forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Telewizja VODAFONE TV

Autor Wiadomość
pingwinek 
Uzytkownik

Wysłany: 2011-10-26, 17:57   Telewizja VODAFONE TV

Hej co wy o tej nowej propozycji sadzicie i o przekazie telewizyjnym HD.Jak odbierac tą telewizje i czy ktos juz skorzystał z ich oferty.Wiem tylko ze pakiet polski nie jest zbyt interesujacy.Czekam na wasze opinie.

Anka_30 
Uzytkownik

Wysłany: 2011-10-26, 19:24   

to chyba dobre rozwiazanie dla tych ktörzy nie maja mozliwosci odbioru polskich programöw przez satelite

Aguska9898 
Uzytkownik

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2011-10-26, 21:10   

a wie ktos jakie konkretnie polskie programy sa w tym pakiecie?

malina 
Bardzo Aktywny

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2011-10-26, 21:37   

Tutaj sa dostepne pakiety
http://www.vodafone.de/tv...kunde.69.0.html

Anna_Maria
Dyskutant

Wysłany: 2011-10-28, 02:57   

Ja uzywam TV z Telekomu, z polskich kanalów mam tylko TV Polonia i TVN, ale nie narzekam, bo polskie prawie nie ogladam, podobs mi sie w tym ze mozna sobie nagrywac jak cos leci ciekawego, a nie mam czasu ogladac.

Anka_30 
Uzytkownik

Wysłany: 2011-10-28, 21:48   

Anna_Maria a mozna spytac ile placisz za caly pakiet ? tz. telefon+internet+tv+polskie programy ?

Anna_Maria
Dyskutant

Wysłany: 2011-10-28, 21:56   

Ogòlnie chyba kosztuje 39€, dokladnie nie wiem, gdyz przez te lata Cent spadly- ja place wiecej gdyz mam jeszcze inne pakiety w abonencie np. pakiet wloskich programòw, wypozyczanie filmòw video itp. 4 lata temu jak podpisywalam umowe, to bylo 59€ ale jak juz pisalam, przez te lata ceny sie zmienily.

Anka_30 
Uzytkownik

Wysłany: 2011-10-28, 22:00   

Dziekuje za odpowiedz. Szukam opcji w ktörej moge ogladac polskie programy nie wystawiajac satelity...vodafon tv lub telejom tv to chyba dobre rozwiazanie

Anna_Maria
Dyskutant

Wysłany: 2011-10-28, 22:11   

Jak chcesz to dowiem sie wiecej, bo mam z racji zawodu znajomości w Telekomie i w poniedzialek napisze Ci szczegòly.

pingwinek 
Uzytkownik

Wysłany: 2011-10-28, 23:13   

Pakiet polski z vodafona:ITVN,TVPPOLONIA.TVPINFO.TVPKULTURA.Interesuje mnie tylko czy ta telewizje odbiera sie przez internet,telewizja kablowa czy droga satelitarna.

Anna_Maria
Dyskutant

Wysłany: 2011-10-28, 23:29   

Z Vodafone to jasne ze Przez internet, i to przez internet komòrkowy, gdyz Vodafone to firma Telefonii komòrkowej, oni nie maja telewizji typowo kablowej, kabel maja dwie firmy: "Kabel Deutschland" i "Telecolumbus", zadna inna firma w Berlinie nie zajmuje sie kablòwka.

niki 
Dyskutant

Pomogła: 19 razy
Wysłany: 2011-10-28, 23:51   

kiedys z kablowej(Kabel Deutschland) byly darmo te dwa polskie TV Polonia i TVN ,znaczy miescily sie w tej cenie (kwartalnie 39 euro)za wszystkie inne plus dwa polskie..teraz zycza sobie dodatkowo za polskie 6 euro

z Kabel Deutschland tez mozna neta miec /jest ok[/b]

pingwinek 
Uzytkownik

Wysłany: 2011-10-29, 00:08   

Tylko zastanawiam sie dlaczego kablówki maja tak ubogi pakiet polskich kanałow i nie moga dodac nowych polskich kanałow.Czy ktos to wie od czego to jest zależne

Anna_Maria
Dyskutant

Wysłany: 2011-10-29, 00:19   

To jest kwestia konkurecji, z tego wzgledu ze kablòwka to juz stary system i jest w wiekszosci mieszkan, jak zaczela wchodzic telewizja przez internet to sad do spraw konkurencji powolal sie na prawo antymonopolowe i przystopowal rozwijanie sie kablòwek w cześci telewizyjnej, bo nowo powstale opcje w telekomunikacjach nie mialy by szansy na rozwòj u konsumentòw, a w zamian zezwolil na rozwiniecie sie w Telefonii i internecie kablowym, przez to konsumencji kablôwek juz nie sa zdane tylko na te dwie firmy, a klienci telefonii tez nie sa zdani na firmy telekomunikacyjne i tak wiec w jakiej firmie sie ma umowe, mozna miec wszystko z jednej reki, dzieki temu jest szansa na wojne cenowa o klienta i jest prawdziwa konkurencja.

Pogodniak 
Super Dyskutant

Wysłany: 2011-10-29, 10:37   

W zadnej niemieckiej telewizji kablowej czy IPTV (telewizja przez internet) nie ma sensownego pakietu polskich programow, to jest z reguly TV Polonia plus max. 2-3 dodatkowe programy, za ktore trzeba bardzo slono placic, rowniez w Telekom (Entertain)

Tomek0774 
Super Dyskutant

Wysłany: 2011-10-29, 18:15   

Anna_Maria napisał/a:
Z Vodafone to jasne ze Przez internet, i to przez internet komòrkowy, gdyz Vodafone to firma Telefonii komòrkowej, oni nie maja telewizji typowo kablowej, kabel maja dwie firmy: "Kabel Deutschland" i "Telecolumbus", zadna inna firma w Berlinie nie zajmuje sie kablòwka.

Vodafone przejelo Arcor i ta Tv idzie przez gniazdko od internetu stacjonarnego . Zeby odbierac Tv w HD trzeba miec lacze minimum 9,7 MBit
"Inhalte in Standard Auflösung (SD-TV) benötigen eine tatsächliche Bandbreite von mindestens 4,7 MBit/s im Vodafone IPTV Ausbaugebiet. Für den Empfang in HD-TV Auflösung ist darüberhinaus eine tatsächliche Bandbreite von mindestens 9,7 MBit erforderlich. Ob Sie im IPTV-Ausbaugebiet wohnen und Ihnen ausreichend Bandbreite zur Verfügung steht, erfahren Sie im Vodafone Shop auf www.vodafone.de/dslcheck oder bei Ihrer Vodafone-Kundenbetreuung unter 0 800/172 12 "
Ale co dziwne jest tez napisane :
" Vodafone TV ermöglicht TV-Empfang über einen bestehenden analogen Kabel- oder digitalen Satelittenanschluss und auch IPTV-Empfang über DSL sofern technische Voraussetzungen erfüllt sind "
Czyli co ? Niby mozna przez zwykle gniazdko Tv w scianie ?
Pokrecone troche .

niki 
Dyskutant

Pomogła: 19 razy
Wysłany: 2011-10-29, 20:56   

tak i dlatego ten Telefonterror atakuje mnie codziennie po kilka razy, chcą wcisnąć ta TV ,bo mam neta od nich,szkoda tylko ze nikt sie nie odzywa jak odbieram
masakra :mrgreen:

ale nie jestem sama w necie ludzie tez sie na nich skarżą.Mozna sie wykończyć
http://www.tellows.de/num/08005054701

pingwinek 
Uzytkownik

Wysłany: 2011-10-29, 22:14   

TO jak wkoncu mozna odbierac VODAFDONE tv bo już głupieje,ze niby tyle jest mozliwosc odbioru telewizji a który jest sprawdzony sposób.

Storm 
Uzytkownik

Wysłany: 2011-10-31, 12:32   

Tak jak w neti lub tp w Polsce w zależności od regionu albo kabel albo radiowo. Różnica w odbiorze od telewizji kablowych wymienionych na górze to nośnik danych, czyli inny rodzaj przewodu, W technologi cyfrowej nie ma znaczenia czy jest to kabel 75ohm czy przewód telefoniczny jakość jest taka sama.

Anka_30 
Uzytkownik

Wysłany: 2011-11-03, 11:55   

Anna_Maria napisał/a:
Jak chcesz to dowiem sie wiecej, bo mam z racji zawodu znajomości w Telekomie i w poniedzialek napisze Ci szczegòly.

moglabys sie dowiedziec ile kosztuje z telekomu ten pakiet z polskimi kanalami...no i jaki pakiet internetu do tego potrzeba ? dzwonilam do Telekomu ale ciezko sie tam dogadac...maja tyle opcji ze czlowiek gubi sie w tym (mam juz Telefonanschluss z Telekomu)

Odpowiedz do tematu