| Autor |
Wiadomość |
machcin
Uzytkownik

|
Wysłany: 2006-06-16, 00:37 stałe łącze internetowe
|

|
|
| mam pytanie.ile kosztuje stałe łącze internetowe w berlinie? |
|
|
|
 |
Marcin
Administrator

|
Wysłany: 2006-06-16, 00:46
|

|
|
Sam internet srednio 10 - 20 EUR / miesiac (lacze 2-6MBit/s) , 16MBit/s jest niewiele drozsze.
Razem z telefonem wychodzi srednio 30-50 na miesiac / zalezy od firmy |
|
|
|
 |
wborek
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2006-06-16, 20:13 Uważaj na taryfę!
|

|
|
Masz wiele opcji Adsl oraz Dsl (przez telefon), kablówka, albo wifi, wszystko zależy w jakiej części Berlinka mieszkasz i co do Ciebie kablem dochodzi polecam to pierwsze rozwiązanie (o ile masz już telefon).
Uważaj na taryfę - musi być tzw flatrate - tzn ryczałt niezależnie od ilości przesłanych danych lub czasu przebywania w internecie. Jeśli zamierzasz założyć sobie telefon internetowy (co polecam zwłaszcza z polskim numerem ) to jest to jedyne ciekawe rozwiązanie. Większość najtańszych łączy internetowych nie ma taryfy stałej tak że musisz liczyć się z wybraniem taryfy "flat" żeby nie zdziwić się przy pierwszym rachunku jeśli doliczy Ci na przykład 0,001c za każdą minutę w internecie albo 10c za każde 100kB.
Osobiście mogę polecić AliceDSL oraz freenetDsl z taryfą flat i linią telefoniczną około 40 miesięcznie +rozmowy oczywiście |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-06-16, 21:49
|

|
|
Polecam AliceFun
- telefon (oplata podstawowa) -Precz z Telekomem!
- telefon Flatrate: Niemcy + swiat 14,95
- DSL Flatrate
Calosc ok. 54 Euro (o ile pamietam)
oraz najnowszy produkt AliceTV.
Jeszcze nie ma polskich programow w pakiecie
ale sam pakiet jest spory. |
|
 |
machcin
Uzytkownik

|
Wysłany: 2006-06-20, 09:48
|

|
|
| mieszkam na schonebergu.chodzi mi o sam internet bo telefon domowy ma moja matka wmontowany w komurkę. |
|
|
|
 |
machcin
Uzytkownik

|
Wysłany: 2006-06-20, 09:50
|

|
|
| Marcin napisał/a: | Sam internet srednio 10 - 20 EUR / miesiac (lacze 2-6MBit/s) , 16MBit/s jest niewiele drozsze.
Razem z telefonem wychodzi srednio 30-50 na miesiac / zalezy od firmy |
to taki drogi abonament jest w niemczech czy to też z darmowymi minutami ten telefon? |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-06-20, 09:53
|

|
|
| Nie ma mozliwosci zeby byl sam internet. Musi byc telefon inaczej nie da rady.Pewnie chciales tak jak w Polsce ze mozna zalozyc net bez linii telefonicznej ale z tego co wiem tutaj nie ma takiej mozliwosci |
_________________ "Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec." |
|
|
|
 |
uko
Super Dyskutant /..-/-.-/---/

|
Wysłany: 2006-06-20, 14:20
|

|
|
| Tomek0774 napisał/a: | | Nie ma mozliwosci zeby byl sam internet. Musi byc telefon inaczej nie da rady.Pewnie chciales tak jak w Polsce ze mozna zalozyc net bez linii telefonicznej ale z tego co wiem tutaj nie ma takiej mozliwosci |
Potwierdzam, tez boleję nad tym faktem
pozdr
uko |
_________________ uko |
|
|
|
 |
ewinda76
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2006-06-20, 14:34
|

|
|
| a ja place w 1und1 30Euro za 2000-flatrate i za darmo po niemczech moge dzwonic,do tego jescze trzeba doliczyc Grundgebühr ok 15euro w Telekom. |
|
|
|
 |
violetta
Super Dyskutant

Pomogła: 11 razy Posty: 705 Skąd: berlin-hemsdorf
|
Wysłany: 2006-06-20, 15:05
|

|
|
| ja place na miescia 69e i mam na stale lacze po calej west europie za darno a do ost tzn rosja ukraina bialosru i tak dalej 500 min darmowych ale tylko na stale lacze |
_________________ ZeBy Mi SiE ChCiAlO TaK jAk Mi SiE nIe ChCe
 |
|
|
|
 |
machcin
Uzytkownik

|
Wysłany: 2006-06-21, 12:30
|

|
|
| violetta napisał/a: | | ja place na miescia 69e i mam na stale lacze po calej west europie za darno a do ost tzn rosja ukraina bialosru i tak dalej 500 min darmowych ale tylko na stale lacze |
ale co masz za darmo??rozmowy telefoniczne??bo że internet 24h to wiem bo pytałem o stałe łącze internetowe |
|
|
|
 |
machcin
Uzytkownik

|
Wysłany: 2006-06-21, 12:32
|

|
|
| ewinda76 napisał/a: | | a ja place w 1und1 30Euro za 2000-flatrate i za darmo po niemczech moge dzwonic,do tego jescze trzeba doliczyc Grundgebühr ok 15euro w Telekom. |
czyli 45euro i mam internet 24h i dzwonie po całych niemczech za darmo na domowy? |
|
|
|
 |
violetta
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-06-21, 13:40
|

|
|
| ja mam lacze Alice i interent 24 godz i dzwonie po calej europie na stale czacze za darmo w tamtym roku byl taki angebot od Alice ze jak wezne ich to mam w tym angebocie dzwonienie na stale lacze za darmo po europie ale do rosji ukrainy lotwy estoni moldawi i tak dalej azja cala to tylko moge wydzwonic 500minut |
 |
|
|
|
 |
uko
Super Dyskutant /..-/-.-/---/

|
Wysłany: 2006-06-21, 14:11
|

|
|
| violetta napisał/a: | | ja mam lacze Alice i interent 24 godz i dzwonie po calej europie na stale czacze za darmo w tamtym roku byl taki angebot od Alice ze jak wezne ich to mam w tym angebocie dzwonienie na stale lacze za darmo po europie ale do rosji ukrainy lotwy estoni moldawi i tak dalej azja cala to tylko moge wydzwonic 500minut |
uff... przetłumaczy ktos?:) |
_________________ uko |
|
|
|
 |
violetta
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-06-21, 14:16
|

|
|
no tak to jest jak sie pisze z malym dzieckiem na reku bark koncentracji |
 |
|
|
|
 |
machcin
Uzytkownik

|
Wysłany: 2006-06-21, 15:31
|

|
|
| violetta napisał/a: | | ja mam lacze Alice i interent 24 godz i dzwonie po calej europie na stale czacze za darmo w tamtym roku byl taki angebot od Alice ze jak wezne ich to mam w tym angebocie dzwonienie na stale lacze za darmo po europie ale do rosji ukrainy lotwy estoni moldawi i tak dalej azja cala to tylko moge wydzwonic 500minut |
ale dzwonisz na domowe czy na komurkę?? |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy Posty: 2161 Skąd: Berlin-Steglitz
|
Wysłany: 2006-06-21, 16:02
|

|
|
| machcin napisał/a: | | violetta napisał/a: | | ja mam lacze Alice i interent 24 godz i dzwonie po calej europie na stale czacze za darmo w tamtym roku byl taki angebot od Alice ze jak wezne ich to mam w tym angebocie dzwonienie na stale lacze za darmo po europie ale do rosji ukrainy lotwy estoni moldawi i tak dalej azja cala to tylko moge wydzwonic 500minut |
ale dzwonisz na domowe czy na komurkę?? |
Angeboty masz zawsze na festnetz,nie na komorke |
|
|
|
 |
Marcin
Administrator

|
Wysłany: 2006-06-23, 06:58
|

|
|
| Tomek0774 napisał/a: | | Nie ma mozliwosci zeby byl sam internet. Musi byc telefon inaczej nie da rady.Pewnie chciales tak jak w Polsce ze mozna zalozyc net bez linii telefonicznej ale z tego co wiem tutaj nie ma takiej mozliwosci |
Jest taka mozliwosc- przez kablowke, firmy ktore oferuja kablowke oferuja tez cos takiego np. Kabel Deutschland i inne wieksze. Nie jest to tak popularne jak w Polsce ale troche ludzi z tego korzysta. Predkosci sa takie jak na DSL. |
|
|
|
 |
|
|