|
| Autor |
Wiadomość |
berlinianka-32
Pomogła: 3 razy Posty: 71 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2011-11-13, 16:59 Konto w Pl a Hartz IV
|

|
|
| Czy ktos moze jest zorientowany, czy bedac na Hartz IV mozna miec konto bankowe w Polsce? Konto zalozone kilka miesiecy temu w celu otrzymywania tylko i wylacznie alimentow od polskiego tatusia, ktory w zaden inny sposob przesylac pieniedzy nie chce. Jobcenter zada ode mnie wyciagow z konta bankowego, a ja musze sie wykazac tez otrzymywanymi alimentami. Sa jakies przepisy regulujace moj problem? Mam malo czasu, a dzisiaj jakos glowy do szukania przepisow wcale. Prosze o pomoc. Z gory dziekuje. |
|
|
|
 |
Anna_Maria
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-11-13, 17:34
|

|
|
Konto Bakowe mozesz oczywiscie miec, tego Ci nikt nie zabroni, ale jestes zoobowiazana to wpisac w Antragu i przedstawic wyciagi z konta, gdyz by otrzymywac Hartz IV jestes zobowiazana do "wspólpracy"
"Die Mitwirkungspflicht eines Hilfeempfängers ist in den Paragraphen 60 bis 64 des Sozialgesetzbuch I (SGB I) geregelt. Sie besteht darin, dass der Hilfeempfänger alle Tatsachen angeben muss, die für die Leistung "erheblich" sind.
Er muss auch sämtliche Änderungen solcher Tatsachen angeben"
Urzad sam nie ma mozliwosci kontroli w Banku za granica, ale jesli to filia Banku niemieckiego, to ma mozliwosc zapytania sie tutaj w centrali o Twoje dane w filii tego Banku w Polsce
"Auf ausländische Konten haben die Behörden keinen Zugriff.
Allerdings können inländische Zweigstellen ausländischer Kreditinstitute abgefragt werden"
Problem w tym ze jesli nie przedstawisz wszystkiego, a oni sie dowiedza to Hartz IV pa pa i sprawa sadowa z powodu oszustwa socjalnego "Sozialbetrug" |
_________________ Pozdrawiam liczne grono mych wrogów
Trzymajcie się ciepluchno |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
- manga • phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|