Jestem tu nowa. Wczoraj pierwszy raz znalazlam to forum w wyszukiwarce.. Nie jestem wprawdzie z Berlina lub okolic ale chyba i tak mnie przyjmiecie?
Poszukiwalam polsko jezycznego forum gdyz mam maly problemik natury prywatnej i potrzebuje pomocy. Postanowilam sie do Was z tym zwrocic bo tak naprawde nie mam do kogo. Szukam informacji w jezyku polskim na temat verpflichtungserklärung. Jestem od ponad roku z mezczyzna ktory takie oswiadczenie podpisal abym otrzymala pozwolenie na pobyt. Bylo to w sierpniu i takowe otrzymalam do 2009 roku. Niestety ujawnily sie u mojego przyjaciela pewne "wady w psychice" ktore nie pozwalaja mi normalnie zyc..nie chce was zanudzac moim terrorem psychicznym w domu. Chodzi mi o to ze musze wiedziec co i jak mam zrobic aby od niego odejsc a tym samym zatrzymac to pozwolenie. Odbywam tutaj praktyke w firmie i nie chcialabym aby moje ambicje zawodowe tez padly w gruzach. Co robic?
Jedyne najrozsądniejsze co możesz zrobić to jak najszybciej udać się do adwokata od spraw"rodzinnych".Tylko tam otrzymasz rzetelne ,prawdziwe i pomocne informacje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum