Pies- przepisy dotyczace psow w Niemczech
| Autor |
Wiadomość |
aks
Nowy

|
Wysłany: 2010-08-08, 16:59 Pies- przepisy dotyczace psow w Niemczech
|

|
|
| Mam pytanie chciałbym przeprowadzić swojego psa z polski do berlina i chciałbym sie dowiedziec czy sa jakies przepisy dotyczace psow slyszalem cos o jakims podatku ale czy to mozliwe kiedy nie jest sie w berlinie zameldowanym |
|
|
|
 |
pawel55
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-08-08, 18:42
|

|
|
Musisz miec ksiazke zdrowia psa z aktualnymi szczepieniami i czips to jest wazne, nie wiem jak z psem z polski ale weszly nowe przepisy ze osoba posiadajaca psa mosi byc ubezpieczona. ale jesli pies bedzie prowadzany na smyczy i w kagancu nie ma obaw nie czepiaja sie. |
|
|
|
 |
aks
Nowy

|
Wysłany: 2010-08-08, 20:48
|

|
|
| No tak york w kagańcu ok:) |
|
|
|
 |
pawel55
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-08-09, 20:56
|

|
|
| W twoim pytaniu nie bylo mowy o rasie psa i jak duzy jest, to rada na przyszlosc jasniej stawiaj pytania. |
|
|
|
 |
Daisy
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-08-10, 07:54
|

|
|
| pawel55 napisał/a: | Musisz miec ksiazke zdrowia psa z aktualnymi szczepieniami i czips to jest wazne, nie wiem jak z psem z polski ale weszly nowe przepisy ze osoba posiadajaca psa mosi byc ubezpieczona. ale jesli pies bedzie prowadzany na smyczy i w kagancu nie ma obaw nie czepiaja sie. |
A jesli chip to i paszport oczywiscie wtedy nie jest potrezbna ksiazeczka zdrowia gdyz w paszporcie sa wszystkie szczepienia koszt ok 150 zl za chipa i paszport.
Wiadome jest ze trzeba placic podatek ale mozesz kombinowac iz pies jest tylko w odwiedzinach.Zreszta z taka rasa psa nie masz sie co martwic nie zwracaja uwagi wcale gorzej jakbys mial kampfhund-a to juz trzeba miec oczy na okolo glowy bo kontroluja na kazdym kroku do tego placi sie dodatkowy podatek itd. Ja mialam przynajmniej 3 kontrole na kwartal .Zreszta niemcy bardzo zabezpieczaja sie przed psami tego typu gdyz podam tylko do wiadomosci iz Krwawe pojedynki psów odbywają się w Niemczech nawet co kilka dni. Zwierzęta walczą w nich o życie, a ich właściciele o duże pieniądze. Stawki w nielegalnych zakładach sięgają nawet setek tysięcy euro.dotyczy to wlasnie psow rasy kampfhund.
Tak wiec nie masz co sie martwic paszport ,chip i psina w domu |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=Kh2FRFhS7QY |
|
|
|
 |
agat79
Dyskutant

Pomogła: 24 razy Posty: 565 Skąd: Kiel
|
Wysłany: 2010-08-11, 13:36
|

|
|
[quote="Daisy
Wiadome jest ze trzeba placic podatek ale mozesz kombinowac iz pies jest tylko w odwiedzinach.Zreszta z taka rasa psa nie masz sie co martwic nie zwracaja uwagi wcale :[/quote]
Blagam, nie dawajcie taki rad, bo mi sie robi zle. Mysle, ze jezeli ktos jest zdecydowany zyc tu, ze nawet pupila sciaga, niech zyje jak nalezy, i wtedy nie ma nieporozumien. |
|
|
|
 |
Daisy
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-08-11, 15:18
|

|
|
| agat79 napisał/a: | [quote="Daisy
Wiadome jest ze trzeba placic podatek ale mozesz kombinowac iz pies jest tylko w odwiedzinach.Zreszta z taka rasa psa nie masz sie co martwic nie zwracaja uwagi wcale : |
Blagam, nie dawajcie taki rad, bo mi sie robi zle. Mysle, ze jezeli ktos jest zdecydowany zyc tu, ze nawet pupila sciaga, niech zyje jak nalezy, i wtedy nie ma nieporozumien.[/quote]
Tak agat79 masz zupelna racje tylko gosciu chce sprowadzic psa z polski tu do berlina nie majac meldunku to jak on jest zdecydowany zyc tutaj jak nalezy bo ja nie rozumiem .Ja mimo tego iz wiedzialam ze bede placic duzy podatego i mimo tego beda robic problemy bo to byl kampfhund meldowalam ja tutaj tak jak nalezy a w tym przypadku nie wiem co jest legalne i czy facet chce na stale byc tu z psem czy chwilowo bo jesli chwilowo to tak jak pisalam moze przez krotki czas brzydko mowiac sciemniac iz jest w odwiedzinach a po za tym mysle ze tak naprawde decyzja nalezy do niego |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=Kh2FRFhS7QY |
|
|
|
 |
agat79
Dyskutant

Pomogła: 24 razy Posty: 565 Skąd: Kiel
|
Wysłany: 2010-08-11, 18:38
|

|
|
| Daisy napisał/a: | | agat79 napisał/a: | [quote="Daisy
Wiadome jest ze trzeba placic podatek ale mozesz kombinowac iz pies jest tylko w odwiedzinach.Zreszta z taka rasa psa nie masz sie co martwic nie zwracaja uwagi wcale : |
Blagam, nie dawajcie taki rad, bo mi sie robi zle. Mysle, ze jezeli ktos jest zdecydowany zyc tu, ze nawet pupila sciaga, niech zyje jak nalezy, i wtedy nie ma nieporozumien. |
Tak agat79 masz zupelna racje tylko gosciu chce sprowadzic psa z polski tu do berlina nie majac meldunku to jak on jest zdecydowany zyc tutaj jak nalezy bo ja nie rozumiem .Ja mimo tego iz wiedzialam ze bede placic duzy podatego i mimo tego beda robic problemy bo to byl kampfhund meldowalam ja tutaj tak jak nalezy a w tym przypadku nie wiem co jest legalne i czy facet chce na stale byc tu z psem czy chwilowo bo jesli chwilowo to tak jak pisalam moze przez krotki czas brzydko mowiac sciemniac iz jest w odwiedzinach a po za tym mysle ze tak naprawde decyzja nalezy do niego[/quote]
Nie wchodze w szczegoly
Ps. Jakos dziwnie cytuje, jakbym sama ten tekst pisala, hmmm. |
|
|
|
 |
samantha2007
Bardzo Aktywny

Pomogła: 12 razy Posty: 335 Skąd: MV
|
Wysłany: 2010-08-12, 13:47
|

|
|
A czy wiecie jak to jest ze szczeniakiem, ktory jest jeszcze za maly na pierwsze szczepienie, chcialabzm sobie przywiezc sznaucera miniaturke, ale jest dopiero odrobaczony i za maly na pierwsze szczepienie no i ile wynosza te wszystkie podatki i inne oplaty w Niemczech i gdzie sie to wszystko zalatwia Bede wdzieczna za odpowiedz |
_________________ "Jeśli możesz żyć wiecznie, to musisz wiedzieć po co żyjesz". |
|
|
|
 |
|
|