forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Rejestracja na ebay - adres do kupienia?

Autor Wiadomość
pablo007 
Nowy

Wysłany: 2010-11-21, 17:51   Rejestracja na ebay - adres do kupienia?

Witam,

Chciałbym zarejestrować się na ebay.de jednak niestety nie mam tam adresu.Chciałem się zapytać czy jest ktokolwiek tutaj kto oczywiście odpłatnie zgodził by się aby udostępnić mi adres tylko na jeden list aktywacyjny?Nie widzę sensu aby wynajmować mieszkanie skoro potrzebuję wysłać tylko jeden list. Proszę nie pisać że mogę założyć konto na ebay.pl i sprzedawać na .de bo o tym wiem doskonale. Jednak to nie to samo. Czekam na odpowiedzi

cyganka 
Super Dyskutant

Pomogła: 22 razy
Wysłany: 2010-11-21, 18:18   

to jest inne rozwiazanie podaj adres tam gdzie obecnie przebywasz...wydaje mi sie ,ze nie za bardzo bedzie ktos chetny ,aby Ci jak nazwales odsprzedac adres na jeden list ...a moze sie myle .Tak wlasciwie mozesz chyba zalozyc sobie konto na niemieckiej stronie ale na polski adres...

ddariusz
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-11-21, 19:01   

A nie mozesz zalozyc sobie konta na ebay.de i podac jakikolwiek adres gdzie mozesz odebrac list chyba nie musisz byc zameldowany czy sie jednak myle

pablo007 
Nowy

Wysłany: 2010-11-21, 20:13   

Niestety nie da się tak żeby wpisać Polskie dane. Automatycznie jeśli wybierzemy Ort:Polska zostajemy przekierowani do ebay.pl. Niestety nie mam nikogo z rodziny kto mógłby mi pomóc w tej sprawie, w zasadzie jest jedna osoba ale jeśli miałbym jej to tłumaczyć to wole komuś zapłacić (wiecie jak to z rodziną czasem bywa). Nie trzeba tam być zameldowanym aby odebrać, myślałem nawet o skrytce pocztowej czy DHLowski Packstation jednak jedno i drugie wymaga fizycznego adresu w niemczech(również przychodzi list).Nie zadawałbym sobie tego trudu gdyby chodziło o błachostkę, jednak handlując na ebay.de jako Polacy jesteśmy dyskryminowani na każdym kroku i to nawet nie wiecie jak bardzo....smutne ale prawdziwe. Także gdyby ktoś był w stanie mi pomóc, proszę napisać PM. Pozdrawiam

cyganka 
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-11-21, 21:24   

nierozumiem jezeli nie potrzebujesz meldunku to jaki problem jest podac adres pod ktorym przebywasz? ...hm...jestes tutaj zupelnie sam ,a znajomi??? cos mi chyba tutaj nie pasuje juz kiedys bal taki podobny post hm.....

ddariusz
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-11-21, 21:26   

No chyba chlopak mieszka w Polsce a chce sprzedawac na niemieckim ebay i potrzebuje sie tam zarejestrowac a zeby aktywowac konto na niemieckim ebaju potrzebuje adresu na ktory przyjdzie mu list z kodem aktywacyjnym

Tak jest na polskich allegro i ebay

cyganka 
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-11-21, 21:29   

ddariusz napisał/a:
No chyba chlopak mieszka w Polsce a chce sprzedawac na niemieckim ebay i potrzebuje sie tam zarejestrowac a zeby aktywowac konto na niemieckim ebaju potrzebuje adresu na ktory przyjdzie mu list z kodem aktywacyjnym

Tak jest na polskich allegro i ebay
no moze i tak ,ale wtedy sa inne kryteria np. w kosztach dostawy jak i w ustawieniach wyszukiwania ....troche dziwne ...

Magdzia 
Staly bywalec forum

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-11-21, 21:34   

po zarejestrowaniu się na niemiecki ebay żaden kod nie przychodzi nie otrzymasz żadnego listu
wystarczy tylko rejestracja

ddariusz
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-11-21, 21:35   

Może kolega pablo007 wpadnie i powie o co kaman :)

Pansensuppe 
Bardzo czesto tu bywa
Sklavenhändler

Wysłany: 2010-11-21, 21:49   

pablo007 napisał/a:
Witam,

Chciałbym zarejestrować się na ebay.de jednak niestety nie mam tam adresu.Chciałem się zapytać czy jest ktokolwiek tutaj kto oczywiście odpłatnie zgodził by się aby udostępnić mi adres tylko na jeden list aktywacyjny?

pablo007 napisał/a:
jednak handlując na ebay.de jako Polacy jesteśmy dyskryminowani na każdym kroku i to nawet nie wiecie jak bardzo....smutne ale prawdziwe.

Reguly i zasady ebay.pl

Cytat:
Fałszywe lub niepełne informacje kontaktowe

Podczas rejestracji w serwisie eBay nie można podawać fałszywych informacji dotyczących nazwiska, adresu i/lub numeru telefonu ani pomijać tych informacji.

pablo007 
Nowy

Wysłany: 2010-11-22, 00:40   

Heh....nie przychodzi żaden list?? Ebay.de jest najbardziej rygorystycznym ebayem na świecie. Dane każdej osoby rejestrującej się na ebay.de od 2001r. przechodzą przez SCHUFe a Ty mi piszesz że nie wymagają listowego potwierdzenia adresu?? Mylisz chyba parę spraw...otóż do robienia zakupów to prawda nie trzeba mieć adresu wystarczy że podasz kod z który dostaniesz w mailu.Oczywiście mail musi być mailem z niemiecką końcówką gmx@de i aby go założyć trzeba korzystać z niemieckiego IP ale na szczęście przy dzisiejszej technice to już nie problem. Gdybyś chciał zostać jeszcze "Geprüftes Mitglied" musisz wypełnić dodatkowy formularz oraz spotkać się z listonoszem pod adresem podanym przy rejestracji i okazać dowód tożsamości, który będzie sprawdzony w celu identyfikacji użytkownika, cełe szczęście że to nie jest konieczność, tylko dodatkowa opcja. Żadne cenniki się nie zmienią ponieważ towar jest wysyłany z niemiec (mam kogoś kto mieszka blisko granicy i może wysyłać mój towar) Nie mam na celu żadnego oszustwa i kombinowania po prostu muszę mieć konto na ebay.de w celu normalnej sprzedaży oraz aby być traktowanym jak europejczyk a nie oszust i uwierzcie mi wiem co mówię bo z sprzedażą internetową miałem duuużo do czynienia, mimo że mam 23lata. Podałbym wam konkretne przykłady i byście nie uwierzyli że miedzynarodowy serwis jakim jest ebay w 2010r. w tak różnoraki sposób traktuje Polaków i Niemców, jednak z obawy przed tym że mogłoby to być przydatne dla oszustów nie będą tego opisywał. Tak czy inaczej wynajmę po prostu mieszkanie na miesiąc bo nie widzę innego wyjścia. Pozdrawiam

ddariusz
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-11-22, 09:51   

Nie wiem komu to odpisales ale ja nie napisalem nic ze bedziesz oszukiwal tylko zapytalem sie o co kaman.
Powodzonka w sprzedazy :)

antika83
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2011-07-08, 16:45   

Witam Was. To że mój problem nie dotyczy tego tematu rejestracji i kupna adresu email.
Ale i tak pisze w tym poscie bo ma to związek z ebayem.
A więc problem mam taki że kolesiówa kupła odemnie pewną rzesz,zaraz po wpłacie na konto wysłałam jej.A ona teraz mi problemy robi ze jej paczki nie wysłałam,nie mam jak jej udowodnić ze w domu tego nie mam.Wstawiła mi negatywa a Ja jako sprzedawca nie mogę jej wstawić negatywa bo wyswietla mi sie tylko opcja positiv,no chyba że moge to gdzieś w ustawieniach przestawić.jeśli jest taka możliwość to napiszcie mi gdzie i jak to sie robi.
plissssss :oops:

red 
Nowy

Wysłany: 2011-07-08, 17:49   

Sprzedawcy nie moga wystawiac negatywnych komentarzy na ebay. Najlepiej wyjasnic wszystko z kupujacym tylko on moze usunac komentarz. Jak nie masz potwierdzenia wyslania to mozesz tylko zareklamowac na poczcie. Byc moze przesylka sie tylko zagubila po drodze.

violetta 
Super Dyskutant

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-07-08, 22:47   

Jezeli przez pocztek czy inna istytucje wysylalac musisz dostac potwierdzenie .. a jak to masz to wystarczy tylko podac numer ktöry tam jest tzn no www.dhl.de i tam jest taka opcja ze mozna wpisac numer i wiesz gdzie twoja paczka sie znajduje i kto ja odebra .. kazda instytucja wysylajac ma to ma ..jezeli tego kwitka nie masz to nic nie zrobisz bo mugl koles otrzymac a i tak chce kase spowrotem ..zglosi sie od ebay i jezeli z twojej strony nie bedzie polubownie oddana kasa to i sam sciagnie ebay z konta albo payplay maja taka opcje bez tego kwitka ciezko co udowodnic .. a jak sie wyjasni sprawa to wystarczy napisac do ebay o usuniecie negatywu oni to zrobia zycze powodzenia

Jack Daniels 
Super Dyskutant

Wysłany: 2011-07-08, 22:53   

Nr przesylki w DHL owszem, mozna podac, jesli sie go ma, a ma sie go wtedy,
gdy wysylamy Paket ubezpieczony za 6,90.
Inaczej nie mozna sprawdzic ani przesledzic jego drogi.

antika83
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2011-07-09, 09:40   

No dzieki wam za odp.ale i tak nic nie zrobie bo kwitka nie mam ,to raz a po drugie to była przesyłka Warensendung czyli po mojemu nie ubezpieczona.
A kwitek z poczty jakbym miała to i tak by to nic nie dało :sad:
Poprostu pech na taką l...... trafiłam i juz :???:

Odpowiedz do tematu