das Duell Merkel- Schröder
| Autor |
Wiadomość |
ula
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2005-09-05, 19:48 das Duell Merkel- Schröder
|

|
|
| Ogladaliscie wczorajszy pojedynek? Za kim jestescie? Jak sadzicie czy po wyborach cos sie w Niemczech zmieni na lepsze? No i kto waszym zdaniem zostanie kanclerzem? |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-09-05, 19:59 Re: das Duell Merkel- Schröder
|

|
|
| ula napisał/a: | | Ogladaliscie wczorajszy pojedynek? Za kim jestescie? Jak sadzicie czy po wyborach cos sie w Niemczech zmieni na lepsze? No i kto waszym zdaniem zostanie kanclerzem? |
oglądałam tak jednym okiem ,przychylam się do zdania komentatorów ,Merkel była "lepsza" ,Schröder sprzedał się pniżej ceny .Pozatym na plus Merkel -mówiła o przyszłości podczas gdy Schhroeder o przeszłości .Pozatym obydwoje delikatne acz palące problemy typu bezrobocie ,renty itp omijali jakby wielkim łukiem i nic konstruktywnego z tego nie wynikło ,taka gadka-szmatka.
Czy się po wyborach zmieni coś na lepsze? ,a to niby z jakiego powodu ? nigdy jeszcze wybory nie miały wpływu na poprawę sytuacji ,panuje ogólnie światowy kryzys więc wybory w BRD nie wiele mogą.Kto będzie nowym szefem? Pewnie Merkel ,chociaż wydaje mi się że to obojętne kto nim zostanie ,najlepszy byłby jakiś cudotwórca z czarodziejską różdżką. |
|
|
|
 |
ula
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2005-09-05, 20:39
|

|
|
| a ja sklaniam sie bardziej ku opinii, ze Schröder byl jednak lepszy. Merkel sie troche gubila. Sadze tez, ze zmiany politycze na samej gorze zawsze maja wplyw na to co sie dzieje, szczegolnie w polityce zagranicznej- tutaj oboje maja zupelnie inne podejscie np co do problemu wejscia Turcji do UE itp. Z tym kryzysem to wiesci tez jakby przesadzone- Brytyjczycy, Irladnczycy nie maj kryzysu i problemow z PKB a Niemcy maja itd. Ale swoja droga ciekawa jestem jak to bedzie pod rzadami Angeli. |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-09-05, 21:01
|

|
|
| ula napisał/a: | | Sadze tez, ze zmiany politycze na samej gorze zawsze maja wplyw na to co sie dzieje, szczegolnie w polityce zagranicznej |
trochę mają -fakt ,z tym że,akces Turcji do UE nie wpłynie na poprawę czy pogorszenie gospodarki niemieckiej.Kryzys raczej przesadzony nie jest ,co możemy odczuć wszyscy wszem i wobec . |
|
|
|
 |
Anetta
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-09-05, 21:27
|

|
|
uwazam ze Merkel byla lepsza i kompetentniejsza...
Schröder bil piane i tyle... jak przez ostatnie 7 lat.... i myslal ze wzbudzi w nas wspolczucie ..
apelujac publicznie o swojej milosci do zony...
Najzalosniejsze bylo jego ostatnie konczace przemowienie , gdzie prosil o NOWE zaufanie....
po prostu zalosny...
Angela pokazala klase ... |
_________________ pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
ula
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2005-09-06, 10:22
|

|
|
| a nie budzi w was jakiegos niesmaku fakt, ze Merkel jest za postawieniem w Berlinie centrum przeciw wypedzeniom ( czy jak to sie ma tam nazywac)? |
|
|
|
 |
marzena
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-09-06, 10:33
|

|
|
Tyle juz tych pomnikow i centrow jest a czy to jest jakas roznica ile jeszcze tego bedzie!!
Sa tacy dla ktorych to mimo wszystko cos znaczy jak chca to niech sobie twoza ----wazne zeby oprocz tego cos sie TU zmienilo zeby dobre czasy wrocily poniewaz powoli powli sie zaczyna walic tu i owdzie!!!
A ja chce dalej sobie tu dobrze zyc w koncu po to tu przyjechalam na obcy skrawek ziemi!!!
Mimo wszystko gdybym mogla glosowac to na pania Merkel ---bo Schröder juz nic nie wykrzesa z siebie dal nam wszystkim na to dowod no nie!!!!
A Merkel moze niezbyt doswiadczona w gadaniu jest i nie tak rozgarnieta jak Schröder ale za to Kobitka jak sie patrzy i zawsze te pazurki moze w koncu wyciagnac no nie!????
Znam wiele koiet co duzo zrobilo w polityce i moze Merkel przywroci Niemcom nadzieje na lepsze jutro!!!!
Pozdrawiam Marzena |
|
|
|
 |
bobik
Nowy

|
Wysłany: 2005-09-07, 08:44
|

|
|
| ja sie boje jak wygra wybory pani Merkel poniewaz chce wprowadzic podatek od zmian nocnych i swiat takze zabierze odliczenie za dojazdy do pracy podobno jest list zabrania 400 roznych ulg to bede sporo kasy do tylu jak ja mam wtedy oplacic mieszkanie i inne rzeczy juz teraz ledwo udaje mi sie to zrobic |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-09-07, 12:31
|

|
|
A ja ostatnio widzialam Merkel Zdjecie jej zrobilam, nie zdazyla nawet fryzury poprawic |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-09-07, 12:40
|

|
|
faktycznie nie zdążyła
ta kobitka nie jest zbyt fotogeniczna ,u niej raczej wdzięk i urodę zastępuje poczucie humoru. |
|
|
|
 |
marzena
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-09-07, 14:21
|

|
|
A Wy znowu swoje!!!
Popatrzcie w lustro!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lustereczko lustereczko powiedz przecie ze Alisa i Kmila to sa .......... w swiecie!!!!
A kto ta trzecia to sie same domyslcie!!!! |
|
|
|
 |
ula
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2005-09-07, 20:38
|

|
|
| to rzeczywiscie zastanawiajace, ze to kobiety czepiaja sie najczesciej wygladu Angeli Merkel, a to fryzura nie ta a to brak make up itp . A co do cholery czy ona startuje w wyborach miss? U niej wazne to co w glowie a nie co na glowie!!! Poza tym szczerze jej nie lubie za poglady polityczne. |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-09-07, 21:10
|

|
|
Faceci tez sie czepiaja |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-09-07, 21:15
|

|
|
a ja Angele za poglądy polityczne właśnie szanuje ..............................................ale ten jej wygląd!!!!!!!! |
|
|
|
 |
mama
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2005-09-12, 22:13
|

|
|
a ja wprost przeciwnie........................ a wyglad odzwierciedla jej "dusze" polityczna |
|
|
|
 |
|
|