| Autor |
Wiadomość |
Decybel
Nowy

|
Wysłany: 2011-12-18, 15:57 polska tv przez internet
|

|
|
| witam, interesuje mnie czy ktoś z was odbiera polskie programy za pomocą neta korzystając z urządzeń oferowanych na stronie https://polsky.tv/ jaka jest jakość odbioru, czy obraz się "nie zawiesza", jaka jest wymagana prędkość neta i ogólna ocena tej opcji w porównaniu z odbiorem przez stalitę |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-12-18, 17:12
|

|
|
| Po co placic 17 Euro miesiecznie , skoro o wiele taniej bo za 15 zl mozna miec wiecej programow ( tez przez internet ) ? |
_________________ "Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec." |
|
|
|
 |
klaudia2010
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-12-18, 18:04 TV
|

|
|
| To bardzo prosze o informacje na ten temat, jak to zalatwic i gdzie ? Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Decybel
Nowy

|
Wysłany: 2011-12-18, 18:31
|

|
|
| Tomek0774 napisał/a: | | Po co placic 17 Euro miesiecznie , skoro o wiele taniej bo za 15 zl mozna miec wiecej programow ( tez przez internet ) ? |
też chętnie się dowiem coś więcej na ten temat |
|
|
|
 |
pingwinek
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-12-18, 18:41
|

|
|
| Polsky.TV bardzo interesujaca propozycja z tego co widze z dużą oferta kanałów polskich,interesuje mnie jaki trzeba miec transfer interentowy do odbioru tej telewizji i jak to wyglada z podłaczeniem telewizora i czy to płynie bez przeszkód na telewizorze jest wyswietlane.Prosiłbym żeby uzytkownicy Polsky.TV sie wypowiedzieli i powiedzieli wady i zalety tej telewizji. |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-12-18, 18:46
|

|
|
| http://weeb.tv/channels prosze bardzo , mozna nawet niektore programy ogladac bez wplacania kasy ale po jakims czasie zrywa polaczenie i wyskakuje ze dostepne tylko dla premium ( czyli po wplaceniu 15 zl ) Sam wplacam ,ogladam , obraz ok . |
_________________ "Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec." |
|
|
|
 |
pingwinek
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-12-18, 19:07
|

|
|
| Tomek mi chodzi zeby miec telewizje polska 24 godz na dobe i miec mozliwosc ogladania na odbiorniku telewizyjnym a nie na laptopie. |
|
|
|
 |
galejola
Aktywny uzytkownik zorro

|
Wysłany: 2011-12-18, 19:45
|

|
|
| Przywieź sobie z Polski cyfrę lub polsat co tam chcesz... tam płacisz tu oglądasz bez problemu... |
_________________ Najlepszych ludzi uformowało naprawianie własnych błędow. |
|
|
|
 |
xortha
Bardzo czesto tu bywa that's me

|
Wysłany: 2011-12-18, 20:17
|

|
|
| galejola napisał/a: | | Przywieź sobie z Polski cyfrę lub polsat co tam chcesz... tam płacisz tu oglądasz bez problemu... |
zwlaszcza, jesli nie masz anteny SAT ani mozliwosci jej montazu.
Dolaczam sie do pytania watkoczyncy! |
_________________ Pozdrawiam,
xortha |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-12-18, 22:25
|

|
|
| pingwinek napisał/a: | | Tomek mi chodzi zeby miec telewizje polska 24 godz na dobe i miec mozliwosc ogladania na odbiorniku telewizyjnym a nie na laptopie. |
Przeciez jest 24 na dobe na zywo i mozesz sobie kablem hdmi podlaczyc do telewizora . A jak tak nie pasuje to tylko talerz na dachu lub balkonie albo TV Polonia i ITVN w Kabel Deutschland . Innej mozliwosci nie ma . |
|
|
|
 |
escada1987
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-12-18, 22:57
|

|
|
tez polecam ta telewizje internetowa! zadnych umow, jak nie chce to poprostu nie wykupuje, zreszta i tak malo kosztuje bo 15 zl na 30 dni ja mam podlaczona z kompa na telewizor ,za pilota sluzy myszka. fajne programy, polecam |
|
|
|
 |
Decybel
Nowy

|
Wysłany: 2011-12-19, 12:10
|

|
|
| Tomek0774 napisał/a: | | A jak tak nie pasuje to tylko talerz na dachu lub balkonie albo TV Polonia i ITVN w Kabel Deutschland . Innej mozliwosci nie ma . |
jak widać jednak jest, tylko że jakoś mało spopularyzowana |
|
|
|
 |
Storm
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-12-23, 06:26
|

|
|
Oficjalnie nie ma możliwości oglądania telewizji polskiej po za granicami kraju, czyli polski nawet posiadając Cyfrowy Polsat czy inny pakiet satelitarny to musimy sobie zdać sprawę z tego, że oficjalnie platformy cyfrowe telewizji polskiej mogą być odbierane tylko i wyłącznie w Polsce. Wynika to z treści nadawanej przez te platformy, a dokładnie chodzi o filmy i niektóre programy rozrywkowe. W każdym kraju istnieją organizacje reprezentujące prawa autorów utworów, wykonawców itd. A co za tym idzie jeżeli np. Polsat wykupił licencje na odtwarzanie na terenie polski filmu w dniu ... o godzinie ..., to emisja może się odbyć wyłącznie w tym kraju w wyznaczonym okresie czasu na jaki opiewa licencja. Więcej na ten temat na stronie http://www.wipo.int oraz http://google.com Oczywiście są programy które można emitować na całym świecie dla wyznaczonej grupy ludzi na przykład Telewizja Polonia itp, ale sami wiecie jakie treści są tam przedstawiane.
A jeżeli chodzi o emisje drogą internetową to pewnie nie jednokrotnie spotkaliście się z sytuacja kiedy w momencie odtwarzania treści filmu np. na YouTube itp. zamiast oczekiwanej treści widniał napis , że wybrana pozycja nie może być wyświetlona na terenie twojego kraju , czy podobna treść. Więc jeżeli ktoś oferuje tego typu łącze to prawdopodobnie jest to telewizja z transponderów satelitarnych nadawana drogą kablową czyli kablówka a na to tez trzeba posiadać odpowiednie dokumenty i licencje. Tak więc mam nadzieje, że rozwiałem wszelkie niejasności związane z odbiorem telewizji polskiej w Niemczech. |
|
|
|
 |
arex
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-12-24, 16:23
|

|
|
| od wczoraj posiadam dekoder z polsky tv dekoder jest wi fi i połączenie z ruterem przez wi fi troche szwankuje czyli zawiesza się natomiast połączyłem dekoder z ruterem kablem i problem zniknął.Myślę że jest to fajna alternatywa dla takich jak ja gdzie nie mam mozliwości powiesić satelitę szczerze polecam |
|
|
|
 |
agamar
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-12-27, 17:46 tv
|

|
|
Super jestem w trakcie szukania nowego mieszkania i nie każdemu podoba się to, że chciałabym zawiasić antenę. |
|
|
|
 |
lenovo1984
Uzytkownik

|
|
|
|
 |
fredi
Staly bywalec forum Mr.Frenklin

|
|
|
|
 |
bufbag
Aktywny uzytkownik Polish Navy

|
Wysłany: 2012-01-02, 11:50
|

|
|
| Ci co maja internet w Vadafone maja mozliwosc wziecia jak narazie 4 polskich programow, TVN, TVpoonie, kultura i cos tam, wszystko w HD, Narazie najlepsza opcja + niemieckich samych z 80 jest... |
_________________ Spieszmy się kochać kobiety.... Tak szybko się starzeją..... |
|
|
|
 |
Angela
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2012-01-07, 11:10
|

|
|
| Hej jak przelac te pieniadze kiedy w przelewie internetowym nie przyjmuje mi e-maila poniewaz występuje @.... co zrobic?? |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2012-01-07, 12:21
|

|
|
| Angela napisał/a: | | Hej jak przelac te pieniadze kiedy w przelewie internetowym nie przyjmuje mi e-maila poniewaz występuje @.... co zrobic?? |
Jest w opisie co zrobic . Tam gdzie @ zostaw przerwe |
|
|
|
 |
|
|