Modem 3G + antena + internet
| Autor |
Wiadomość |
Kamyk
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2012-01-19, 17:10 Modem 3G + antena + internet
|

|
|
Witam,
Od pewnego czasu mam problem z internetem w moim mieszkaniu. Dlatego postanowilem zakupic modem usb i do tego karte sim.
Zalezy mi na:
- transfer 7200
- ograniczenie do 5GB albo i wiecej
- jak najkrotsza umowa
Bylo by tez fajnie miec mozliwosc podpiecia zew. anteny do modemu.
Jesli ktos z was uzywa takiego sprzetu i wie ktora opcja abonametu jest dla mnie najlepsza, bede bardzo wdzieczny za pomoc.
Szukalem tutaj (Check 24) ale jest tego od groma.
Rafal |
|
|
|
 |
Kamyk
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2012-01-20, 09:15
|

|
|
Aldi Talk jest fajna oferta, ale nie ma 3G Jedynie HDSP czyli 3.6Mbit. Bede sie nad tym zastanawial, ale znalazlem oferte Tchibo, ktora jest tylko troche drozsza niz Aldi a ma 7.2Mbit. Nie wiem tylko co oznacza: Keine Vertragslaufzeit. Wedlug mnie to nie jest na czas okreslony ale na ile to juz nie wiem Wiec czy trzeba podpisywac umowe?
Macie jakies doswiadczenie z Lidl, Aldi czy Tchibo Internetem?
Kamyk |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2012-01-20, 09:32
|

|
|
ALDI raczej nie ma HDSP, bo E-Plus nie ma na tyle rozbudowana siec... z reguly tylko UMTS. To zalezy, na co Ci internet jest potrzebny i co jest wazniejsze... krotka umowa, czy szybkosc.
Keine Vertragslaufzeit znaczy, ze umowe nie zawierasz na dany czas. Tchibo uzywa siec O2. |
_________________ The knight... |
|
|
|
 |
Kamyk
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2012-01-20, 10:53
|

|
|
| Joker Adams napisał/a: | | Keine Vertragslaufzeit znaczy, ze umowe nie zawierasz na dany czas. Tchibo uzywa siec O2. |
W takim razie jest umowa na czas nie okreslony i jak chce zrezygnowac to po porstu mam jakis czas wypowiedzenia?
Zalezy mi na szybkosci i na prepaid albo umowie maks 3mc. Zebym nie musial podpisywac umowy na 12 czy 24 mc.
Warto brac Tchibo? Czy moze inny operator w cenie do 20-25E miesiecznie.
Kamyk |
|
|
|
 |
Kamyk
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2012-01-20, 13:44
|

|
|
Jeszcze zadam pytanie z drugiej strony: czy do DSL musze miesc telefon? Jesli nie mam telefonu w nowym mieszkaniu to czy podlacza mi DSL-a? A i czy do zalozenia i podpisania umowy wystarczy mi podpisany kontrakt z wlascicielem mieszkania, czy musze z nim rozmawiac o tym?
Dzieki za pomoc.
Kamyk |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2012-01-20, 13:57
|

|
|
| Kamyk napisał/a: | | W takim razie jest umowa na czas nie okreslony i jak chce zrezygnowac to po porstu mam jakis czas wypowiedzenia? |
Nie potrzeba zadnego wypowiedzenia, nie masz nic na karcie, nie masz internetu.
Jak masz doladowana SIM-karte, to sciagaja Ci co miesiac oplate miesieczna... a jak nie masz doladowanej, to logiczne... masz przerwe (bez konsekwencji). Przy nastepnej okazji, jak doladujesz, ustawiasz w oprogramowaniu sticka Flat na miesiac... otrzymujesz po krotkim czasie SMSa z potwierdzeniem, sciagaja Ci oplate z SIM-karty... i mozesz surfowac. |
|
|
|
 |
Kamyk
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2012-01-20, 14:01
|

|
|
Super Czyli Tchibo bylo by niezle. 7.2Mbit bez umowy i 5GB limit. |
|
|
|
 |
Anna_Maria
Dyskutant

|
Wysłany: 2012-01-20, 14:04
|

|
|
| Kamyk, Wiem z autopsji ze O², czyli równiez Tschibo ma czesto problemy z zasiegiem. |
_________________ Pozdrawiam liczne grono mych wrogów
Trzymajcie się ciepluchno |
|
|
|
 |
Kamyk
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2012-01-20, 14:06
|

|
|
AAAA Nie mow mi tego! Kurde, a juz bylem zdecydowany na zakup. W takim razie co innego?
Moze cos z tego? -> Check24 |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2012-01-20, 14:32
|

|
|
Ostatecznie jest to internet przez siec komorkowa... wiec 7,2 Mbit to i tak tylko teoria. Mozesz kupic, sprawdzic zasieg i w razie czego oddac. Moj brat surfuje na komorce z o2 i nie marudzi. |
|
|
|
 |
Kamyk
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2012-01-20, 14:34
|

|
|
No wlasnie znalazlem O2 opcje z dobrym stickiem do ktorego w razie w mozna podlaczyc zew. antene. Umowa na 6mc - wiec chyba bedzie to najlepsza opcja. Ja uzywam neta w komorce w PL i tez nie narzekam.
A moze ktos mi odp. co z DSL-em - czy musze miec zgode wlasciciela i czy musze miec telefon/linie w domu? Czy tez przyjda zobacza kontrakt podpisany i zalaza all?
Kamyk |
|
|
|
 |
|
|