ubezpieczenie samochodu w niemczech
| Autor |
Wiadomość |
rav156
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2012-02-09, 16:24 ubezpieczenie samochodu w niemczech
|

|
|
Witam
kto wie w jakiej firmie można korzystnie ubezpieczyć samochód w niemczech??
jaką firme polecacie??
auto 9letnie a kierowca posiada prawo jazdy od 9lat
pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2012-02-09, 16:36
|

|
|
| https://www.huk24.de/-snm...hE02Y:12hprq92j chyba najtansze ubezpieczenie , jesli nie masz zadnych znizek to przy 9 letnim okresie posiadania prawa jazdy powinines zaczac od 75 % , czyli jesli jest to jakis normalny popularny samochod to miedzy 170 a 190 Euro kwartalnie wyjdzie ci ubezpieczenie . Zreszta zrob sobie na stronce wyliczenie , wtedy bedziesz mial dokladnie . |
_________________ "Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec." |
| |
|
|
|
 |
szymin89
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2012-02-09, 16:36
|

|
|
| Jesli kierowca ma gewerbe to tylko VHV. 100€ kwartalnie za OC. Jesli nie ma to trzeba do maklera isc wtedy wybierze najlepsze i pomoze w zalatwieniu formalnosci. Moge podeslac numer do takiego czlowieka-mowi po polsku. |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2012-02-09, 16:41
|

|
|
| szymin89 napisał/a: | | Jesli kierowca ma gewerbe to tylko VHV. 100€ kwartalnie za OC. Jesli nie ma to trzeba do maklera isc wtedy wybierze najlepsze i pomoze w zalatwieniu formalnosci. Moge podeslac numer do takiego czlowieka-mowi po polsku. |
Trzeba miec Gewerbe w budowlance czy obojetnie gdzie ? Czy dodatkowo wciskaja jakies inne obowiazkowe ubezpieczenie ? 100 Euro kwartalnie to bardzo malo , jesli nigdy nie miales ubezpieczonego samochodu na siebie w Niemczech . |
_________________ "Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec." |
|
|
|
 |
mamusia
Staly bywalec forum

Pomogła: 7 razy Posty: 273 Skąd: świebodzin-berlin
|
Wysłany: 2012-02-09, 16:46
|

|
|
|
_________________ życie jest piękne !!!!! |
|
|
|
 |
mamusia
Staly bywalec forum

Pomogła: 7 razy Posty: 273 Skąd: świebodzin-berlin
|
Wysłany: 2012-02-09, 16:50
|

|
|
| a nie lepiej ubezp. je w polsce? taniej.......... |
_________________ życie jest piękne !!!!! |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2012-02-09, 16:59
|

|
|
| mamusia napisał/a: | | ja sadze,ze lepiej w pl ubezpieczyc jesli sie ma na kogo. np na tate jesli ma znizki..chyba,ze ktos chce płacic tu ze 3 razy wiecej i jezdzic na niemieckich tablicach to prosze.... |
Nie kazdy chce jezdzic na polskich numerach . Poza tym jesli masz pelne niemieckie znizki to napewno nie wyjdzie to 3 razy wiecej , do polskich numerow dolicz akcyze i oplaty przy pierwszej rejestracji , ( co jesli samochod jest powyzej 2,0 pojemnosci ? Wtedy akcyza robi sie dosyc wysoka . ) Poza tym jesli zarejstruje sobie samochod na firme to mam zwrot calego MwSt i dodatkowo moge sobie robic koszty .
Poza tym jesli ktos sie uprze to mozesz miec sprawe o Steuerhinterziehung . Sam znam taki jeden przypadek . |
|
|
|
 |
Daisy
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2012-02-09, 18:52
|

|
|
Ja mam w VHV Teilkasko i place 185 e kwartalnie--- chyba nie jest tak drogo |
|
|
|
 |
szymin89
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2012-02-09, 21:04
|

|
|
| Tomek0774 napisał/a: | | szymin89 napisał/a: | | Jesli kierowca ma gewerbe to tylko VHV. 100€ kwartalnie za OC. Jesli nie ma to trzeba do maklera isc wtedy wybierze najlepsze i pomoze w zalatwieniu formalnosci. Moge podeslac numer do takiego czlowieka-mowi po polsku. |
Trzeba miec Gewerbe w budowlance czy obojetnie gdzie ? Czy dodatkowo wciskaja jakies inne obowiazkowe ubezpieczenie ? 100 Euro kwartalnie to bardzo malo , jesli nigdy nie miales ubezpieczonego samochodu na siebie w Niemczech . |
Tak trzeba miec zwiazane z budownictwem, wystarczy bau w nazwie profesji. Nie nie trzeba nic dodatkowego jednak talikasko to dodatkowo 40€, mysle ze sie oplaca. Przynajmniej tak ja mam i znajomi do 2.0 pojemnosci- jak dalej to nie mam pojecia. |
|
|
|
 |
|
|