| Autor |
Wiadomość |
Kingus
Bardzo Aktywny

Pomogła: 10 razy Posty: 327 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2011-10-12, 22:49 Sprzęt AGD na raty
|

|
|
Lodówka mi zdycha, tak na oko jak ją jeszcze raz mocniej palnę, co jest konieczne, żeby francy się chciało chłodzić/przestać chłodzić w odpowiednim momencie, to wyzionie ducha. Czyli oceniam, że dotrwa do piątku najdalej. Chcę nową, wybrałam już nawet, tylko nie przypuszczałam, że nie zdążę uzbierać całej kwoty. Mam połowę, drugą chciałabym spłacić na raty. Jako, że raczej się spieszy (weekend bez lodówki z 3 dzieci jakoś przekracza moją wyobraźnię ), pytam grzecznie zorientowanych-gdzie z najmniejszą ilością papierków? Tzn. z zaświadczeniem o dochodach od pracodawcy i paszportem tylko? Da się? Bo jak mam gdzieś np. szufę przedstawić, to dooopa, do piątku nie dam rady...
Z góry pięknie dziękuję za info |
|
|
|
 |
ricky
Nowy

Pomogła: 1 raz Posty: 5 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2011-10-12, 23:45
|

|
|
| Okolo rok temu bralam na raty sprzet AGD w sklepie w Mediamarkt i Neckermannie (online). Raz 300 euro i raz 350 euro. Pomimo ze nie pracowalam i nie bylam nigdzie zarejestrowana nie byly wymagane zadne zaswiadczenia o zarobkach. W MM musialam pokazac tylko anmeldung i polski dowod lub paszport i nic poaza tym a w Nekermann kompletenie nic. Schufe takie firmy sprawdzaja w 3 minuty. W obydwu przypadkach wplacilam 20-25% sumy z gory a raty bralam na 6 m-cy. Podejrzewam ze nic sie nie zmienilo, zreszta juz nie pierwszy i nie ostatni raz kupowalam cos na raty. Sprobuj w roznych duzych sklepach i powiedz czy sie udalo. |
|
|
|
 |
slaw3k3
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-10-13, 09:43
|

|
|
Ja dwa tygodnie temu brałem kilka mebli na raty, był mi potrzebny ostatni Abrechnung z wypłaty, meldunek, dowód i decyzja w kilka minut. Sklep miał raty z targo bankiem |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-10-13, 13:41
|

|
|
| Też masz opcje otto.de |
|
|
|
 |
Kingus
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2011-10-13, 16:13
|

|
|
| dzięki wielkie, lecę do MM, bo najbliżej, potem ewentualnie sprawdzę resztę. Trzymajta kciuki, zdam relację po powrocie |
|
|
|
 |
martini262
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-10-15, 21:54
|

|
|
hey ja bralam w otto lodowke
nie dosc, ze nic nie musialam pokazywac, poniewaz zrobilam to przez internet
to zamowienie zlozylam w czwartek po 23 00 w piatek byla odpowiedz juz na mailu a w sobote rano o 8 00 przyjechala do mnie do domu rozpakowali postawili i poszli
aaaaaa pierwsza rata byla dopiero po miesiacu : Polecam |
|
|
|
 |
dusia253
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 1 raz Posty: 127 Skąd: Barlinek
|
Wysłany: 2011-10-16, 18:43
|

|
|
| a ja mam pytanie, jestem klienetem OTTO i bralam juz pare rzeczy za gotowke ale ostatnio chcialam kupic cos na raty i nie wyswietla mi sie taka opcja i nie wiem dlaczego. |
|
|
|
 |
niki
Dyskutant

Pomogła: 19 razy Posty: 646 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2011-10-16, 18:59
|

|
|
najpier wrzuc to co chcesz kupic do koszyka na koniec wyskocza opcje platnosci
-na rachunek
-na raty
-na 3 miesieczne przerwe itd
zaznacz odpowiednia
przynajmniej tak jest w neckermanie mysle ze w otto tak samo.
wczoraj zamawialam Kondenstrockner bo dostalam 50 euro Gutschein i 20% rabat byl jeszcze.e-mail przyszedl od razu tylko go potwierdzilam |
|
|
|
 |
Kingus
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2011-10-17, 13:57
|

|
|
Zamówiłam w Neckermannie, bo to, co chciałam wszędzie w "normalnych sklepach" stało jako pojedynczy egzemplarz i czas oczekiwania do dwóch tygodni. Ma przyjechać w środę...
Do znających temat i Neckermanna-czy ja jestem przyślepawa? Bo za cholerę nie umiałam zrobić tak, żeby mi skredytowało tylko część, w rezultacie wzięłam na raty całość
Druga rzecz-czy ja przy odbiorze mam jakieś dokumenty pokazać? Czy tylko dowód tożsamości? Bo też jakoś pomimo dwudniowego wpatrywania się w ichnią stronę nie znalazłam, a wolałabym z obłędem w oku nie kopać potem w papierach w celu odnalezienia jakiegoś świstka... |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-10-17, 14:04
|

|
|
| wiem ze w otto nie ma mozliwosci zaplacenia czesci gotowka a czesci na raty i przy odbiorze pokazujesz tylko dowod osobisty albo i tez nie skladasz podpis na elektrycznej maszynce i dowidzenia. |
|
|
|
 |
niki
Dyskutant

Pomogła: 19 razy Posty: 646 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2011-10-17, 14:40
|

|
|
ja nic nie pokazuje przy odbiorze:))tylko podpisuje
a zamawialam tam juz mnostwo rzeczy
jak jakas mala rzecz to u sasiada zostawiaja bo do poludnia mnie nie ma
to masz szczescie.... ja na moja suszarke musze czekac 2-3 tygodnie,a stara wysiadla ..latem z suszeniem nie bylo problemu,,ale teraz/masakra
jest tez opcja 24h -dostawa,ale 30 euro kasują
raz skorzystalam jak sie automat do prania zepsuł |
|
|
|
 |
Kingus
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2011-10-21, 14:31
|

|
|
uprzejmie donoszę, że moja lodówka dojechała. Taka, jak miała być, za tyle ile pokazało w wyliczeniach przy zamawianiu. Podpisałam, wstawili, maaam.... hura!!!
jest piękna, ale ma jedną wadę-w wyposażeniu brak podnóżka. W sklepie oglądałam i jakoś nie wyczułam braku centymetrów we własnym wzroście-w domu okazało się, że do najwyższej półki to po drabinie...
Przyjemnie zaskoczona jestem dostawą-panowie co prawda umówieni byli na 10.30-12.30, przyjechali godzinę wcześniej, ale twierdzili, że przyjechaliby jeszcze raz. Pozwolili przed podpisaniem odbioru obejrzeć, czy nie ma rys, wstawili w odpowiednie miejsce, wszystkie kartoniki, styropiany i inne śmieci zabrali. Dla mnie miodzio, po polskich doświadczeniach ze sprzedażą ratalną tutaj jestem naprawdę mile zaskoczona. Polecam Neckermanna niniejszym i dziękuję wszystkim, którzy udzielili się w wątku
K. |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-10-21, 15:12
|

|
|
| Oby słuzyła jak najdłuzej. |
|
|
|
 |
Dobosz65
Nowy

|
Wysłany: 2012-01-18, 16:13
|

|
|
| Słuchajcie, a czy ktoś ma pojęcie jak wygląda obsługa w przypadku, kiedy produkty kupuje się ze sklepu internetowego? Tutaj: http://www.123klik.pl/piekarniki znalazłam bardzo fajne i co najważniejsze tanie piekarniki, więc zamówiłabym ale szczerze powiedziawszy trochę się boję jak będzie wyglądała dostawa. Czy ktoś ma pojęcie jak to wygląda? Zamawialiście już? |
|
|
|
 |
lechu
Uzytkownik

|
|
|
|
 |
xortha
Bardzo czesto tu bywa that's me

|
Wysłany: 2012-01-18, 16:29
|

|
|
| Dobosz65 napisał/a: | | Słuchajcie, a czy ktoś ma pojęcie jak wygląda obsługa w przypadku, kiedy produkty kupuje się ze sklepu internetowego? Tutaj: http://www.123klik.pl/piekarniki znalazłam bardzo fajne i co najważniejsze tanie piekarniki, więc zamówiłabym ale szczerze powiedziawszy trochę się boję jak będzie wyglądała dostawa. Czy ktoś ma pojęcie jak to wygląda? Zamawialiście już? |
widze, ze standardowo wysylka piekarnika do PL kosztuje u nich 59 zl. Jesli nie maja umowy z kurierem na dostawy zagranice (zadzwon do nich?), to sam koszt wysylki wyjdzie Cie pareset zl. |
_________________ Pozdrawiam,
xortha |
|
|
|
 |
Teufelchen
Uzytkownik

|
Wysłany: 2012-01-18, 16:57
|

|