forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Kilkudniowy pobyt w czasie MS

Autor Wiadomość
ggg 
Nowy

Wysłany: 2006-04-27, 18:01   Kilkudniowy pobyt w czasie MS

Witam, mam taki oto problem. Mysle nad spedzeniem kilku dni w Berlinie, w miesiacu czerwiec. Cel to zwiedzanie, srodek transportu po miescie - rower. Mysliscie ze to dobry pomysl? Bylem w Berlinie pare razy jednak nigdy nie zwracalem uwagi na sciezki rowerowe. Jednakze w czerwcu sa mistrzostwa swiata w pilce noznej. To rodzi moje obawy. Ja spedzalbym czas miedzy meczami, ale boje sie ze na ulicach bedzie pelno kibicow, a hotele beda zadaly duzo wyzszych cen. Co radzicie? Poczekac do lipca albo sierpnia?

Pia 
Super Dyskutant

Pomogła: 53 razy
Wysłany: 2006-04-27, 18:06   

ja z branzy hotelowej :) wiec radze poczekac do sierpnia ;)

ggg 
Nowy

Wysłany: 2006-04-27, 18:36   

A o ile mniej wiecej w procentach pokoje beda wtedy drozsze? Ja szukam pokoju dwu osobowego w cenie okolo 35 euro (za dwie osoby). Czego sie moge w tej cenie spodziewac (w czerwcu jak i pod koniec wakacji)? Najmniejoptymistycznym watkiem bedzie wrzesien, ale wtedy chyba bedzie najtaniej...

Pia 
Super Dyskutant

Pomogła: 53 razy
Wysłany: 2006-04-27, 18:43   

o 300 nawet 400 procent ;)

Za 35 euro to niestety nawet na dzien dzisiejszy nie dostaniesz pokoju 2-osobowego

rozgladaj sie za schroniskami,hostelami tam placisz za lözko od 15-25 euro za osobe

ae to po ms :)

sloniu 
Poczatkujacy

Wysłany: 2006-04-27, 18:59   

Zdecydowanie lepiej po mistrzostwach świata ponieważ hotelu ponizej 50-70 € w tym czasie nie znajdziesz.Do tego setki tysięcy kibiców na ulicach.......choć drogi rowerowe są świetne spokojnie sobie w tym tłoku nie pojeździsz :lol:

Agnieszka 
Super Dyskutant

Pomogła: 17 razy
Wysłany: 2006-04-27, 21:06   

raczej po mistrzostwach, ostatnio sie zdziwilam jak na parkingu krzykneli mi 2,5 e. za kazda rozpoczeta godzine, a dodam, ze stalam dlugo... :neutral:

ggg 
Nowy

Wysłany: 2006-04-27, 22:39   

Wielkie dzieki za odpowiedzi. Juz sie zdecydowalem ze przeloze wizyte na sierpien. Hostele raczej odpadaja, zostane przy tradycyjnym hotelu. Do sierpnia bedzie czas na uzbieranie powazniejszej kwoty. Nie wiem, 50 euro za pokoj dwu osobowy to bylby jakis standart? Przegladalem strony hoteli, ale juz sie pogubilem w cenach...

PEPSI MAX 
Bardzo czesto tu bywa
PETER GABRIEL

Wysłany: 2006-04-27, 22:44   

W Ludwigsfelde zaraz przy autostradzie jest "hotel" formel 1, noc kosztuje tam 26€. Jak ktos nie ma zadnych wymagan to jest ok, ale pozatym to dziadostwo...

W immobilienscout24 mozny na WM wynajmowac prywatne pokoje, za stosunkowo normale ceny

BBros 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2006-04-28, 11:18   

a ja chyba pojadę w czasie WM :D

takie pytanie do miejscowych mam, nie wiecie, czy bileciki na mecz np. Ukraina - Tunezja można będzie kupić ok. 3 dni przed meczem w kasie przy stadionie ? Domyślam się, że nie będzie kompletu na tym meczu, więc coś w kasie powinni mieć, tylko, że bilety są imienne i nie wiem jak to tam ma wyglądać na miejscu gdybym chciał kupić bilecik :)

berni23 
Uzytkownik

Wysłany: 2006-05-22, 01:12   

wszystkie bilety sa wykupione!

Odpowiedz do tematu