| Autor |
Wiadomość |
kochanie_moje
Dyskutant

Pomogła: 9 razy Posty: 540 Skąd: Berlin / Charlottenburg
|
Wysłany: 2009-06-07, 15:52
|

|
|
Mam problem z odbiorem cyfry... Antena zamontowana w styczniu, abonament oplacony, wszystko cacy dzialalo... no ale przestalo... Nie moge ponownie zlapac sygnalu... skakalam po dachu krecac talerzem i niestety nic... Czy moze ktos podjalby sie sprawdzenia w czym problem i pomogl ponownie ustawic...?? |
_________________ "if you dont treat her right, dont be upset when someone else does..." |
|
|
|
 |
joolita
Bardzo Aktywny

Pomogła: 3 razy Posty: 313 Skąd: Berlin Spandau
|
Wysłany: 2009-06-07, 15:55
|

|
|
no wlasnie moi znajomi maja ten sam problem z sygnalem ,chyba ta tv na karte nie sprawdza sie w deutschland
ale czemu ? |
|
|
|
 |
kochanie_moje
Dyskutant

|
Wysłany: 2009-06-07, 16:00
|

|
|
To nie jest na karte tylko normalna cyfra+ . Wszystko wczesniej dzialalo, potem czasem znikal obraz a glos byl, ale po przekliknieciu na inny program i spowrotem na ten co sprawial problemy, wszystko wracalo do normy... no ale teraz od dluzszego czasu nic... |
_________________ "if you dont treat her right, dont be upset when someone else does..." |
|
|
|
 |
malgoska__
Uzytkownik

Pomogła: 3 razy Posty: 30 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2009-06-07, 16:11
|

|
|
To nie jest zadna cyfra cyfra+.... polsat cyfrowy .... i TNK jak mi wiadmo to kazdy na swoje konto jedzie Pozdrawiam |
_________________ malgoska |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-06-07, 20:38
|

|
|
| kochanie_moje, tez tam mam z cyfra od kilku mieesiecy, czesto sygnal znika. Krecenie talerzem nic nie daje, czasami pomaga szukanie satelity przez dekoder i ponowne szukanie kanalow. |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
joolita
Bardzo Aktywny

Pomogła: 3 razy Posty: 313 Skąd: Berlin Spandau
|
Wysłany: 2009-06-07, 20:40
|

|
|
| to zmiencie moze na polsat cyfrowy ja mam i odpukac nigdy niebylo problemu |
|
|
|
 |
malgoska__
Uzytkownik

|
Wysłany: 2009-06-07, 21:42
|

|
|
Jack Daniels ...wiem ze tak pisza ale kupujac ta karte w punkcie sprzedazy mowia cos innego ....poprostu nie moga napisac inaczej na stronie reklamowej tak powiedzial pan w punkcie sprzedazy Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-06-07, 21:46
|

|
|
| malgoska__ napisał/a: | Jack Daniels ...wiem ze tak pisza ale kupujac ta karte w punkcie sprzedazy mowia cos innego ....poprostu nie moga napisac inaczej na stronie reklamowej tak powiedzial pan w punkcie sprzedazy Pozdrawiam |
Wlasnie, ze moga i powinni, jesli interes jest dobry
obroni sie sam...
A tak to tylko walenie w rogi.
A na marginesie... pracownik najezdza na wlasna firme...
to tylko w "PRL-u" mozliwe. |
|
|
 |
malgoska__
Uzytkownik

|
Wysłany: 2009-06-07, 22:06
|

|
|
Ja nie bede sie udzielala na ten temat bo ...hmmmm mi jest na reke Ja mam ta karte odbieram i jestem zadowolona Tak wiec ??? nie bede Za i Przeciw Pozdrawiam |
|
|
|
 |
kochanie_moje
Dyskutant

|
Wysłany: 2009-06-08, 07:02
|

|
|
Prawde mowiac, nie szukalam opinii na temat "Co jest lepsze"... Mam cyfre +, rzecz jasna - wbrew przepisom mowiacych o korzystaniu jedynie na terenie RP - ktora dzialala, a teraz juz nie... I jedyne co chcialam tu znalezc , to osobe, ktora byc moze sie na tym zna i bedzie mogla mi pomoc |
|
|
|
 |
andreas65
Uzytkownik

|
Wysłany: 2009-06-24, 08:49
|

|
|
Hallo,
Wszystkie objawy wskazuja ze jest problem z sygnalem z satelity.Po pierwsze nie nalezy krecic talerzem.
Najpierw sprawdzc polaczenie do tunera sat,obciac stare koncowki i nalorzyc nowe nakretki.
Warunki atmosferyczne spowodowaly ze talerz sie zruszal/zalecam stosowanie talerzy o srednicy 80-90cm znika problem z sygnalem/poluzowac nakretki na talerzu i dotykiem palca obserwowac sile sygnalu.Do tego ustawienia jest potrzebne urzadzenie" Sat Fidner"kture to nam pokazuje sile sygnalu.Na koncu nalezy wejsc do menu i wlaczyc funkcje aktualizacja listy kanalow.Dosc czesto tv cyfrowe zmieniaja kanaly.Jesli to nie pomorze to prawdopodobnie jest uszkodzony konwerter na antenie,nalerzy kupic nowy.Pozdrawiam i powodzena. |
|
|
|
 |
rek321
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2009-06-25, 09:22
|

|
|
| Chetnie pomoge rozwiazac wszystkie problemy zwiazane z odbiorem programow telewizyjnych przez satelite. |
|
|
|
 |
martensia
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2009-09-29, 13:42
|

|
|
aja mam pytanie..czy trzeba instalowac do kazdej telewizji talerz na dachu, zy poza domem? wiem ze do cyfry i polsatu tak, a reszta proponowanych?
z gory dziekuje za odpowiedz |
_________________ pozdrawiam:) |
|
|
|
 |
falcor76
Super Dyskutant

Pomogła: 24 razy Posty: 996 Skąd: Berlin-Tempelhof
|
Wysłany: 2009-09-29, 15:28
|

|
|
| Polskie zawsze ..chyba,ze masz w kablowce jakieś programy. |
_________________ Czasami mam ochotę iść w cholerę,ale nie wiem którędy. |
|
|
|
 |
andreas65
Uzytkownik

|
Wysłany: 2009-09-29, 17:59
|

|
|
W kablowce są tylko podstawowe kanały i to płatne.Zapytaj w swojej spółdzielni albo u operatora kablówki za ile i jakie kanały możesz mieć.
Talerz do satelity instalujemy jeden i ustawiamy na satelitę Hodbrit 13E.
Warunek że musimy mieć wolne miejsce do zainstalowania talerza od strony południowej z lekko skręconą na wschód. |
|
|
|
 |
martensia
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2009-09-29, 20:45
|

|
|
dzieki za szybka odpowiedz:)
z kablowki odpada bo chyb cos kolo 6 euro za 3 programy i to jakie .
talerz mam na dachu,ale przy kiepskiej pogodzie niestety nie odbieram cyfry (moze sie obluzowala, nalezaloby sprawdzic chyba).
a czy polsat nie nadaje na mocniejszych falach? moze warto by bylo zmienic. |
_________________ pozdrawiam:) |
|
|
|
 |
falcor76
Super Dyskutant

Pomogła: 24 razy Posty: 996 Skąd: Berlin-Tempelhof
|
Wysłany: 2009-09-30, 07:26
|

|
|
To jest właśnie telewizja na kartę i musi być do niej talerz.
http://telewizjanakarte.pl/kanaly.html |
_________________ Czasami mam ochotę iść w cholerę,ale nie wiem którędy. |
|
|
|
 |
karolina18
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2009-09-30, 10:24
|

|
|
| A może znajdzie sie ktos chetny do zamontowania anteny??nie mam zielonego pojecia o tym:( |
|
|
|
 |
na86
Staly bywalec forum

Pomogła: 4 razy Posty: 210 Skąd: OPOLE
|
Wysłany: 2009-09-30, 11:37 :)
|

|
|
Moja antene montował pan Smiechowski, podam ci numer tel. 030 8113981.
Jak zakupilam Polsat to tez sie zastanawialam jak to ugryzc, wydzwonilam chyba wszystkich "fachowców" których znalazłam w kontaktach, ale Pan Smiechowski okazał sie najtanszy i skuteczny Wszystko dziala bez zastrzezen |
_________________ Gravitation cannot be held responsible for people falling in love. |
|
|
|
 |
karolina18
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2009-10-03, 13:49
|

|
|
| za zamontowanie anteny sobie wolaja 50-60E jak dla mnie to sporo...moze znacie kogos tanszego?? |
|
|
|
 |
|
|