Wysłany: 2004-10-05, 12:04 Kupno karty pre-paid w Berlinie
Wyjezdzam na pare dni do Berlina i zastanawiam sie nad kupnem niemieckiej karty prepaid do mojej komorki.Prosze o informacje ile kosztuje taka najtansza ,jaka jest cena wyslania SMS-a do Polski i ile kosztuje 1 minuta rozmowy z Polska. Slyszalam,ze oplaty sa znacznie nizsze niz gdybym dzwonila za pomoca mojego Tak-Taka.Czy to prawda? Bede niezmiernie wdzieczna,gdy ktos mi udzieli porady.Pozdrawiam serdecznie.
Jezeli wybierasz sie tylko turystycznie to wydaje mi sie ze nie warto kupowac specjalnie z tej okazji karty prepaid.
Najtansze rozmowy z Polska sa z tzw. Call Center ktore znajdziesz praktycznie na kazdej ulicy (w dzielnicy Neukölln i na Wedding prawie na kazdym rogu ).
Koszt takiej rozmowy to kilka moze kilkanascie centow za minute.
Z komorki niemieckiej i do tego z pre-paid , zaplacisz za minute do Polski 2 €. (sms 0,20 €)
Koszt rozmowy z karty polskiej sieci - stad do Polski (poprzez roaming) to koszt:
oplata za rozmowe do Polski+ koszt roamingu+ oplata dla Polskiej sieci = wyjdzie razem dosyc sporo.
Za ta sume porozmawiasz z Call Center nawet i pol godziny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum