forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

T-com

Autor Wiadomość
janta 
Nowy

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2006-12-07, 19:30   T-com

mam Speedport W 700V,jakoś udało mi się połączyć z internetem,ale mam wielki problem jak mam włączony internet to nie moge nigdzie zadzwonić i nie wiem czy to tak już jest ,czy ja coś źle zrobiłam,strasznie to męczące jak musze co troche wyłanczac internet zeby zadzwonić,może ktoś wie co mam zrobić z góry dziekuje

Marcin
Administrator

Wysłany: 2006-12-07, 21:55   

Podejrzewam ze masz zle podlaczony router tzn. swoj Speedport.

Zajrzyj jeszcze raz na spokojnie do instrucji i sprawdz czy napewno kable sa jak nalezy podlaczone.

janta 
Nowy

Wysłany: 2006-12-07, 22:06   

ja sie wogóle na tym nie znam,internet mi działa dobrze tylko ten nieszczesny telefon nie chce,a mam duży problem z językiem ale coś popatrze,tylko że dwie osoby mi powiedziały ze to jest normalne wiec sie przestraszyłam,zrobiłam cudem konfiguracje i coś mi kazało zrobić z cos routerem,ale nie wiem co,ale powoli jakoś do tego dojde,najważniejsze że piszesz że tak nie powinno być wiec bede próbowała coś z tym zrobic

baranek 
Dyskutant

Wysłany: 2006-12-07, 22:09   

To nie jest normalne. DSL powinien dzialac niezaleznie od telefonu.

Marcin
Administrator

Wysłany: 2006-12-07, 22:18   

Masz instrukcje do tego, tzn Kurzanleitung ?

Tam jest wszystko napisane a wlasciwie bardzo dobrze zobrazowane co i jak podlaczyc,

mozesz sprawdzic czy tak jak jest tam napisane / narysowane masz tez u siebie.

Jak nie masz czegos takiego to mozesz sciagnac to tutaj

zobacz na stronie nr.14

janta 
Nowy

Wysłany: 2006-12-07, 22:47   

no mam instrukcje i mam wszystko dobrze podłączone tylko na instrukcji jest taka mała czarna skrzynka a ja jej nie mam

baranek 
Dyskutant

Wysłany: 2006-12-08, 02:35   

Musisz sie nauczyc, ze jak sie rozmawia o rzeczach technicznych to trzeba sie wyrazac nieco precyzyjniej. Co za "mala czarna skrzynka"??? Gdzie ona jest na instrukcji ktora przyslal Ci Marcin? Nawet nie wiemy jaki masz rodzaj podlaczenia: ISDN czy analog? Ta czarna skrzynka to NTBA? Jesli tak, to jak zreszta jest opisane, NTBA masz tylko jesli masz ISDN. Jesli masz zwykly telefon analogowy, to nie masz NTBA (und es ist auch gut so...)

Pomoz nam Ci pomoc i zbierz troche wiecej informacji.

janta 
Nowy

Wysłany: 2006-12-08, 18:57   

Baranek wiem że musze sie nauczyć ale wogóle nie mam pojęcia jak co tu sie nazywa,ale dzieki za pomoc właśnie już mam wszystko zrobione miałam źle ustawione połączenie i koleżanki syn mi zmienił i już jest ok,wiec koniec już tego tematu :wink:

cyrylek 
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2006-12-12, 10:12   

A ja przeklinam T com

przez 10 miesięcy naliczali nam nieprawidłowo rachunki przez co musieliśmy ich czesto odwiedzac i dopominac sie o swoje a niedawno przysłali mi mahnung na 1 euro

dziwne bo sam mahnung to 1 euro

hehe

chore mogę to porównac do polskiej zrąbanej Telekomunikacji

Odpowiedz do tematu