|
Sprzedaz psow/szczeniakow
| Autor |
Wiadomość |
galejola
Aktywny uzytkownik zorro

|
Wysłany: 2012-01-10, 16:41
|

|
|
| No dobrze, wszystko rozumiem-ale zastanawiam się czemu dokładnie ta ustawa ma służyć, bo tak naprawdę psy rasowe są drogie, domyślam się również ze nie ma rasowych kundelków. Więc moje pytanie brzmi; chcę mieć małego kundelka bez rasy, i co mam go szukać w zarejstrowanych hodowlach psów rasowych? Czy nie jest to chore? A jak bym go dostała i chciała zarejstrować to też mam problem? |
_________________ Najlepszych ludzi uformowało naprawianie własnych błędow. |
|
|
|
 |
Daisy
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2012-01-10, 17:17
|

|
|
No niestety pies z rodowodem czy kot to jest drogie hobby i nie dla kazdego ale nie ma nigdzie wzmianki, że można sprzedawać psy tylko z rodowodem. Można sprzedawać psy tylko z zarejestrowanych hodowli w zw kynologicznym. Jest bardzo dużo psów w schroniskach czy organizacjach prozwierzęcych, które można dostać za darmo lub za niewielkie pieniądze. Jeśli kogoś nie stać na wydanie 2 tys zł na szczeniaka, niech adoptuje psa |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2012-01-11, 11:07
|

|
|
Trzeba dodac, ze to polska ustawa, wiec jesli nie ma takiej podobnej niemieckiej, sprzedazy nie stalo by nic w drodze.
Jesli juz cytaty podajemy, zawsze z linkiem. |
_________________ The knight... |
|
|
|
 |
sunny_boy

|
Wysłany: 2012-01-11, 11:31
|

|
|
Daisy, Takiego maila dostalem z Tierschutzbund:
"Es ist nicht verboten, Tiere über das Internet zu versteigern, zu verkaufen oder zu versenden. Dies wird dem ethischen Stellenwert, den ein Tier nach den Vorgaben des Tierschutzgesetzes einnehmen sollte, jedoch nicht gerecht. Kritisch aus der Sicht des Tierschutzes ist dabei insbesondere, dass die Zuverlässigkeit des neuen Tierbesitzers und das Vorhandensein von den notwendigen Voraussetzungen für eine artgerechte Tierhaltung nicht überprüft werden kann. Wenn die Tiere an x-beliebige Personen verkauft werden, sehen sie einem ungewissen Schicksal entgegen. Auch dem kommerziellen Tierhandel ist damit Tür und Tor geöffnet." |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|