|
Krankenversicherung - gdzie powinnam sie ubezpieczyc ?
| Autor |
Wiadomość |
Nadin
Nowy

|
Wysłany: 2005-01-25, 13:22 Krankenversicherung - gdzie powinnam sie ubezpieczyc ?
|

|
|
Czesc wszystkim,
od 3 miesiecy mieszkam legalnie w Berlinie, prosze doradzcie mi, bo nie pracuje, na razie ucze sie jezyka, gdzie powinnam sie ubezpieczyc, Nigdy nie pracowalam na terenie Niemiec, wiec w rachube wchodzi tylko ubezpieczenie prywatne, jako ze nie pracuje poszukuje jak najtanszej oferty, z gory dziekuje |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

Pomogła: 40 razy Posty: 1549 Skąd: ???
|
Wysłany: 2005-01-25, 14:42 Re: Krankenversicherung
|

|
|
| Nadin napisał/a: | Czesc wszystkim,
od 3 miesiecy mieszkam legalnie w Berlinie, prosze doradzcie mi, bo nie pracuje, na razie ucze sie jezyka, gdzie powinnam sie ubezpieczyc, Nigdy nie pracowalam na terenie Niemiec, wiec w rachube wchodzi tylko ubezpieczenie prywatne, jako ze nie pracuje poszukuje jak najtanszej oferty, z gory dziekuje |
wszystko zależy od wysokości dochodów jakie masz.Potrzebne informacje ,wiarygodne i odnośne Twojej sytuacji dostaniesz w Krankenkasse! Np.AOK lub DAK lub BARMER itp.Najlepiej dowiadywać się we własciwych placówkach a nie na zasadzie poczty pantoflowej. |
|
|
|
 |
Marcin
Administrator

|
Wysłany: 2005-01-25, 18:05
|

|
|
Kliknij na http://www.abcversicherung.de
mozesz sobie zrobic porownanie i dowiedziec sie jaka firma oferuje jak najtaniej.
Przynajmniej zorientowac sie w cenach.
ps. nie wiem jak sie chcesz ubezpieczyc skoro nie masz dochodow, z czego bedziesz placic stawki , bo beda o to pytac w kazdej firmie ubezp. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|