zdanie ksiazeczki wojskowej
| Autor |
Wiadomość |
madzia18berlin
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 74 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2006-11-23, 11:09 zdanie ksiazeczki wojskowej
|

|
|
kilka lat temu kiedy maz byl jeszcze zameldowany w polsce byl na komisji wojskowej jednak ze wzgledu na chorobe zostal zwolniony ze sluzby na pol roku. w miedzyczasie wymeldowal sie calkowicie z pl. jednak nigdzie nie zdal ksiazeczki wojskowej ktora wtedy otrzymal. ostatnio tu w Berlinie dostal wezwanie na komisje wojskowa Bundeswehr jednak zostal rowniez zwolniony ze sluzby ze wzgledu ze ma dziecko(ale w kazdej chwili gdy nie bedzie mogl znajsc pracy moze sie wstawic do Bundeswehr). pytanie moje skierowane jest glownie do panow :czy po takim okresie czasu nadal musi zdac ksiazeczke wojskowa Polsce???? |
|
|
|
 |
baranek
Dyskutant

|
Wysłany: 2006-11-23, 18:29
|

|
|
Moja lezy w domu. Od ostatniego kontaktu z WKU minelo juz dobrych pare lat.
W sumie to nie bardzo rozumiem zwiazku jednego z drugim? Co ma polska ksiazeczka wojskowa do Bundeswehr? Poza tym piszesz o zameldowaniu meza a nie o obywatelstwie. Jesli ma obywatelstwo polskie to Bundeswehr nie ma do niego prawa. Jesli niemieckie, to podlega niemieckim przepisom i raczej ksiazeczka wojskowa z PL tez nie ma znaczenia (chyba)... |
_________________ baranek |
|
|
|
 |
madzia18berlin
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 74 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2006-11-23, 19:00
|

|
|
| jesli chodzi o niemieckie obywatelstwo to obydwoje z mezem je posiadamy wiec Bundeswehr ma do niego jak najbardziej prawa. na ksiazeczce wojskowej pisze cos o zdaniu ksiazeczki w przypadku opuszczenia pl na stale dlatego chcialam zapytac panow mieszkajacych tu na stale czy zdali swoje ksiazeczki do WKU |
|
|
|
 |
uko
Super Dyskutant /..-/-.-/---/

|
Wysłany: 2006-11-24, 10:07
|

|
|
| madzia18berlin napisał/a: | | jesli chodzi o niemieckie obywatelstwo to obydwoje z mezem je posiadamy wiec Bundeswehr ma do niego jak najbardziej prawa. na ksiazeczce wojskowej pisze cos o zdaniu ksiazeczki w przypadku opuszczenia pl na stale dlatego chcialam zapytac panow mieszkajacych tu na stale czy zdali swoje ksiazeczki do WKU |
- ksiązeczkę posiadam (nie mialem pojecia o owym zapisie wyjazdowym),
- obywatelstwa niemieckiego nie mam,
- w wojsku nie byłem i nie zamierzam,
- baranka pozdrawiam:)
pozdr
uko |
_________________ uko |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-11-24, 10:17
|

|
|
| uko napisał/a: | - ksiązeczkę posiadam (nie mialem pojecia o owym zapisie wyjazdowym),
- obywatelstwa niemieckiego nie mam,
- w wojsku nie byłem i nie zamierzam,
- baranka pozdrawiam:)
pozdr
uko |
Dolaczam sie do powyzszego.
pozdrawiam baranka, pozdrowienia dla oko.
A dla madzi:
Zostawcie ten temat w spokoju, po co wchodzic w paszcze lwa. |
|
 |
uko

|
Wysłany: 2006-11-24, 10:22
|

|
|
| Jacek napisał/a: | | pozdrawiam baranka, pozdrowienia dla oko. |
Jacku, moje oko czuje się pozdrowione:) |
_________________ uko |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-11-24, 10:30
|

|
|
| wedlug mnie bracia kaczynscy powinni wpierw swoje odsluzyc apozniej powolywac do woja |
_________________ Polsko niemieckie studio reklamy w Berlinie>>> www.grafik-input.com
 |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-11-24, 12:32
|

|
|
| uko napisał/a: | | Jacek napisał/a: | | pozdrawiam baranka, pozdrowienia dla oko. |
Jacku, moje oko czuje się pozdrowione:) |
O kurcze, przepraszam
Wobec tego pozdrawiam cala reszte rowniez |
|
 |
baranek
Dyskutant

|
Wysłany: 2006-11-24, 17:26
|

|
|
O rany, chlopaki, jak to milo, ze mnie tak pozdrawiacie! Ja tez serdecznie pozdrawiam , cholernie ciesze sie na weekend i zaraz ide do kina w Mannheim na polski film p.t. "Teraz ja" w ramach http://www.mannheim-filmfestival.com/.
Milego weekendu |
_________________ baranek |
|
|
|
 |
uko

|
Wysłany: 2006-11-24, 18:34
|

|
|
| baranek napisał/a: | O rany, chlopaki, jak to milo, ze mnie tak pozdrawiacie! Ja tez serdecznie pozdrawiam , cholernie ciesze sie na weekend i zaraz ide do kina w Mannheim na polski film p.t. "Teraz ja" w ramach http://www.mannheim-filmfestival.com/.Milego weekendu |
Teraz ja- widziałem. Ciekawy film, warto obejrzeć. Niestety głowną rolę gra aktorka, za którą niestety nie przepadam:)
pozdr
uko |
_________________ uko |
|
|
|
 |
|
|