forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Kozi rog.... :(

Autor Wiadomość
Kriss 
Nowy

Wysłany: 2006-10-05, 15:03   Kozi rog.... :(

Witam Wszystkich, jest to moj pierwszy post na tym forum i od razu problemowy.... Otoz, mieszkam w Gorlitz. tu jestem zarejestrowany na ALGII. W styczniu ubieglego roku, polecialem do anglii szukac pracy. Znalazlem ja po paru dniach. Pracowalem tam jako niemiec od stycznia ubieglego roku, do lutego br. Wszystko ladnie pieknie.... ale fakt iz pracuje ,stronie niemieckiej zglosilem dopiero w lipcu i z taka tez data mam zaswiadczenie o pracy... czyli od 01.07.05 do 01.02.06. Faktycznie pracowalem od stycznia tak, tez placilem podatki i skladki emerytalne. Zastanawiam sie.... czy (kiedy) dostane wezwanie z finanzamtu w sprawie rozbieznosci.... przez okres 7 miesiecy mialem podwojnie oplacana skladke emerytalna... Przez siebie w Anglii i przez niemiecki Arbeitsamt... Boje sie nawet odebrac nadplacony podatek w anglii... Co o tym sadzicie...???

Pozdrawiam

Kriss

alisa 
Super Dyskutant

Pomogła: 40 razy
Wysłany: 2006-10-05, 15:28   

Czyli pobierałeś też świadczenia socjalne przez ten okres z Niemiec? zapomogi(czy jak to się tam nazywa?),no,forse na życie? Bo jeśli tak i to wyjdzie na jaw to masz problem. Wszystko za ten podwójny czas będziesz musiał zwrócić ,dostaniesz "Anzeige" i kare pieniężną za oszustwo.

Jack Daniels 
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-10-05, 15:29   Re: Kozi rog.... :(

Kriss napisał/a:
Witam Wszystkich, jest to moj pierwszy post na tym forum i od razu problemowy.... Otoz, mieszkam w Gorlitz. tu jestem zarejestrowany na ALGII. W styczniu ubieglego roku, polecialem do anglii szukac pracy. Znalazlem ja po paru dniach. Pracowalem tam jako niemiec od stycznia ubieglego roku, do lutego br. Wszystko ladnie pieknie.... ale fakt iz pracuje ,stronie niemieckiej zglosilem dopiero w lipcu i z taka tez data mam zaswiadczenie o pracy... czyli od 01.07.05 do 01.02.06. Faktycznie pracowalem od stycznia tak, tez placilem podatki i skladki emerytalne. Zastanawiam sie.... czy (kiedy) dostane wezwanie z finanzamtu w sprawie rozbieznosci.... przez okres 7 miesiecy mialem podwojnie oplacana skladke emerytalna... Przez siebie w Anglii i przez niemiecki Arbeitsamt... Boje sie nawet odebrac nadplacony podatek w anglii... Co o tym sadzicie...???

Pozdrawiam

Kriss

Bardzo zle to widze...

Jesli urzad sie zorientuje, mam na mysli AA (ALG II) to otrzymasz wezwanie

do zaplacenia calej kwoty pobranego zasilku +KK, Pflegeversicherung.

Najgorsze, ze sie nawet przez Rechtsanwalta nie wybronisz.

Powinienes to w odpowiednim czasie zglosic.

Jesli chodui o Finanzamt - nie wiem... im zalezy na pieniadzach.

Odpowiedz do tematu