forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tanie polskie jedzenie, papierosy :)

Autor Wiadomość
Piotrek_m
Nowy

Wysłany: 2011-10-18, 19:15   Tanie polskie jedzenie, papierosy :)

Witam, jestem nowy na forum, nie znalazłem tematu na przywitanie się więc zrobię to tu :)

Mam rodzinę w niemczech, od słowa do słowa i zeszło na papierosy, kiełbasę i piwo :) że są drogie itp. lepiej zarabiać w niemczech a wydawać w polsce.

W polsce studiuje ale jak na razie pracy brak, i chciałbym się Was poradzić w 1 takiej sprawie. Mianowicie,
wpadłem na pomysł żeby co jakiś czas do berlina dostarczać polskie produkty, głownie chleb, papierosy, coś jeszcze. cło zniesione więc z transportem brak problemu.

Chciałbym się dowiedzieć ile kosztuje w berlinie paczka malboro, L&M, czy jest zbyt na polskie rzeczy, i czy by się to opłacało. na wyspach jak pracował mój kolega na wakacjach to dosyłałem paczki :) . pomysł na biznes może jakiś wielki nie jest ale jeśli przynosiło by to zyski to z chęcią bym się zajął takim czymś tylko jak możecie to coś napiszcie na ten temat :)

chciałbym w przyszłości wyjechać i może to jest początek drogi :)
pozdrawiam piotrek ;)

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy
Wysłany: 2011-10-18, 19:31   

takich ludzi było juz tutaj kilku, więc nie jesteś pierwszy, który wpadł na ten pomysł ;)
poza tym są tu też polskie sklepy, więc musiałbyś mieć naprawdę konkurencyjne ceny...

Piotrek_m
Nowy

Wysłany: 2011-10-18, 19:41   

sklepu nie założe :) więc raczej sprzedaż mojej strony byłaby z ręki do ręki, także dużo bym nie brał prowizji :) w polsce malboro gold można kupić za 2 euro lub niefirmowe za 0,7 :)

główny problem to odbiorca lub sprzedaż :)

Aga- mama
Poczatkujacy

Wysłany: 2011-10-18, 22:16   

Piotrek_m napisał/a:
cło zniesione

Taaaaaaaaaaaaaaaa, to po co tyle ZOLL kreci sie po autostradach i przy granicach ? Cla nie ma :twisted: , ale kary za przekroczenie dozowlonej ilosci przewoznych papierosow sa nie male. Wiec radze uwazac. Oni nie sa glupi. Nie jeden juz chcial tak zarobic.

Daisy
Super Dyskutant

Wysłany: 2011-10-19, 08:39   

SoNja napisał/a:
poza tym są tu też polskie sklepy, więc musiałbyś mieć naprawdę konkurencyjne ceny...

A po za tym do granicy polskiej jest rzut beretem tak wiec bardzo duzo ludzi jezdzi do Pl na zakupy ,nawet Ja.Wole sama pojechac do sklepu ulubionego kupic swoja ulubiona kielbase itd.W wiekszosci ludzi ktorzy proponuja taka usluge jak ta kupuje najtansze dziadostwo czyli typu keczup to keczup jest zamowienie na keczup to jest a jaka firma nie wazne a potem ci gosciu przyowzi keczup z biedrony ble itd itd wiec duzo ludzi woli jechac samemu robic zakupy.Oczywiscie nie mowe ze ci sie nie uda bo jest tez czesc ludzi ktora nie jezdzi ,bo nie ma czasu -praca ,bo cos tam itd.Tak wiec moze ci sie uda.Tylko ja np w zyciu bym sie nie pakowala w taki powiedzmy interes jeden chce to drugi to i wez teraz lataj po sklepach bo starsza Pani zazyczyla sobie majonez winiary a druga innej firmy chyba ze bedziesz robic jw napisalam pierwsze lepsze.
Zycze powodzenia
Aga- mama napisał/a:
Cla nie ma , ale kary za przekroczenie dozowlonej ilosci przewoznych papierosow sa nie male. Wiec radze uwazac. Oni nie sa glupi. Nie jeden juz chcial tak zarobic.

I tu kolezanke popieram .Ma 100% racji.
Wiec wybor nalezy do Ciebie

Odpowiedz do tematu