Wysłany: 2009-08-27, 22:27 Czy należy mi się coś jeśli nie mam obywatelstwa niemieckieg
chcę wyjechać do Niemiec jestem tam zameldowana już od 4lat i mam pozwolenie na pobyt zaznaczam że nie mam obywatelstwa ale wróciłam do Polski by się tutaj uczyć teraz zakończyłam szkołę i chcę wrócić tyle że teraz jestem mężatką(mąż nie ma obywatelstwa) i mam dziecko ( urodziłam je w Niemczech i jest również zameldowane).I moje pytanie jest takie czy wo gulę coś mi się należy? czy jeśli zarejstrujemy się jako bezrobotni dostaniemy pieniądze.Bardzo proszę was o pomoc i szybką odpowiedż.Dziękuję
czekam na info od kolezanki ktora ma podobna sytuacje wtedy bede mogla cos wiecej powiedziec a w tym monecie poradze ci zebys poszla do JC sie zapytac bedzie najszybciej
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛
mam pozwolenie na pobyt gdyż maja mama wyszła za mąż za niemca i gdy ja wyjechałam do Niemiec to byłam jeszcze nie pełnoletnia i dlatego mam pozwolenie ale jak na razie przyznali mi na 5lat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum