Nad jeziorem w Berlinie ;)
| Autor |
Wiadomość |
Da_niel
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2006-07-03, 23:03 Nad jeziorem w Berlinie ;)
|

|
|
Cześć mam dwa pytania. Chcialbym wybrac się gdzieś nad fajne jezioro w Berlinie. Mieszkam w Tiergarden, a nad Wannsee jest troche daleko . Czy wiek ktos gdzie mozna sobie polływac i fajnie spedzić dzień. I czy to prawda ze gdzieś nad jakimś jeziorem jest jakis punkt gdyie spotyka sie zawsze dużo Polaków ?? Z góry dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam Pa !! |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy Posty: 2160 Skąd: Berlin-Steglitz
|
Wysłany: 2006-07-04, 09:18
|

|
|
No nie przesadzaj,ze to tak daleko Trudno powiedziec,ze w Berlinie jest cos blisko,wszedzie raczej musisz poruszac sie autem,rowerem lub komunikacja miejska.Ja czasem na Wansee bywam i wiele razy slyszalam polska mowe,nie slyszalam o spotkaniach,ale nikt nie przeszkadza Ci takowe zorganizowac,na pewno znajda sie chetni.W zasadzie wszystkie jeziora,gdzie mozna sie kapac znajduja sie na obrzerzach Berlina (Wansee,Müggelsee,Glienickersee,no moze Schlachtensee i Krumme Lanke sa bardziej w miescie,na Wuhlheide tez jest Badesee).
Zycze milego wypoczynku nad jeziorami.
Alternatywne do jezior sa baseny i te masz w miescie,a w domu(to calkiem niedaleko) wanne z woda |
|
|
|
 |
Marcin
Administrator

|
Wysłany: 2006-07-04, 09:22
|

|
|
| Kiedys bylo to Flughafensee (niedaleko lotniska Tegel), nie wiem czy teraz tez sie tam spotykaja bo juz dosyc dawno tam nie bylem. |
|
|
|
 |
Da_niel
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2006-07-07, 16:21
|

|
|
| Dzieki wam za odpowiedz. Pozdro |
|
|
|
 |
baranek
Dyskutant

|
Wysłany: 2006-07-07, 17:45
|

|
|
| Plötzensee jest na Wedding (przy Virchow Klinikum), czyli niedaleko Tiergarten (dzielnicy, nie parku). |
|
|
|
 |
|
|