| Autor |
Wiadomość |
pingwinek
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-10-26, 17:57 Telewizja VODAFONE TV
|

|
|
| Hej co wy o tej nowej propozycji sadzicie i o przekazie telewizyjnym HD.Jak odbierac tą telewizje i czy ktos juz skorzystał z ich oferty.Wiem tylko ze pakiet polski nie jest zbyt interesujacy.Czekam na wasze opinie. |
|
|
|
 |
Anka_30
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-10-26, 19:24
|

|
|
| to chyba dobre rozwiazanie dla tych ktörzy nie maja mozliwosci odbioru polskich programöw przez satelite |
|
|
|
 |
Aguska9898
Uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 31 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2011-10-26, 21:10
|

|
|
| a wie ktos jakie konkretnie polskie programy sa w tym pakiecie? |
|
|
|
 |
malina
Bardzo Aktywny

Pomogła: 10 razy Posty: 338 Skąd: Berlin
|
|
|
|
 |
Anna_Maria
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-10-28, 02:57
|

|
|
| Ja uzywam TV z Telekomu, z polskich kanalów mam tylko TV Polonia i TVN, ale nie narzekam, bo polskie prawie nie ogladam, podobs mi sie w tym ze mozna sobie nagrywac jak cos leci ciekawego, a nie mam czasu ogladac. |
_________________ Pozdrawiam liczne grono mych wrogów
Trzymajcie się ciepluchno |
|
|
|
 |
Anka_30
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-10-28, 21:48
|

|
|
| Anna_Maria a mozna spytac ile placisz za caly pakiet ? tz. telefon+internet+tv+polskie programy ? |
|
|
|
 |
Anna_Maria
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-10-28, 21:56
|

|
|
| Ogòlnie chyba kosztuje 39€, dokladnie nie wiem, gdyz przez te lata Cent spadly- ja place wiecej gdyz mam jeszcze inne pakiety w abonencie np. pakiet wloskich programòw, wypozyczanie filmòw video itp. 4 lata temu jak podpisywalam umowe, to bylo 59€ ale jak juz pisalam, przez te lata ceny sie zmienily. |
|
|
|
 |
Anka_30
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-10-28, 22:00
|

|
|
| Dziekuje za odpowiedz. Szukam opcji w ktörej moge ogladac polskie programy nie wystawiajac satelity...vodafon tv lub telejom tv to chyba dobre rozwiazanie |
|
|
|
 |
Anna_Maria
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-10-28, 22:11
|

|
|
| Jak chcesz to dowiem sie wiecej, bo mam z racji zawodu znajomości w Telekomie i w poniedzialek napisze Ci szczegòly. |
|
|
|
 |
pingwinek
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-10-28, 23:13
|

|
|
| Pakiet polski z vodafona:ITVN,TVPPOLONIA.TVPINFO.TVPKULTURA.Interesuje mnie tylko czy ta telewizje odbiera sie przez internet,telewizja kablowa czy droga satelitarna. |
|
|
|
 |
Anna_Maria
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-10-28, 23:29
|

|
|
| Z Vodafone to jasne ze Przez internet, i to przez internet komòrkowy, gdyz Vodafone to firma Telefonii komòrkowej, oni nie maja telewizji typowo kablowej, kabel maja dwie firmy: "Kabel Deutschland" i "Telecolumbus", zadna inna firma w Berlinie nie zajmuje sie kablòwka. |
|
|
|
 |
niki
Dyskutant

Pomogła: 19 razy Posty: 646 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2011-10-28, 23:51
|

|
|
kiedys z kablowej(Kabel Deutschland) byly darmo te dwa polskie TV Polonia i TVN ,znaczy miescily sie w tej cenie (kwartalnie 39 euro)za wszystkie inne plus dwa polskie..teraz zycza sobie dodatkowo za polskie 6 euro
z Kabel Deutschland tez mozna neta miec /jest ok[/b] |
|
|
|
 |
pingwinek
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-10-29, 00:08
|

|
|
| Tylko zastanawiam sie dlaczego kablówki maja tak ubogi pakiet polskich kanałow i nie moga dodac nowych polskich kanałow.Czy ktos to wie od czego to jest zależne |
|
|
|
 |
Anna_Maria
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-10-29, 00:19
|

|
|
| To jest kwestia konkurecji, z tego wzgledu ze kablòwka to juz stary system i jest w wiekszosci mieszkan, jak zaczela wchodzic telewizja przez internet to sad do spraw konkurencji powolal sie na prawo antymonopolowe i przystopowal rozwijanie sie kablòwek w cześci telewizyjnej, bo nowo powstale opcje w telekomunikacjach nie mialy by szansy na rozwòj u konsumentòw, a w zamian zezwolil na rozwiniecie sie w Telefonii i internecie kablowym, przez to konsumencji kablôwek juz nie sa zdane tylko na te dwie firmy, a klienci telefonii tez nie sa zdani na firmy telekomunikacyjne i tak wiec w jakiej firmie sie ma umowe, mozna miec wszystko z jednej reki, dzieki temu jest szansa na wojne cenowa o klienta i jest prawdziwa konkurencja. |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-10-29, 10:37
|

|
|
| W zadnej niemieckiej telewizji kablowej czy IPTV (telewizja przez internet) nie ma sensownego pakietu polskich programow, to jest z reguly TV Polonia plus max. 2-3 dodatkowe programy, za ktore trzeba bardzo slono placic, rowniez w Telekom (Entertain) |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-10-29, 18:15
|

|
|
| Anna_Maria napisał/a: | | Z Vodafone to jasne ze Przez internet, i to przez internet komòrkowy, gdyz Vodafone to firma Telefonii komòrkowej, oni nie maja telewizji typowo kablowej, kabel maja dwie firmy: "Kabel Deutschland" i "Telecolumbus", zadna inna firma w Berlinie nie zajmuje sie kablòwka. |
Vodafone przejelo Arcor i ta Tv idzie przez gniazdko od internetu stacjonarnego . Zeby odbierac Tv w HD trzeba miec lacze minimum 9,7 MBit
"Inhalte in Standard Auflösung (SD-TV) benötigen eine tatsächliche Bandbreite von mindestens 4,7 MBit/s im Vodafone IPTV Ausbaugebiet. Für den Empfang in HD-TV Auflösung ist darüberhinaus eine tatsächliche Bandbreite von mindestens 9,7 MBit erforderlich. Ob Sie im IPTV-Ausbaugebiet wohnen und Ihnen ausreichend Bandbreite zur Verfügung steht, erfahren Sie im Vodafone Shop auf www.vodafone.de/dslcheck oder bei Ihrer Vodafone-Kundenbetreuung unter 0 800/172 12 "
Ale co dziwne jest tez napisane :
" Vodafone TV ermöglicht TV-Empfang über einen bestehenden analogen Kabel- oder digitalen Satelittenanschluss und auch IPTV-Empfang über DSL sofern technische Voraussetzungen erfüllt sind "
Czyli co ? Niby mozna przez zwykle gniazdko Tv w scianie ?
Pokrecone troche . |
_________________ "Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec." |
|
|
|
 |
niki
Dyskutant

Pomogła: 19 razy Posty: 646 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2011-10-29, 20:56
|

|
|
tak i dlatego ten Telefonterror atakuje mnie codziennie po kilka razy, chcą wcisnąć ta TV ,bo mam neta od nich,szkoda tylko ze nikt sie nie odzywa jak odbieram
masakra
ale nie jestem sama w necie ludzie tez sie na nich skarżą.Mozna sie wykończyć
http://www.tellows.de/num/08005054701 |
|
|
|
 |
pingwinek
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-10-29, 22:14
|

|
|
| TO jak wkoncu mozna odbierac VODAFDONE tv bo już głupieje,ze niby tyle jest mozliwosc odbioru telewizji a który jest sprawdzony sposób. |
|
|
|
 |
Storm
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-10-31, 12:32
|

|
|
| Tak jak w neti lub tp w Polsce w zależności od regionu albo kabel albo radiowo. Różnica w odbiorze od telewizji kablowych wymienionych na górze to nośnik danych, czyli inny rodzaj przewodu, W technologi cyfrowej nie ma znaczenia czy jest to kabel 75ohm czy przewód telefoniczny jakość jest taka sama. |
|
|
|
 |
Anka_30
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-11-03, 11:55
|

|
|
| Anna_Maria napisał/a: | | Jak chcesz to dowiem sie wiecej, bo mam z racji zawodu znajomości w Telekomie i w poniedzialek napisze Ci szczegòly. |
moglabys sie dowiedziec ile kosztuje z telekomu ten pakiet z polskimi kanalami...no i jaki pakiet internetu do tego potrzeba ? dzwonilam do Telekomu ale ciezko sie tam dogadac...maja tyle opcji ze czlowiek gubi sie w tym (mam juz Telefonanschluss z Telekomu) |
|
|
|
 |
|
|