A mialo byc tak pieknie...
| Autor |
Wiadomość |
roma
Nowy

|
Wysłany: 2006-10-26, 11:43 BOŻE
|

|
|
Nie wiecie co dzieje się w Polsce coraz gorzej się żyje!!!! Wchodzą w życie poćpane ustawy i my polacy za błędy na górze płacimy z własnych kieszeni!!! Nie dołujcie ludzi wbrew pozorom samotnej matce z 2 dzieci jest strasznie ciężko zarobki o kant tyłka rozbić a same pampersy to majątek podziwiam dziewczynę że jeszcze żyje ja bym zabiła siebie i dzieci by skrucić sobie męki. Mój brat zostawił szwagierkę z 2 dzieci małych do 4,5 lat pomagam jej finansowo bo mam tylko 1 dziecko męża i niezłą pracę w norwegii, brat daje jej 1500 ja 1500 razem 3000 z czego dziewczyna musi opłacić mieszkanie własnościowe 615 zł z wodą itp, zapłacić za prąd około 300 bo nie ma gazu i jeszcze dzieci jedno z nich rehabilitacja 500 miesiecznie!!! to juz 1415 i na życie zostaje 1585 zł. Niech któreś z was za tyle przeżyje z 2 malutkich dzieci??? Ktoś tam pisze że ma 400 i co za 400 opłaca mieszkanie i żyje!!!!Wierutne bzdury!!!Każdy polak wydaje więcej niż zarabia dlatego wbrew pozorom Polska to bardzo bogaty kraj bo który kraj przeżył i wytrwał by tylu złodziei???? |
|
|
|
 |
Waleria0
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2006-10-26, 16:31
|

|
|
| To fakt co napislas sytuacja w Polsce jest bardzo ciezka. |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-10-26, 17:17
|

|
|
a w niemczech jest lepiej ????
Ogladalam ostatnio program,szok przezylam ze tu w tym kraju jest taka bieda ........... |
_________________ pozdrawiam Pia |
|
|
|
 |
Waleria0
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2006-10-26, 17:45
|

|
|
Ogladalam ostatnio program,szok przezylam ze tu w tym kraju jest taka bieda ...........[/quote]
Cierpisz biede? nie masz pieniedzy na chleb? Nie mozesz swojemu dziecku zabawki kupic?etc
Bo w polsce nawet nie maja za co utrzymac siebie i rodziny a gdy dziecko chce cos to niestety odmawia sie mu-znasz to uczucie?
Nie wypowiadajcie sie na temat,ktory jest wam obcy-kieruje to do osob ktore siedza tu pare ladnych lat i nie maja pojecia jak wyglada teraz sytuacja w polsce.
Idzie sie ulica i tylko patrzysz zeby cie nie napadli z powodu glupiej komorki tak jak to spotkalo moja kumpele wczoraj. |
|
|
|
 |
violetta
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-10-26, 17:58
|

|
|
Musze powiedziec ze ja szczerze nie mam pojecia jak jest w polsce z praca i wogule minie mi w przyszlym roku 7 lat jak tu siedze .Ja nigdy nie pracowalam w polsce ,po szkole tu przyjechalam, takze nawet chodzby chca powiedzeic jak ciezko jest z praca w polsce to nie umniem. tak szczerze mowiac przygladam sie znajomym jak odwiedzam w polsce jak zyja i powiem szczerze ze nie wiem czy bym umniala mieszkac z rodziacmi w jednym mieszkaniu dzielic jeden pokuj na 3 i wogule |
_________________ ZeBy Mi SiE ChCiAlO TaK jAk Mi SiE nIe ChCe
 |
|
|
|
 |
cyrylek
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2006-10-27, 12:55
|

|
|
Jeśli chodzi o niemców biednych to uważam ze to jest już ich własny wybor mam kolege ma 50 lat trojke dzieci z czego zadne nie chowane pryez nie go i jest na socjalu pali kilogramy trawy i nie moze sie ocknąć ze nie ma juz DDR. no nie wiem |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-10-27, 13:31
|

|
|
| cyrylek napisał/a: | Jeśli chodzi o niemców biednych to uważam ze to jest już ich własny wybor mam kolege ma 50 lat trojke dzieci z czego zadne nie chowane pryez nie go i jest na socjalu pali kilogramy trawy i nie moze sie ocknąć ze nie ma juz DDR. no nie wiem |
i myslisz ze kazdy niemiec taki ?
Tak samo jak kazdy polak to zlodziej ??? |
_________________ pozdrawiam Pia |
|
|
|
 |
cyrylek
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2006-10-27, 15:38
|

|
|
no nie ale jak obcokrajowiec bez języka da rade pryeżyć to mnie to zadziwia
nom nom a to powiedzenie ze kazdy polak to złodziej nie znam |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

|
|
|
|
 |
madzia18berlin
Aktywny uzytkownik

|
|
|
|
 |
roma
Nowy

|
Wysłany: 2006-11-03, 19:54
|

|
|
Mimo wszystko uważam że w niemczech jest lepiej. Niemiecki rząd daje dotacje do mieszkań daje spore pieniądze na dzieci. Ja teraz także myslę o przeprowadzce do niemczech. Może nie mamy małych zarobków z mężem ale nasz rząd daje następne kule do nóg zamiast pomagać. Np. wynajmuje mieszkanie bo na kupno nowego jeszcze mnie nie stać i płacę miesięcznie za 2 pokoje 1100zł do tego osobno prąd i gaz, na mieszkanie z urzędu nie mam już szans nawet na tbs ponieważ nasze zarobki są dosłownie większe o 145zł niż oni maja w tabelach 10 lat czekania na mieszkanie poszło się..........Pisałam do prezydenta miasta szczecina byłam na rozmowie i wysłano mnie do banku po kredyt hipoteczny na mieszkanie po 10 latach czekania na mieszkanie z urzędu!!! U nas z ludżmi robi się co chce!!!! Niestety dla banku w którym mamy konta okres w którym mamy większe zarobki 6 miesięcy jest za krótki!!! A w innych bankach propozycje spłat mnie przerażają!!! To wszystko to jakieś błędne koło!!! Wole niemiecki bałagan jak już!!! |
|
|
|
 |
roma
Nowy

|
Wysłany: 2006-11-03, 19:59
|

|
|
albo jak kto woli niemiecką biedę!!!!!!!! |