| Autor |
Wiadomość |
Darass
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2005-05-11, 06:22 Cenzura
|

|
|
Nie wiem czy wszyscy zdają sobie z tego sprawę, ale na forum jest CENZURA.
Poczułem się jakbym pisał za czasów PRL-u po tym jak usunięto mój post
Nie te czasy i nie ta szerokość geograficzna!!!!
Pozdrawiam admina |
_________________ ... w życiu trzeba być rekinem!!! |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-11, 06:51
|

|
|
| Cenzura mówisz? No jakaś tam napewno jest,bo być musi .Tak jak wszędzie i zawsze,nie tylko za czasów PRL.Ale cenzura cenzurze nierówna.Czy aby napewno zapoznałeś się z regulaminem tu obowiązującym?Bo np.nie wolno tu spamować ,wklejać na forum ogłoszeń o komercyjnej treści ,reklam,itp.Więc jeśli Twój post był własnie tego typu to nic dziwnego że został usunięty.I robi to nie tylko admin ale także moderatorzy.To nie cenzura w złym pojęciu tylko obowiązujące zasady.Poprostu przeczytaj jeszcze raz regulamin ,napewno znajdziesz odnośnik ,dlaczego Twój post został usunięty. |
|
|
|
 |
Marcin
Administrator

|
Wysłany: 2005-05-11, 12:31 Re: Cenzura
|

|
|
| Darass napisał/a: | Nie wiem czy wszyscy zdają sobie z tego sprawę, ale na forum jest CENZURA.
Poczułem się jakbym pisał za czasów PRL-u po tym jak usunięto mój post
Nie te czasy i nie ta szerokość geograficzna!!!!
Pozdrawiam admina |
Nie pisz tam gdzie popadnie i trzymaj sie tematu lub zaloz nowy temat (tak jak to teraz zrobiles)
Otrzymales wiadomosc dlaczego post zostal usuniety wiec dalsza dyskusje uwazam za strate czasu. |
|
|
|
 |
Darass
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2005-05-11, 14:44
|

|
|
Nie mam żalu tylko zdziwiłem się jak mój post wylądował w koszu
Zaskoczyło mnie to że ktokolwiek to czyta i czuwa nad poprawnością.
Jak to sie nazywa deutsche ordnung
Post faktycznie był nie na swoim miejscu.
Gratuluję spostrzegawczości |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-11, 17:10
|

|
|
| Się zakrztusić można z wrażenia jak czyta się takie posty.Człowieku ! czy Ty się zastanowiłeś dobrze ,co ,do kogo i z jakiego powodu to napisałeś? O co masz pretensje? o to że administracja czuwa tu nad porządkiem? tak ,tak ! nad porządkiem .Dziwi Cię że ktoś czuwa tu nad poprawnością działania tego serwisu informacyjnego ?że uzupełnia na bieżąco informacje ,że dokłada starań ,kosztem swojego czasu by Polacy nie tylko w Niemczech ale także i w Polsce mieli na bieżąco ważne i potrzebne im informacje?Ze każdy z nas tu aktywny stara się BEZINTERESOWNIE ,pomóc innym w miarę swoich możliwości i wiedzy .Ze nikt nie olewa ,że stara się właśnie poprzez taki serwis jakim jest "poloniaberlin"podtrzymywać polskość ?! Pewnie nie zdajesz sobie sprawy ,ale ten właśnie serwis jest jednym z bardzo niewielu w sieci /a może i jedynym/ prężnym ,świetnie działającym ,informatywnym serwisem polonijnym.Teraz zadaj sobie pytanie dlaczego?! Bo dbają o niego ludzie zaangażowani ,bo administracja dokłada wszelkich starań by działało poprawnie i na odpowiednim poziomie.Skoro dla Ciebie to synonim "deutsche Ordnung" i PRL-owskiej cenzury , to nie masz bladego pojęcia co te słowa naprawdę oznaczają.W życiu może i "trzeba być rekinem "ale tutaj akurat to się nie sprawdzi. |
|
|
|
 |
Darass
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2005-05-11, 17:24
|

|
|
alisa - wyluzuj.
Strasznie poważnie podchodzisz do sprawy.
Gdyby serwis był marnej jakości to bym go nie odwiedzał tak często jak to robię.
Zamierzam w przyszłości zamieszkać w Berlinie lub przynajmniej uruchomić interes w tym mieście.
Dzieki temu portalowi poznaję realia tam panujące.
Jeszcze raz alisa - patrz na świat z przymrużeniem oka
Pozdrawiam Serdecznie |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-11, 17:35
|

|
|
To teraz zaprzeczasz sam sobie jeśli o to wyluzowanie chodzi.Przeczytaj swój pierwszy post .Oko przymrużam tam gdzie śmiesznie lub wesoło ale nie tam gdzie ,ktoś nie zdaje sobie sprawy z wagi słów.
pozdrawiam serdecznie również |
|
|
|
 |
Darass
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2005-05-11, 17:54
|

|
|
alisa - ile Ty masz lat słonko??
Pierwszy post jest formą żartu z mojej strony, który został niestety odebrany jako poważny zarzut wobec administratora.
Skoro nie chcesz wyluzować to złość sie nadal, ale pamiętaj: złość piękności szkodzi!!! |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-11, 18:08
|

|
|
Darass ..........kciężycu Ty mój w półpełni ,podobno kobiet nie powinno się pytać o ich wiek...............bo i tak prawdy nigdy nie powiedzą......................ja szczera do bólu jestem ! lat mam 100 a może i 101? więc ze względu na mój sędziwy wiek pozwalam sobie na tego typu uwagi .No wiesz.............wapniaki zawsze gderają.................Co do mojej piękności ...........to w tym wieku już nic mi nie zaszkodzi ,więc co sobie będe żałować ?! Złość ? no nieeeeeeeeeeeeeeeee..........ja babuleńka podobno bardzo pogodna! .........tak mi przynajmniej zawsze prawnuki powtarzają! |
|
|
|
 |
Darass
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2005-05-11, 18:15
|

|
|
..., a więc nieporozumienie wyjaśnione.
Droga babciu, ze względu na Twój zaawansowany wiek nadajemy na różnych częstotliwościach i dlatego nie potrafimy dojść do porozumienia.
Patrząc na to z innej strony - "kto sie czubi ten sie lubi" |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-11, 18:24
|

|
|
ależ ta młodzież dzisiejsza bezlitosna! ,żadnego uszanowania dla siwego włosa i starców jedną nogą stojących w grobie !!!............."o tempora, o mores!" ..............czas umierać............... |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-11, 18:41
|

|
|
Skończyliście już? Bo nie wiem czy mam iść do sąsiedniego pokoju serial brazylijski oglądać czy zostać tutaj |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-11, 18:48
|

|
|
zostań Kamilcia ,zostań ! Ty tak mi przypominasz moją dawno niewidzaną prawnusię .
Ty dobre dziecko jesteś! wózek inwalidzki popchasz , pampersy dla mnie zakupisz ,do dentysty zawieziesz gdy szczęke sztuczną na kości się wyłamie.................... |
| |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-11, 18:49
|

|
|
Baaaaaaaaaaabciu???? Baaaaabciu!!! Gdzie byłaś?!?!
Ja mogę jeszcze dla babci piosenke zaśpiewać |
| |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-11, 18:51
|

|
|
| tylko nie pytaj przypadkiem dlaczego mam takie wielkie uszy i kosmaty pysk!!!! |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-11, 18:54
|

|
|
Dobrze nie spytam
Chciałam tylko powidziec, że trochę wina przyniosłam od mamusi i ciasto też
Po drodzę trochę czerwona sukienka mi sie ubrudziła, bo mnie jakiś wilk łapą pacnął |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-11, 18:57
|

|
|
| wina!!!!!!!!!!? dawaj szybko! bo pan dochtor zalecił mi właśnie na moją sklerozę wino czerwone! litrami!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-11, 18:59
|

|
|
Po drodze wypiłam heeeeeeeeeeeeeep heeeeeeeeeeeeep ojej |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-11, 19:01
|

|
|
| to skocz na jednej nodze na meline do gajowego i przynieś zapasik ! jak wilka po drodze spotkasz to możesz go ze sobą przyprowadzić ! do lustra nie zamierzam pić! |
|
|
|
 |
Gosia
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2005-05-11, 19:23
|

|
|
No, od wilka to wara, bo sie Towarzystwo Opieki nad zwierzetami wtraci! Rozpijanie zwierzatek niewinnych, tez mi cos... Zreszta bardzo jestem ciekawa jak ten wilk spotkanie z Czerwona Kamilka przyzyl??
Babcia tez niech lepiej nie pije za duzo, nawet wytrawych alkoholi z meliny (tutaj moge polecic Grazyne z Baluckiego Rynku w Lodzi) bo babcia przeciekac bedzie i Pampersow nie starczy, a od mojego dziecka nie dam pozyczyc. To juz niech babcia lepiej siprytus inhaluje, taniej to wyjdzie... |
|
|
|
 |
|
|