| Autor |
Wiadomość |
marco-polo12
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2008-11-20, 11:45 Lekarz polski dzieciecy
|

|
|
| Mam problem i prosze o pomoc,jesli ktos zna jakiegos polskiego lekarza dzieciecego w okolicach Alt Mariendorf to prosze o namiary. |
|
|
|
 |
coffii
Staly bywalec forum

Pomogła: 5 razy Posty: 213 Skąd: Berlin - Lichtenrade
|
Wysłany: 2008-11-20, 14:05
|

|
|
| O dobrego polskiego lekarza a zwłaszcza dziecięcego, może być trudno.... |
|
|
|
 |
Gosjaak
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 4 razy Posty: 78 Skąd: Neukölln
|
Wysłany: 2008-11-20, 14:16
|

|
|
My korzystamy z usług Dr. Mysika i poki co jestem zadowolona.
Przyjmuje na: Pestalozzistrasse 38 10627 Berlin tel. 613 35 45
S-bahn,U-bahn wilmersdorferstr |
|
|
|
 |
Zofija1
Bardzo Aktywny

Pomogła: 19 razy Posty: 347 Skąd: zza krzaka
|
Wysłany: 2008-11-20, 14:27
|

|
|
| dlugo sie czeka na termin? |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy Posty: 2160 Skąd: Berlin-Steglitz
|
|
|
|
 |
coffii
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2008-11-20, 15:51
|

|
|
U Dr-a Mysika na termin z tydzień dwa. Nawet jeśli masz termin, to i tak w kolejce posiedzisz ze dwie godziny........
Dziś tam muszę iść niestety, to ci napiszę jak było. |
|
|
|
 |
W***W
Nowy

|
Wysłany: 2008-11-20, 17:15
|

|
|
| Polecam Dr-a Mysika, konkretna, rzeczowa i przede wszystkim trafna diagnoza. Jak na razie ja i moje dzieci nie zawiedliśmy się. Najlepiej wybrać się z rana, chociaż pacjentów zawsze jest sporo a to wiąże się z czekaniem ok. 1,5 godz.. |
_________________ Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
marco-polo12
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2008-11-20, 18:02
|

|
|
| Dziekuje za odpowiedzi,napewno sie przyda. |
|
|
|
 |
ata
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2008-11-20, 18:59
|

|
|
Mysik, moze jest dobry, ale dla zdrowych. Gdy cos jest nie tak, to wtedy sie zaczyna....Ale najlepiej przekonac sie samemu i najlepiej byc ZDROWYM! A i jeszcze, w przypadku diagnozy (gdy ma sie to nieszczescie bycia chorym) szybciutko skonsultowac koniecznie z innym lekarzem, bo moze sie okazac, ze rozpoznanie jest bledne. W moim przypadku Mysik wmawial mi cukrzyce, a tymczasem to byla tarczyca . Nie wspomne o traktowaniu matek z dziecmi, bo o tym pisalam w innym watku..... |
|
|
|
 |
coffii
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2008-11-20, 21:53
|

|
|
No i jestem po wizycie.
Mószę przyznać, że dziś nie czekałam długo na wizytę. Co do diagnozy, pozyjemy zobaczymy.
Wracając do tematu, z dziećmi tam nie chodzę. Dlaczego, pisałam niejednokrotnie w innych postach. |
|
|
|
 |
Agnieszka
Super Dyskutant

Pomogła: 17 razy Posty: 1523 Skąd: Braunschweig
|
Wysłany: 2008-11-21, 13:38
|

|
|
o matko,czekac 2 godziny majac umowiony termin??? chyba by mnie szlag trafil |
|
|
|
 |
agat79
Dyskutant

Pomogła: 24 razy Posty: 565 Skąd: Kiel
|
Wysłany: 2008-11-21, 16:06
|

|
|
Niestety system organizacyjny w Berlinie, bez wzgledu czy to lekarz, urzednik, sklepowa itd. jest zalosny. Ja niestety z braku laku jestem u niemieckiej lekarki spowrotem, ktora wkurza mnie niemilosiernie, ale przynajmniej dzwonie, i ona mi mowi mniej wiecej kiedy mam sie zjawic i oczywiscie w ten sam dzien, chodzi o to, by nie czekac w nieskonczonosc. Ja juz tu poodwiedzalam sporo dzieciecych,by moc wreszcie znalesc odpowiedniego. Mimo terminu mozna bylo jajo wysiedziec Nie wiem, po co wogole terminy daja, skoro i tak sie czeka?? Paranoja!! To jedno z wielu rzeczy , ktore w Berlinie doprowadza mnie do szalu! |
|
|
|
 |
Zofija1
Bardzo Aktywny

Pomogła: 19 razy Posty: 347 Skąd: zza krzaka
|
Wysłany: 2008-11-21, 21:14
|

|
|
| ja nigdy nie czekam moze czasami jest poslizg 10 min ale to raczej rzadkosc, wszystko zalezy od obslugi i organizacji pracy |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-11-22, 10:16
|

|
|
| Agnieszka napisał/a: | o matko,czekac 2 godziny majac umowiony termin??? chyba by mnie szlag trafil |
w zyciu........ my mamy lekarke od 8 lat te sama (Niemka-homeopatka) ,jestem z niej zadowolona i czekam nie wiecej niz 30 minut w poczekalni |
|
|
|
 |
Agnieszka
Super Dyskutant

Pomogła: 17 razy Posty: 1523 Skąd: Braunschweig
|
Wysłany: 2008-11-22, 12:57
|

|
|
| uff,ja mam to szczescie,ze jak umowimy sie na termin to czekamy gora 5 minut |
|
|
|
 |
Kingus
Bardzo Aktywny

Pomogła: 10 razy Posty: 327 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2008-12-10, 09:41
|

|
|
Chyba polskiego lekarza dla dziecka, o którym można powiedzieć, że jest super, to tu się nie znajdzie... Ja mimo naprawdę kiepskiej znajomości języka wybrałam w końcu niemieckich z Johannisthaler Chausse 439. Bez problemów się dogaduję, bo biorą poprawkę na moją językową ułomność. Dokładni, spokojni. Duże plusy samego miejsca-bez rejestracji czekałam 30 minut, na umówiony termin wchodzę bez poślizgu. No i dla zmotoryzowanych-przy praxis parking dla pacjentów, dla mnie ważne, nie trzeba szukać miejsca i dziecka z gorączką holować przez zimno. |
|
|
|
 |
haga78
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 94 Skąd: F-hain
|
Wysłany: 2008-12-10, 09:53
|

|
|
| Malgorzata napisał/a: |
w zyciu........ my mamy lekarke od 8 lat te sama (Niemka-homeopatka) ,jestem z niej zadowolona i czekam nie wiecej niz 30 minut w poczekalni |
Malgorzato
czy moglabym poprosic o namiary na Twoja homeopatke?
Moja kolezanka przeprowiadzila sie i szuka dobrej lekarki. |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-12-10, 11:19
|

|
|
Jasne
Praxis Dr. Petra Neumann und Dr. Gerda Schneider-Friecke
Birkbuschstr. 16
12167 Bln
Tel. 834 10 39
Obie sa swietne,my generalnie jestesmy u dr. Neumann,ktora "przejela" pacjentow od naszej poprzedniej lekarki,ktora przeszla na emeryture.
Miedzy 8 i 9 rano zawsze jest ktoras z lekarek przy telefonie w razie doraznej pomocy czy pytan,w tym czasie nie wolno robic terminow (dopiero od 9) |
|
|
|
 |
BBOOCCIIAANN
Nowy

|
Wysłany: 2011-07-11, 14:43
|

|
|
| haselhorster damm szukam lekarza dziecięcego na tej dzielnicy |