|
Uznanie polskiego dyplomu
| Autor |
Wiadomość |
Angelika
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2004-09-29, 19:00
|

|
|
Czesc Gosik,
ja tez jestem z zawodu nauczycielka, studiowalam i pracowalam 2 lata w Polsce a teraz po przeprowadzce do Niemiec zainteresowalam sie wlasnie kwestia tego jak to bedzie z uznaniem mojego dyplomu.
Poniewaz nie mieszkam w samym Berlinie, tylko w okolicy naleze juz do landu Brandenburgia wiec musze sie zwrocic do innego urzedu. Ale moze moglabys mi powiedziec jakie zlozylas w Berlinie dokumenty? Tylko dyplom czy takze wykaz wszystkich przedmiotow jakie mialas w toku studiow?
A co studiowalas?
Pozdrawiam:) |
|
|
|
 |
Gosik
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2004-10-03, 14:16 hej angelika
|

|
|
[quote="Angelika"]Czesc Gosik,
ja tez jestem z zawodu nauczycielka, studiowalam i pracowalam 2 lata w Polsce a teraz po przeprowadzce do Niemiec zainteresowalam sie wlasnie kwestia tego jak to bedzie z uznaniem mojego dyplomu.
Poniewaz nie mieszkam w samym Berlinie, tylko w okolicy naleze juz do landu Brandenburgia wiec musze sie zwrocic do innego urzedu. Ale moze moglabys mi powiedziec jakie zlozylas w Berlinie dokumenty? Tylko dyplom czy takze wykaz wszystkich przedmiotow jakie mialas w toku studiow?
A co studiowalas?
a wiec studiowalam edukacje poczatkowo-3-10 roku zycia. do bira musisz zlozyc
-nechweis über deine Staatsangehörigkeit
-studienbuch- ponisch und deutsch ubersetzung z pieczotko
- dyplom orginal(do wglydu) i tlumaczenie nimeickie
- i lebenslauf
zycze powodzenia
Gosik |
|
 |
Agnieszka
Super Dyskutant

Pomogła: 17 razy Posty: 1855 Skąd: Braunschweig
|
Wysłany: 2004-11-22, 21:13
|

|
|
Hochschulausbildungen, akademische Grade
Brunnenstr. 188-190 10119 Berlin, (u-bhf. Rosenthaler Platz)
tel. 90228-825, frau Buchert
pod tym adresem i numerem telefonu mozna uzyskac informacje odnosnie uznawania dyplomow UCZELNI WYZSZYCH.
Pod ww numerem telefonu dzis uzyskalam informacje, iz nalezy pod adresem:
www.anabin.de
znalezc uczelnie, ktora sie skonczylo, jest wyszukiwarka, wpisuje sie nazwe oraz miasto. Jezeli owa uczelnia znajduje sie na liscie tej strony www. nie trzeba zalatwiac uznawania dyplomu, jest on po prostu uznawany automatycznie, nie wymaga to zadnych dodatkowych formalnosci. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|