| Autor |
Wiadomość |
mamusia
Staly bywalec forum

Pomogła: 7 razy Posty: 273 Skąd: świebodzin-berlin
|
Wysłany: 2011-08-16, 20:03 sniadanie dla dziecka
|

|
|
| Zwracam sie z prosba do mam których dzieci jedza sniadanko w przedszkolu...Mam problem bo nie wiem co dawac dla 2 latka na sniadanko...Jeszcze niedawno moj synek nie lubił chleba...teraz zje ale tylko z pasztetem lub wedlina....dodam,ze zbytnio nie kazali dawac do przedszkola niczego czekoladowego..wiec nutella odpada.....Serków nie kazali dawac na sniadanie...nic ciepłego nie mozna dac bo w pokoju gdzie jedza nie ma mikroweli......Pomocyyyyyyyyyy wiec co mam dac dziecku innego jesc??????????Codziennie chleb??? Nieeeeeeeeee |
_________________ życie jest piękne !!!!! |
| |
|
|
|
 |
irmencja666
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-08-16, 21:16
|

|
|
| Może jakieś owoce, jakie dziecko lubi? |
_________________ Come on and do the jailhouse rock with me! |
|
|
|
 |
mamusia
Staly bywalec forum

Pomogła: 7 razy Posty: 273 Skąd: świebodzin-berlin
|
Wysłany: 2011-08-16, 21:22
|

|
|
nawet nie probuje dac bo mi babsko powie,ze to nie jest sniadanie.... |
_________________ życie jest piękne !!!!! |
|
|
|
 |
emilarut
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz Posty: 18 Skąd: Lichtenrade
|
Wysłany: 2011-08-16, 21:27 sniadanie dla dziecka
|

|
|
| Witam. Moj syn ma generalnie sniadania zapewnione ,ale w okresie wakacji niestety nie. Wtedy najlepszym sprawdzonym rozwiazanie sa Cornflakes. Dzeieciaki lubia je i z zimnym i z cieplym mlekiem,wiec brak mikrofali to nie problem. Polecam albo gotowe male kartoniki,codziennie inny smak ,albo mieszac male porcje samemu. |
|
|
|
 |
antika83
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-08-16, 21:31
|

|
|
Ja z początku dawałam mojej córce rogaliki z czekolada pózniej chleba z wędliną jeszcze innym razem wsypałam jej płatków bo mleko też dzieci maja na sniadanie to jej dolewali mleka.
Możesz ugotować jajko,rzodkiew jakąs dorzuć,precelka,paróweczki,ogórka,papryke itd.
Mam nadzieję że pomogłam. |
|
|
|
 |
Macha
Uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 44 Skąd: Warszawa/Berlin
|
Wysłany: 2011-08-17, 07:28
|

|
|
Nie mam dzieci, ale może coś się przyda z moich propozycji:
- naleśniki z twarożkiem lub musem jabłkowym,
- placki z jabłkami lub bananem,
- jogurt, a do niego jakieś płatki lub/i owoce,
- sałatka na bazie makaronu lub ryżu do której można i wędlinkę i żółty serek, bądź jakąś rybkę wkroić, no i oczywiście jakiegoś ogórka, paprykę czy inną zieleninę. |
|
|
|
 |
ata
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2011-08-17, 22:42
|

|
|
Kolejna propozycja:
- tosty z wedlinka, zoltym serem (typu sandwich)
- tosty z maslem i np. powidlami sliwkowymi (typu sandwich)
- ugotowany ryz na mleku popruszony np. cukrem i cynamonem
- ugotowana kaszka manna z paroma kroplami soku malinowego
- gofry suche, albo musniete dzemem, lub cukrem pudrem
Smacznego |
_________________ Pozdrawiam-ATa |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Dyskutant

Pomogła: 37 razy Posty: 693 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2011-08-18, 11:32
|

|
|
Dzieciak lubi na slodko a ma byc wartosciowo?
U mojego przebojem byl "szaszlyk" z banana i pumpernikla. Pumpernikiel smarowalam cieniutko Nutella (na brazowym chlebku nawet pani nie dojrzy ) i nadziewalam na patyk na przemian z plasterkami banana. Smakuje super i pozywne bardzo! Smacznego! |
|
|
|
 |
vivien24
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-09-01, 04:08
|

|
|
| Kobieta pracujaca napisał/a: |
U mojego przebojem byl "szaszlyk" z banana i pumpernikla. | Świetny pomysl Musze sobie zapisac ten przepis.
Ja proponuję dziecku dać:
- pokrojoną w slupki marchewkę, albo mini marcheweczki
- muffinki np z mąki kukurydzianej z nasionami słonecznika, dyni, ewentualnie z ukrytym w srodku, zapieczonym smakolykiem wg uznania (nutella, dżem owocowy, malo orzechowe)
- muffiny na slono, np z pomidorkami, salami, serem
- wspólnie z dzieckiem przyrządzoną sałatkę makaronową z jakimś przez niego lubianym dodatkiem
- małe kanapeczki z chleba tostowego w różnych kształtach wyciętych foremkami do ciasteczek
- malutkie koreczki z serka, wedlinki, ewentualnie warzywa, nabite na paluszka slonego
- zamiast płatków batoniki muesli z platkow oswianych i owocow suszonych, mozna samodzielnie zrobic, w internecie jest mnostwo przepisow
- bułki "Swinki" z nadzeniem z orzechów włoskich albo z dżemem
- tosty zapiekane z banana i miodu, albo nutteli
- gofry sniadaniowe słodkie, z mąki pełnoziarnistej - z nasionami dynii i slonecznika, na sucho
- batoniki z serka homogenizowanego do kupienia w sklepach rosyjskich
Dostepne sa ksiazki kulinarne z przepisami dla dzieci, na sniadania, do pracy, do biura... jest tem kilka propozycji i nie sa one drogie (1-2 Euro). |
|
|
|
 |
Kania77
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-09-26, 12:14
|

|
|
U nas czasami sa tosty (chrupiace kanapki, jak to Mala nazywa), czasami platki, czasami nalesnik z bialym serem (odsmazony rano, to bedzie chrupki, choc juz chlodny). Co mi tam wpadnie do glowy, albo co Panienka sobie rano zazyczy. Czasami wsuwa sniadanie w domu (jak ma kto ja pozniej odstawic) i problem sie rozwiazuje, bo w domu na sniadanie zjada zupe mleczna |
_________________ Należy dwa razy pomyśleć zanim zacznie się programować, żeby nie trzeba było dwa razy programować zanim zacznie się myśleć. |
|
|
|
 |
|
|