forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Pies- przepisy dotyczace psow w Niemczech

Autor Wiadomość
aks 
Nowy

Wysłany: 2010-08-08, 16:59   Pies- przepisy dotyczace psow w Niemczech

Mam pytanie chciałbym przeprowadzić swojego psa z polski do berlina i chciałbym sie dowiedziec czy sa jakies przepisy dotyczace psow slyszalem cos o jakims podatku ale czy to mozliwe kiedy nie jest sie w berlinie zameldowanym

pawel55 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2010-08-08, 18:42   

Musisz miec ksiazke zdrowia psa z aktualnymi szczepieniami i czips to jest wazne, nie wiem jak z psem z polski ale weszly nowe przepisy ze osoba posiadajaca psa mosi byc ubezpieczona. ale jesli pies bedzie prowadzany na smyczy i w kagancu nie ma obaw nie czepiaja sie. :mrgreen:

aks 
Nowy

Wysłany: 2010-08-08, 20:48   

No tak york w kagańcu ok:)

pawel55 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2010-08-09, 20:56   

W twoim pytaniu nie bylo mowy o rasie psa i jak duzy jest, to rada na przyszlosc jasniej stawiaj pytania.

Daisy
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-08-10, 07:54   

pawel55 napisał/a:
Musisz miec ksiazke zdrowia psa z aktualnymi szczepieniami i czips to jest wazne, nie wiem jak z psem z polski ale weszly nowe przepisy ze osoba posiadajaca psa mosi byc ubezpieczona. ale jesli pies bedzie prowadzany na smyczy i w kagancu nie ma obaw nie czepiaja sie. :mrgreen:

A jesli chip to i paszport oczywiscie wtedy nie jest potrezbna ksiazeczka zdrowia gdyz w paszporcie sa wszystkie szczepienia koszt ok 150 zl za chipa i paszport.
Wiadome jest ze trzeba placic podatek ale mozesz kombinowac iz pies jest tylko w odwiedzinach.Zreszta z taka rasa psa nie masz sie co martwic nie zwracaja uwagi wcale :mrgreen: gorzej jakbys mial kampfhund-a to juz trzeba miec oczy na okolo glowy bo kontroluja na kazdym kroku :evil: do tego placi sie dodatkowy podatek itd. Ja mialam przynajmniej 3 kontrole na kwartal .Zreszta niemcy bardzo zabezpieczaja sie przed psami tego typu gdyz podam tylko do wiadomosci iz Krwawe pojedynki psów odbywają się w Niemczech nawet co kilka dni. Zwierzęta walczą w nich o życie, a ich właściciele o duże pieniądze. Stawki w nielegalnych zakładach sięgają nawet setek tysięcy euro.dotyczy to wlasnie psow rasy kampfhund.
Tak wiec nie masz co sie martwic paszport ,chip i psina w domu :mrgreen:

agat79 
Dyskutant

Pomogła: 24 razy
Wysłany: 2010-08-11, 13:36   

[quote="Daisy
Wiadome jest ze trzeba placic podatek ale mozesz kombinowac iz pies jest tylko w odwiedzinach.Zreszta z taka rasa psa nie masz sie co martwic nie zwracaja uwagi wcale :mrgreen: :[/quote]

Blagam, nie dawajcie taki rad, bo mi sie robi zle. Mysle, ze jezeli ktos jest zdecydowany zyc tu, ze nawet pupila sciaga, niech zyje jak nalezy, i wtedy nie ma nieporozumien.

Daisy
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-08-11, 15:18   

agat79 napisał/a:
[quote="Daisy
Wiadome jest ze trzeba placic podatek ale mozesz kombinowac iz pies jest tylko w odwiedzinach.Zreszta z taka rasa psa nie masz sie co martwic nie zwracaja uwagi wcale :mrgreen: :

Blagam, nie dawajcie taki rad, bo mi sie robi zle. Mysle, ze jezeli ktos jest zdecydowany zyc tu, ze nawet pupila sciaga, niech zyje jak nalezy, i wtedy nie ma nieporozumien.[/quote]
Tak agat79 masz zupelna racje tylko gosciu chce sprowadzic psa z polski tu do berlina nie majac meldunku to jak on jest zdecydowany zyc tutaj jak nalezy :razz: bo ja nie rozumiem .Ja mimo tego iz wiedzialam ze bede placic duzy podatego i mimo tego beda robic problemy bo to byl kampfhund meldowalam ja tutaj tak jak nalezy a w tym przypadku nie wiem co jest legalne :wink: i czy facet chce na stale byc tu z psem czy chwilowo bo jesli chwilowo to tak jak pisalam moze przez krotki czas brzydko mowiac sciemniac iz jest w odwiedzinach a po za tym mysle ze tak naprawde decyzja nalezy do niego

agat79 
Dyskutant

Pomogła: 24 razy
Wysłany: 2010-08-11, 18:38   

Daisy napisał/a:
agat79 napisał/a:
[quote="Daisy
Wiadome jest ze trzeba placic podatek ale mozesz kombinowac iz pies jest tylko w odwiedzinach.Zreszta z taka rasa psa nie masz sie co martwic nie zwracaja uwagi wcale :mrgreen: :

Blagam, nie dawajcie taki rad, bo mi sie robi zle. Mysle, ze jezeli ktos jest zdecydowany zyc tu, ze nawet pupila sciaga, niech zyje jak nalezy, i wtedy nie ma nieporozumien.

Tak agat79 masz zupelna racje tylko gosciu chce sprowadzic psa z polski tu do berlina nie majac meldunku to jak on jest zdecydowany zyc tutaj jak nalezy :razz: bo ja nie rozumiem .Ja mimo tego iz wiedzialam ze bede placic duzy podatego i mimo tego beda robic problemy bo to byl kampfhund meldowalam ja tutaj tak jak nalezy a w tym przypadku nie wiem co jest legalne :wink: i czy facet chce na stale byc tu z psem czy chwilowo bo jesli chwilowo to tak jak pisalam moze przez krotki czas brzydko mowiac sciemniac iz jest w odwiedzinach a po za tym mysle ze tak naprawde decyzja nalezy do niego[/quote]

Nie wchodze w szczegoly :razz:

Ps. Jakos dziwnie cytuje, jakbym sama ten tekst pisala, hmmm.

samantha2007 
Bardzo Aktywny

Pomogła: 12 razy
Wysłany: 2010-08-12, 13:47   

A czy wiecie jak to jest ze szczeniakiem, ktory jest jeszcze za maly na pierwsze szczepienie, chcialabzm sobie przywiezc sznaucera miniaturke, ale jest dopiero odrobaczony i za maly na pierwsze szczepienie :neutral: no i ile wynosza te wszystkie podatki i inne oplaty w Niemczech i gdzie sie to wszystko zalatwia :???: Bede wdzieczna za odpowiedz :lol:

Odpowiedz do tematu