|
| Autor |
Wiadomość |
Kriss
Nowy

|
Wysłany: 2006-10-05, 15:03 Kozi rog.... :(
|

|
|
Witam Wszystkich, jest to moj pierwszy post na tym forum i od razu problemowy.... Otoz, mieszkam w Gorlitz. tu jestem zarejestrowany na ALGII. W styczniu ubieglego roku, polecialem do anglii szukac pracy. Znalazlem ja po paru dniach. Pracowalem tam jako niemiec od stycznia ubieglego roku, do lutego br. Wszystko ladnie pieknie.... ale fakt iz pracuje ,stronie niemieckiej zglosilem dopiero w lipcu i z taka tez data mam zaswiadczenie o pracy... czyli od 01.07.05 do 01.02.06. Faktycznie pracowalem od stycznia tak, tez placilem podatki i skladki emerytalne. Zastanawiam sie.... czy (kiedy) dostane wezwanie z finanzamtu w sprawie rozbieznosci.... przez okres 7 miesiecy mialem podwojnie oplacana skladke emerytalna... Przez siebie w Anglii i przez niemiecki Arbeitsamt... Boje sie nawet odebrac nadplacony podatek w anglii... Co o tym sadzicie...???
Pozdrawiam
Kriss |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

Pomogła: 40 razy Posty: 1470 Skąd: ???
|
Wysłany: 2006-10-05, 15:28
|

|
|
| Czyli pobierałeś też świadczenia socjalne przez ten okres z Niemiec? zapomogi(czy jak to się tam nazywa?),no,forse na życie? Bo jeśli tak i to wyjdzie na jaw to masz problem. Wszystko za ten podwójny czas będziesz musiał zwrócić ,dostaniesz "Anzeige" i kare pieniężną za oszustwo. |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-10-05, 15:29 Re: Kozi rog.... :(
|

|
|
| Kriss napisał/a: | Witam Wszystkich, jest to moj pierwszy post na tym forum i od razu problemowy.... Otoz, mieszkam w Gorlitz. tu jestem zarejestrowany na ALGII. W styczniu ubieglego roku, polecialem do anglii szukac pracy. Znalazlem ja po paru dniach. Pracowalem tam jako niemiec od stycznia ubieglego roku, do lutego br. Wszystko ladnie pieknie.... ale fakt iz pracuje ,stronie niemieckiej zglosilem dopiero w lipcu i z taka tez data mam zaswiadczenie o pracy... czyli od 01.07.05 do 01.02.06. Faktycznie pracowalem od stycznia tak, tez placilem podatki i skladki emerytalne. Zastanawiam sie.... czy (kiedy) dostane wezwanie z finanzamtu w sprawie rozbieznosci.... przez okres 7 miesiecy mialem podwojnie oplacana skladke emerytalna... Przez siebie w Anglii i przez niemiecki Arbeitsamt... Boje sie nawet odebrac nadplacony podatek w anglii... Co o tym sadzicie...???
Pozdrawiam
Kriss |
Bardzo zle to widze...
Jesli urzad sie zorientuje, mam na mysli AA (ALG II) to otrzymasz wezwanie
do zaplacenia calej kwoty pobranego zasilku +KK, Pflegeversicherung.
Najgorsze, ze sie nawet przez Rechtsanwalta nie wybronisz.
Powinienes to w odpowiednim czasie zglosic.
Jesli chodui o Finanzamt - nie wiem... im zalezy na pieniadzach. |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|