Kilkudniowy pobyt w czasie MS
| Autor |
Wiadomość |
ggg
Nowy

|
Wysłany: 2006-04-27, 18:01 Kilkudniowy pobyt w czasie MS
|

|
|
| Witam, mam taki oto problem. Mysle nad spedzeniem kilku dni w Berlinie, w miesiacu czerwiec. Cel to zwiedzanie, srodek transportu po miescie - rower. Mysliscie ze to dobry pomysl? Bylem w Berlinie pare razy jednak nigdy nie zwracalem uwagi na sciezki rowerowe. Jednakze w czerwcu sa mistrzostwa swiata w pilce noznej. To rodzi moje obawy. Ja spedzalbym czas miedzy meczami, ale boje sie ze na ulicach bedzie pelno kibicow, a hotele beda zadaly duzo wyzszych cen. Co radzicie? Poczekac do lipca albo sierpnia? |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

Pomogła: 53 razy Posty: 1398 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2006-04-27, 18:06
|

|
|
ja z branzy hotelowej wiec radze poczekac do sierpnia |
_________________ pozdrawiam Pia |
|
|
|
 |
ggg
Nowy

|
Wysłany: 2006-04-27, 18:36
|

|
|
| A o ile mniej wiecej w procentach pokoje beda wtedy drozsze? Ja szukam pokoju dwu osobowego w cenie okolo 35 euro (za dwie osoby). Czego sie moge w tej cenie spodziewac (w czerwcu jak i pod koniec wakacji)? Najmniejoptymistycznym watkiem bedzie wrzesien, ale wtedy chyba bedzie najtaniej... |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

Pomogła: 53 razy Posty: 1398 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2006-04-27, 18:43
|

|
|
o 300 nawet 400 procent
Za 35 euro to niestety nawet na dzien dzisiejszy nie dostaniesz pokoju 2-osobowego
rozgladaj sie za schroniskami,hostelami tam placisz za lözko od 15-25 euro za osobe
ae to po ms |
_________________ pozdrawiam Pia |
|
|
|
 |
sloniu
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2006-04-27, 18:59
|

|
|
Zdecydowanie lepiej po mistrzostwach świata ponieważ hotelu ponizej 50-70 € w tym czasie nie znajdziesz.Do tego setki tysięcy kibiców na ulicach.......choć drogi rowerowe są świetne spokojnie sobie w tym tłoku nie pojeździsz |
|
|
|
 |
Agnieszka
Super Dyskutant

Pomogła: 17 razy Posty: 1523 Skąd: Braunschweig
|
Wysłany: 2006-04-27, 21:06
|

|
|
raczej po mistrzostwach, ostatnio sie zdziwilam jak na parkingu krzykneli mi 2,5 e. za kazda rozpoczeta godzine, a dodam, ze stalam dlugo... |
|
|
|
 |
ggg
Nowy

|
Wysłany: 2006-04-27, 22:39
|

|
|
| Wielkie dzieki za odpowiedzi. Juz sie zdecydowalem ze przeloze wizyte na sierpien. Hostele raczej odpadaja, zostane przy tradycyjnym hotelu. Do sierpnia bedzie czas na uzbieranie powazniejszej kwoty. Nie wiem, 50 euro za pokoj dwu osobowy to bylby jakis standart? Przegladalem strony hoteli, ale juz sie pogubilem w cenach... |
|
|
|
 |
PEPSI MAX
Bardzo czesto tu bywa PETER GABRIEL

|
Wysłany: 2006-04-27, 22:44
|

|
|
W Ludwigsfelde zaraz przy autostradzie jest "hotel" formel 1, noc kosztuje tam 26€. Jak ktos nie ma zadnych wymagan to jest ok, ale pozatym to dziadostwo...
W immobilienscout24 mozny na WM wynajmowac prywatne pokoje, za stosunkowo normale ceny |
|
|
|
 |
BBros
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2006-04-28, 11:18
|

|
|
a ja chyba pojadę w czasie WM
takie pytanie do miejscowych mam, nie wiecie, czy bileciki na mecz np. Ukraina - Tunezja można będzie kupić ok. 3 dni przed meczem w kasie przy stadionie ? Domyślam się, że nie będzie kompletu na tym meczu, więc coś w kasie powinni mieć, tylko, że bilety są imienne i nie wiem jak to tam ma wyglądać na miejscu gdybym chciał kupić bilecik |
|
|
|
 |
berni23
Uzytkownik

|
|
|
|
 |
|