Jesli obrzydl Ci alkohol...
| Autor |
Wiadomość |
Michael
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-05-28, 12:12 Jesli obrzydl Ci alkohol...
|

|
|
... a nie udaje Ci sie z nim pozegnac i nie bardzo wiesz, "jak sie za to zabrac" - a przy tym nie masz sie do kogo zwrocic - daj znac, nie wstydz sie, nie krepuj. Spotkamy sie, porozmawiamy i dowiesz sie, co, gdzie i jak. Prywatnie, nieodplatnie, niezobowiazujaco do niczego, dyskretnie (nie interesuje mnie Twoje nazwisko ani adres), po prostu, dowiesz sie, co warto wiedziec. I zapewniam Cie, ze ja z tego nie mam nic, poza jednym, co chyba najcenniejsze: swiadomosc pomocy komus w potrzebie.
Pozdrawiam
Michael |
|
|
|
 |
irmencja666
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-05-28, 17:17
|

|
|
| Cytat: | | ... a nie udaje Ci sie z nim pozegnac i nie bardzo wiesz, "jak sie za to zabrac" | bardzo ładnie i zgrabnie nazwałeś alkoholizm
nie sądzisz, że alkoholicy potrzebują PROFESJONALNEJ pomocy? (nawet jeśli mają za nią płacić) |
_________________ Come on and do the jailhouse rock with me! |
|
|
|
 |
Michael
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-05-28, 17:53
|

|
|
| irmencja666 napisał/a: | | Cytat: | | ... a nie udaje Ci sie z nim pozegnac i nie bardzo wiesz, "jak sie za to zabrac" | bardzo ładnie i zgrabnie nazwałeś alkoholizm
nie sądzisz, że alkoholicy potrzebują PROFESJONALNEJ pomocy? (nawet jeśli mają za nią płacić) |
Nazwalem, majac cos widocznie na mysli. Malo kto wie, czy jest, a czym nie jest alkoholizm. Natomiast niejeden czlowiek wie, ze alkohol mu obrzydl, ze picie przynioslo wiele problemow, ale pije go mimo tego. Czesto sam nie rozumiejac samego siebie.
Owszem, sadze, ze alkoholicy potrzebuja profesjonalnej pomocy. I powinni ja otrzymac, nawet, jesli nie moga placic.
Pozdrawiam
Michael |
|
|
|
 |
irmencja666
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-05-28, 18:07
|

|
|
| Michael napisał/a: | | irmencja666 napisał/a: | | Cytat: | | ... a nie udaje Ci sie z nim pozegnac i nie bardzo wiesz, "jak sie za to zabrac" | bardzo ładnie i zgrabnie nazwałeś alkoholizm
Nazwalem, majac cos widocznie na mysli. Malo kto wie, czy jest, a czym nie jest alkoholizm. Natomiast niejeden czlowiek wie, ze alkohol mu obrzydl, ze picie przynioslo wiele problemow, ale pije go mimo tego. Czesto sam nie rozumiejac samego siebie.
Owszem, sadze, ze alkoholicy potrzebuja profesjonalnej pomocy. I powinni ja otrzymac, nawet, jesli nie moga placic.
Pozdrawiam
Michael | jeżeli zatem jesteś profesjonalistą, zabrzmiałbyś bardziej zachęcająco, mówiąc o tym. I przekonywująco, a chyba o to chodzi. |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 39 razy Posty: 2174 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2010-05-28, 18:43
|

|
|
| irmencja666 napisał/a: |
jeżeli zatem jesteś profesjonalistą, zabrzmiałbyś bardziej zachęcająco, mówiąc o tym. I przekonywująco, a chyba o to chodzi. |
ajj Irma czepiasz sie jak ci sie nie podoba ogloszenie tego pana to zglos sie bezposrednio do AA
a ja oczywiscie poszla bym razem z Toba, ale alko mi jeszcze nie zbrzydło |
_________________ Mamy prawo popełniać w życiu wiele błędów. Oprócz jednego: tego, który niszczy nas samych...
愛與被愛 |
|
|
|
 |
irmencja666
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-05-28, 19:36
|

|
|
| SoNja napisał/a: | | zglos sie bezposrednio do AA | piłyśmy już nie raz i doskonale wiesz, że mi do AA jeszcze daleko |
|
|
|
 |
Michael
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-05-29, 09:53
|

|
|
| irmencja666 napisał/a: |
Michael | jeżeli zatem jesteś profesjonalistą, zabrzmiałbyś bardziej zachęcająco, mówiąc o tym. I przekonywująco, a chyba o to chodzi.[/quote]
Tak byloby moze, gdybym chcial tu reklamy. Ale nie tego chce.
Wiesz, to jest tak:
Lezy facet na ulicy. Jedni gapia sie i strzelaja zdjecia z fotokomorki. Inni lapia sie za masaz serca i sztuczne oddychanie. A jeszcze inni stoja i wykrzykuja: Panie, tak sie nie robi masazu serca!!
Pozdrawiam
Michael |
|
|
|
 |
irmencja666
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-05-29, 10:56
|

|
|
| Michael napisał/a: | | Lezy facet na ulicy. Jedni gapia sie i strzelaja zdjecia z fotokomorki. Inni lapia sie za masaz serca i sztuczne oddychanie. A jeszcze inni stoja i wykrzykuja: Panie, tak sie nie robi masazu serca!! | a Michael podchodzi i pyta "czy obrzydł ci alkohol i nie wiesz, jak sie za to zabrać...?"
dobra, dobra, niech Ci będzie, powodzenia życzę w uleczaniu |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-05-29, 11:57
|

|
|
| jak dla mnie pomysl Michael, na pomoc innym jest czyms ciekawym napewno wiele osob majacych rpoblemy z alkoholizmem stracili wszystko i wszystkich ktorych mieli i nie maja problemy z ktorymi sami sobie nie moga pomoc |
|
|
|
 |
falcor76
Super Dyskutant

Pomogła: 24 razy Posty: 996 Skąd: Berlin-Tempelhof
|
Wysłany: 2010-05-29, 14:59
|

|
|
| Właśnie,dlatego taka pomoc nie może być z dobrego serca tylko jak Kinga napisała..profesjonalna...a dla mnie nie jest jasne po tych postach czy ona taka będzie? |
_________________ Czasami mam ochotę iść w cholerę,ale nie wiem którędy. |
|
|
|
 |
Maq
Super Dyskutant Herr Batka :)

|
Wysłany: 2010-05-29, 18:01
|

|
|
no to trzeba pojsc i przekonac sie ja problemu z alko nie mam , wiec podziekuje za pomoc |
_________________ Endorphin |
|
|
|
 |
irmencja666
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-05-30, 00:19
|

|
|
| Maq napisał/a: | | ja problemu z alko nie mam | a może masz tylko "nie wiesz jak się za TO zabrać"? |
|
|
|
 |
Maq
Super Dyskutant Herr Batka :)

|
Wysłany: 2010-05-30, 09:16
|

|
|
| irmencja666 napisał/a: | | Maq napisał/a: | | ja problemu z alko nie mam | a może masz tylko "nie wiesz jak się za TO zabrać"? |
jakos nie korci mnie teraz zeby wyskoczyc do najblizszego spätkaufu po flaszeczke chyba moim wiekszym nalogiem sa miski haribo , ale to nie jest az takie straszne i szkodliwe dla spoleczenstwa |
_________________ Endorphin |
|
|
|
 |
lightblue
Super Dyskutant

Pomogła: 20 razy Posty: 1276 Skąd: a nie powiem.
|
Wysłany: 2010-05-30, 14:03
|

|
|
| irmencja666 napisał/a: | | Michael napisał/a: | | Lezy facet na ulicy. Jedni gapia sie i strzelaja zdjecia z fotokomorki. Inni lapia sie za masaz serca i sztuczne oddychanie. A jeszcze inni stoja i wykrzykuja: Panie, tak sie nie robi masazu serca!! | a Michael podchodzi i pyta "czy obrzydł ci alkohol i nie wiesz, jak sie za to zabrać...?"
|
|
_________________ Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa.
Julian Tuwim |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-05-30, 18:00
|

|
|
Kiedys, bardzo dawno temu to ja bylem czepialski.
I tak odbierano moje posty.
Polacy to "ciezki" narod.
Niedawno czepialiscie sie, zte facet na wozku
szuka opiekunki.... MG !! |
|
 |
lightblue
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-05-30, 19:06
|

|
|
| Jack Daniels napisał/a: |
Polacy to "ciezki" narod. |
A jaki przewrazliwiony!!!!!
Jack Daniels, jesli obrzydlo Ci to forum, a nie udaje Ci sie z nim pozegnac
i nie bardzo wiesz, "jak sie za to zabrac" - a przy tym nie masz sie do kogo zwrocic
- daj znac, nie wstydz sie, nie krepuj.
Spotkamy sie, porozmawiamy... |
_________________ Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa.
Julian Tuwim |
|
|
|
 |
irmencja666
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-05-30, 19:40
|

|
|
| Jack Daniels napisał/a: | | Polacy to "ciezki" narod. | Nikt nie zaprzecza |
|
|
|
 |
kochanie_moje
Dyskutant

Pomogła: 9 razy Posty: 540 Skąd: Berlin / Charlottenburg
|
Wysłany: 2010-05-30, 19:42
|

|
|
Czepiacie sie i tyle... |
_________________ "if you dont treat her right, dont be upset when someone else does..." |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-05-30, 20:10
|

|
|
| lightblue napisał/a: | | Jack Daniels napisał/a: |
Polacy to "ciezki" narod. |
A jaki przewrazliwiony!!!!!
Jack Daniels, jesli obrzydlo Ci to forum, a nie udaje Ci sie z nim pozegnac
i nie bardzo wiesz, "jak sie za to zabrac" - a przy tym nie masz sie do kogo zwrocic
- daj znac, nie wstydz sie, nie krepuj.
Spotkamy sie, porozmawiamy... |
Bardzo smieszne.
Boisz sie czegos? |
|
 |
lightblue
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-05-30, 21:52
|

|
|
| Jack Daniels napisał/a: |
Boisz sie czegos? |
A co?
Fobie leczysz?
To zaloz sobie nowy temat. |
Julian Tuwim |
|
|
|
 |
|
|