Czy jest jakis Elektronik na forum?
| Autor |
Wiadomość |
ornela
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2004-11-10, 11:53 Czy jest jakis Elektronik na forum?
|

|
|
Jak moze zepsuc sie telewizor przez 1 noc stojac wylaczony i nieuzywany? Wieczorem funfcjonowal dobrze. Nie bylo z nim klopotow. Odbieral dobrze. Nastepnego dnia nie mozna go wlaczyc ani przyciskiem ani pilotem. To jest dziwne. Czy ktos z Was zna sie na tym. Co to moze byc? |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-11-10, 12:36
|

|
|
| Ciężko tak przez forum... Na elektronice się nie znam, ale na pewno pierwsze co bym zrobiła to sprawdziałbym czy wtyczka jest w kontakcie, póżniej czy prąd dochodzi, jakieś małe radio można podłączyć. Baterie w pilocie, korki... Bo to raczej nie możliwe, żeby tak bez przyczyny wysiadł. Jeżeli jest podłączony do prądu do odłącz go całkowicie odczekaj z 5 minut podłąćz jeszcze raz i sprwadź czy działa. Nic więcej do głowy mi nie przychodzi... |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-11-10, 12:43 Re: Czy jest jakis Elektronik na forum?
|

|
|
| ornela napisał/a: | | :?: Jak moze zepsuc sie telewizor przez 1 noc stojac wylaczony i nieuzywany? Wieczorem funfcjonowal dobrze. Nie bylo z nim klopotow. Odbieral dobrze. Nastepnego dnia nie mozna go wlaczyc ani przyciskiem ani pilotem. To jest dziwne. Czy ktos z Was zna sie na tym. Co to moze byc? |
Mnie coś olśniło! Czy ten telewizor nie jest przypadkiem marki"MEDION"? |
|
|
|
 |
Marcin
Administrator

|
Wysłany: 2004-11-10, 18:50
|

|
|
Mialem 2 razy identyczny przypadek ze swoim telewizorem ( i nie byl to Medion) , po kilkakrotnej probie wlaczenia go , w koncu sie wlaczyl i teraz caly czas ("odpukac") dziala, cale szczescie obeszlo sie bez elektryka ale do dzis nie wiem co moglo byc przyczyna...
aha, jakby sie ie udalo to posprawdzaj jeszcze bezpieczniki |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-11-10, 21:54
|

|
|
U mnie niestety też dwa razy się powtórzyło.A był to własnie MEDION(pokusiłam się na niby tani telewizor z Aldi,w sumie tani nie był ,bo za kilka dni można było kupić dużo lepszy i tańszy w MediaMarkt.)Po tygodniu szlag go trafił,przyjechał pan z serwisu ,grzebał chyba z dwie godziny,konsultował się telefonicznie z "centralą",wraszcie jakoś poskładał ten złom do kupy.Przez miesiąc działał poczym znowu ducha wyzionął,w ten sam sposób/jak to wyżej opisała Ornela/.Znowu przyjechał pan z serwisu ,naprawa zabrała mu 15 minut,i stwierdził że te telewizory "tak własnie mają" Wada fabryczna ,coś z jakimś tranzystorem czy coś w tym stylu ,jak trzeci raz wysiądzie to ponoć przytachają nowy egzemplarz!Tylko po co mi taki sam nowy z wadą?!Ale narazie działa. |
|
|
|
 |
ornela
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2004-11-11, 20:40 TELEWIZOR
|

|
|
Nie spodziewalam sie, ze ktos tak szybko odpisze, a tu ,prosze bardzo, nie tylko odpowiedzi, ale jeszcze osoby, ktore mialy taki sam przypadek z telewizorem.
U mnie juz gwarancji nie ma i nie wiem co zrobie, choc telewizor nie jest stary i nie mam go dlugo. Stoi od jakiegos czasu i nie daje sie wlaczyc. Probowalam wczoraj pilotem i NIC. Recznie przyciskiem i NIC. Ale lampka obok przycisku swieci, wiec prad chyba doplywa. Ta lampka tez reaguje na sygnaly pilota, bo drga za kazdym razem jak przycisk pilota przycisne. Reaguje ale nie tak jak potrzeba, bo nie wlacza. Dziwne, ze recznym przyciskiem tez nie moge wlaczyc. Wlasciwie niewiadomo co to jest.
Pytanie: Czy ten Fachmann u Was wtedy cos wymienial w tym telewizorze? Czy nic nie wymienil?
Jak udalo sie w koncu wlaczyc? |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-11-12, 20:25
|

|
|
| Ornela ,pisałam w poprzednim poscie własnie,że wymienił jakiś "drobiażdżek".Bez tego skrzynia nie działała ,mimo że dopływ prądu był. |
|
|
|
 |
|
|