Dieta proteinowa dr Dukana
| Autor |
Wiadomość |
Kika88
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2012-02-01, 01:07 Dieta proteinowa dr Dukana
|

|
|
Witam wszystkich, po raz kolejny otwieram temat dla odchudzajacych sie na diecie Dukana.
Ja mam za soba 3 tyg diety i zgubione 4kg jak narazie. Poki co motywacji mi nie brakuje i ostro walcze dalej.
Ktos jeszcze sie przylaczy?
Razem zawsze latwiej
Pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2012-02-01, 07:39
|

|
|
baaaardzo niezdrowa (nerki) ,prosze wiec uwazac, fakt....skuteczna,ale cale zycie na Dukanie???nie,dziekuje Za duzo bialka, za malo owocow i wegli.....lepiej stosowac MZ (Mniej Zryj ) lub diete rozdzielna |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2012-02-01, 09:48
|

|
|
| Malgorzata napisał/a: | baaaardzo niezdrowa (nerki) ,prosze wiec uwazac, fakt....skuteczna,ale cale zycie na Dukanie???nie,dziekuje Za duzo bialka, za malo owocow i wegli... |
Masz niewiele wiadomosci nt. temat
| Malgorzata napisał/a: | lepiej stosowac MZ (Mniej Zryj ) lub diete rozdzielna |
I dalej nie miescic sie w meredesa?
Nie obraz sie |
|
 |
andziulka25
Uzytkownik

|
Wysłany: 2012-02-01, 09:58
|

|
|
ja stosuje Diete dukana i jestem bardzo za dowolona zrobilam se pszerwe miedzy czasie ale zaczelam znowu i
nic mi nieszkodzi poprostu trzeba durzo pic w 3 fazie mozna normalnie owoce jesc |
|
|
|
 |
magdzinska
Uzytkownik

|
Wysłany: 2012-02-01, 10:15
|

|
|
Witam,ja rowniez stosowalam diete dukana,zaczelam ja w kwietniu 2011 roku wazylam wtedy 100kg,dosc szybko mi poszlo bo juz na koniec czerwca 2011 roku zgubilam 25 kg.a na dzien disiejszy mam wage 66kg.Jestem naprawde zadowolona,teraz moge pozwolic sobie wkoncu na jakis porzadny ciuch nie patrzac na rozmiar czy znajde 2 razy xl czy tez musi byc jeszcze wiekszy .Oczywiscie ukonczylam juz ta diete,ale wciaz musze uwazac,pozwalam sobie juz na wszystko z tym ze jesli jednego dnia zjem troszku wiecej na drugi dzien musze mniej,waga trzyma sie jak nalezy nic nie przybywa,wszystko w najlepszym porzadku.Pozdrawiam i zycze powodzenia w diecie Kika88 |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

|
Wysłany: 2012-02-01, 10:29
|

|
|
ja też rok temu stosowałam tę dietę.istna katorga z robieniem żarcia.A na filety z kurczaka juz nie mogłam patrzeć
obecnie stosuję inną dietkę |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2012-02-01, 21:01
|

|
|
| Jack Daniels napisał/a: | | Malgorzata napisał/a: | baaaardzo niezdrowa (nerki) ,prosze wiec uwazac, fakt....skuteczna,ale cale zycie na Dukanie???nie,dziekuje Za duzo bialka, za malo owocow i wegli... |
Masz niewiele wiadomosci nt. temat
| Malgorzata napisał/a: | lepiej stosowac MZ (Mniej Zryj ) lub diete rozdzielna |
I dalej nie miescic sie w meredesa?
Nie obraz sie |
mam wiadomosci na ten temat i moje kolezanki ja w zeszlym roku stosowaly,pieknie schudly i sobie wychwalaly,teraz sobie pofolgowaly i walcza z powolnym jojo,tak,ze nikt mi nie powie,ze jest swietna i dobrze zbilansowana
Nie obrazam sie, osobiscie caly czas jestem na MZ,jem wszystko w rozsadnych ilosciach i od 4 lat nie mam absolutnie problemu z utrzymaniem wagi,ale jesli chce sie w ciagu kilku miesiecy schudnac 20 kg czy wiecej,to nie czarujmy sie,ze na dluzsza mete sie to utrzyma... |
|
|
|
 |
Kika88
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2012-02-01, 21:25
|

|
|
No ja tez juz nie moge patrzec na piers z kurczaka, ale w internecie znalazlam mnostwo ciekawych przepisow odpowiadajacych tej diecie i idzie wytrzymac
Nawet ciasta mozna piec jak chce sie bardzo slodkie.
Dieta moze i jest niezdrowa, ale za to przynosi szybkie, zadowalajace rezultaty.
A efekt jojo to normalka przy kazdej diecie, organizm chce nadrobic stracone kilogramy, po prostu trzeba juz zmienic swoje przyzwyczajenia pokarmowe, wtedy waga nie wroci |
|
|
|
 |
SoNja

|
Wysłany: 2012-02-01, 23:01
|

|
|
wiem, wiem , robiłam różne deserki, pizze i chlebki... tylko trzeba bylo sie namęczyć troche, ażeby to smakowało może w marcu/kwietniu znów zacznę, żeby na lato mieć bikini-figurkę |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Storczyk
Uzytkownik

|
Wysłany: 2012-02-01, 23:29
|

|
|
| andziulka25 napisał/a: | ja stosuje Diete dukana i jestem bardzo za dowolona zrobilam se pszerwe miedzy czasie ale zaczelam znowu i
nic mi nieszkodzi poprostu trzeba durzo pic w 3 fazie mozna normalnie owoce jesc |
A nie szkodzi ci ta dieta ? |
|
|
|
 |
Maq
Super Dyskutant Antagonist

|
Wysłany: 2012-02-02, 01:04
|

|
|
a nie lepiej po prostu normalnie jesc i isc uprawiac sport ??
Diety robi sie na wieki czasu , bo inaczej masz efekt jojo. Ja po prawie calkowitym rzuceniu nikotyny zauwazylem wzrost wagi , zapisalem sie na silownie , jem normalnie i widze pozytywne efekty. Cialko sie zmienia i nie musisz odmawiac sobie wszystkiego.
Malo ,a czesto + wygospodarowac sobie te 1,5-2h na trening i regularnie cwiczyc te 3-4x w tyg.
Moim zdaniem prostrze i latwiejsze wyjscie nizeli stosowac jakis shit |
_________________ 愛與恨是相同的兩副面孔。 / Benny Hilling mode on... |
|
|
|
 |
Cherry_Lady
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2012-02-02, 11:03
|

|
|
komu by sie chcialo cwiczyc? widac, ze jestes facetem |
_________________ Nikt nie jest idealny, ale kazdy ma w sobie cos wyjatkowego... |
|
|
|
 |
andziulka25
Uzytkownik

|
Wysłany: 2012-02-02, 11:16
|

|
|
Nie nie szkodzi mi wszystko ok |
|
|
|
 |
Daisy
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2012-02-02, 11:40
|

|
|
Przez pierwsze 3 dni stosowalam Dukana a pozniej przerzucialam sie na warzywa,owoce i potrawy grilowane oraz gotowane w dowolnej ilosci ( raczej nie wytrzymalabym na dukanie ---bo kocham jesc ledwo co 3 dni wytrzmalam dlatego zrobilam sobie swojego pomyslu diete )W ciagu 3 tygodni zrzucialm 10 kg bo tyle chcialam teraz nie stosuje zadnej diety,wage mam w normie i nie tyje aczkolwiek zaznacze iz zostalo mi 10 kg po ciazy a na codzien nie mam sklonnosci do tycia.
Tak wiec dziewczyny jesc ale wiecej warzyw i owocow a miesne potrawy wcinac gotowane i grilowane --bez zasmazek i innego typu zaswiesni bo to ,to najbardziej tuczy ---dodatki ...
Powodzenia w odchudzaniu |
|
|
|
 |
irmencja666
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2012-02-02, 13:00
|

|
|
| Cherry_Lady napisał/a: | komu by sie chcialo cwiczyc? widac, ze jestes facetem | A co ma jedno z drugim wspólnego? Ja facetem nie jestem i bardzo mi brakuje areobiku, pływania, badmintona... kiedyś był na to czas i była też odpowiednia forma. Nie trzeba być facetem, żeby lubić uprawiać jakiś sport... |
_________________ Come on and do the jailhouse rock with me! |
|
|
|
 |
SoNja

|
Wysłany: 2012-02-02, 13:10
|

|
|
| irmencja666 napisał/a: | | A co ma jedno z drugim wspólnego? Ja facetem nie jestem i bardzo mi brakuje areobiku, pływania, badmintona... kiedyś był na to czas i była też odpowiednia forma. Nie trzeba być facetem, żeby lubić uprawiać jakiś sport... |
no nie trzeba być, ale kobitki wolą się pogłodzić zamiast ruszyć dupencję na fitnesik |
愛與被愛 |
|
|
|
 |
irmencja666
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2012-02-02, 13:46
|

|
|
| SoNja napisał/a: | | ale kobitki wolą się pogłodzić | A ja KOCHAM jeść i wolę pouprawiać trochę sportu (wiecie, endorfiny i te sprawy) i jeść to, na co mam ochotę Skoro kobitki mają zwykle takiego fizia na punkcie zdrowia, to mogłyby się czasami zastanowić, co szybkie diety robią z ich organizmami |
_________________ Come on and do the jailhouse rock with me! |
|
|
|
 |
lalka
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2012-02-02, 14:34
|

|
|
Tez stosowalam diete Dukana, najpierw schudlam znacznie (ok.8 kg), niestety po jakims czasie waga jest znowu podobna jak wczesniej. Szkoda tego wysilku. Szczegolnie, gdy jest sie niskim to te zbedne waleczki widac zbyt szybko . Nie tylko wazne jest ile i co jemy, ale tez nasze trawienie, ktore czesto jest genetycznie odziedziczone.
Moze tez sprobuje zapisac sie na Fitness . |
|
|
|
 |
Kika88
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2012-02-02, 15:14
|

|
|
No ja mam male dziecko w domu i na fitness sie raczej nie wybiore - chyba ze cwiczylabym w domu, ale to wymaga silnej motywacji, ktorej mi brakuje
Czasami jezdze na rowerku stacjonarnym, ale to za malo na zgubienie 10 kilo..
Troche sie boje, ze ten ciezki wysilek pojdzie na marne i kilogramy wroca, ale czytalam, ze jak zrobisz faze 3 - utrwalanie (10 dni na kazdy zgubiony kilogram) nie powinno sie juz przytyc. |
|
|
|
 |
SoNja

|
Wysłany: 2012-02-02, 16:30
|

|
|
| Kika88 napisał/a: |
Troche sie boje, ze ten ciezki wysilek pojdzie na marne i kilogramy wroca, ale czytalam, ze jak zrobisz faze 3 - utrwalanie (10 dni na kazdy zgubiony kilogram) nie powinno sie juz przytyc. |
to jest bzdura... nawet jak zrobisz wszystkie fazy, to kilogramy powrócą, jak powrócisz do poprzednich nawyków jedzeniowych... |
愛與被愛 |
|
|
|
 |
|
|