zakladl z Was internetowe konto w niemieckim banku, na polski adres i wie gdzie jest najkorzystniejsza oferta (jak najnizsze oplaty, najlepiej darmowe), gdzie nie trzeba brac karty i sa niskie oplaty za przelewy na polskie rachunki bankowe ? |
|
|
|
 |
|
|