forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Dobry Wieczór tu Polska

Autor Wiadomość
Kowalski 
Nowy

Wysłany: 2004-11-11, 22:14   Dobry Wieczór tu Polska

Witam Wszystkich-naprawde wyrazy szacunku dla wszystkich którzy tutaj jesteściei wyrażacie poglądy w taki nasz polski sposób:)-otwarcie i szczerze.

Ja zalogowałem się tu niedawno i mam nadzieje że będe częstym bywalcem(może chociaż tak częstym jak często jestem w Berlinie,czyli 1 na dwa tyg).

Pozdrawiam z pięknego lazurowego 8) -hihi pomorza(czyt.Gdańska) wszystkich rodaków.

Dobrze wiedzieć-Ze jesteście ,że( kiedy nie mam co robić wieczorami maszerując ulicami Charlottenburga )jest Ktoś kto myśli podobnie tak jak ja-POLAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Byłem w Berlinie w środe(czyli 10.11) i nie mogłem jak zwykle nie wpaść na chyba najlepszą rybę(głupio zabrzmi - pochodzę z pomorza i zachwalam obce ale chyba wszyscy w Polsce zgodziliby się gdyby zjedli rybe u Rogackiego albo prostego doner-kebaba u Turka:)-palce lizać.

Kończę i dziś w ten uroczysty dzień (11-11-2004)-Niepodległości cieszę się że kawałek Polski jest zawsze tam gdzie są POLACY-RODACY.

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-12, 09:05   

Serwus Kowalski :mrgreen: Witamy na progach forum,tu drzwi są otwarte 24 godziny na dobę,7 razy w tygodniu i30/31dni w miesiącu :mrgreen: 12 miesięcy w roku..........

ps.a co to za jeden ten Rogacki od ryb?

Agnieszka 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-12, 10:38   

Witaj na forum!!!! Wlasnie co to za gosc od tej ryby? :? :mrgreen:

Kowalski 
Nowy

Wysłany: 2004-11-12, 16:43   

hej:)

Już odpisuje - właśnie wróciłem z pracy i odpowiadam:)

Jest to "restauracja"-bardziej coś w rodzaju baru :) -Wygląda On następująco-Jest to duża hala w której można zjeść dosłownie wszystko - od owoców morza po wyroby nabiałowe:)

A mieści się w charlottenburgu na ul.-bocznej od Bismarc strasse-niedaleko banku deutsche bank(obok ronda-tzn jakieś 5 min drogi od ronda w stronę spandau po prawej stronie(chyba 3 w prawo) .Ale zakręciłem:)-NO ALE WARTO:) (chyba dobrze napisałem:) - przyznaje że w Berlinie z klientami rozmawiam po ang:) no ale mam nadzieje że

wybaczycie jak zle napisałem nazwy ulic:)

Ten gościu "Rogacki" - to założyciel baru.Po fotografiach które wiszę w środku można odczytać że jest ona tam od zawsze:).

Najbardziej podoba mi się że jest to typowa jadłodajnia (przyp mi się lata chodzenia do barów mlecznych za czasów stud).Co tu dużo pisać - POLECAM.

A i mam nadziej że nie pomyslicie że mam tam jakieś udziały:)hihihihihihi

Jestem wprost łasuchem na ryby i tyle:)

Pozdrawiam i zachęcam do kupienia szalików:)- W polsce już się robi zimno-a w Berlinie zawsze trochę cieplej niż w Polsce ale....-warto się już przygotować:)

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedz:)-janek

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-12, 20:22   

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! tego to Rogackiego masz na myśli! http://rogacki.de/ro/roga.htm !!!

................no to i tak nie znam :mrgreen: ale wygląda zachęcająco!

Szaliki mówisz?że to niby zima idzie? i zimno?No zimno!zajmujesz się może produkcją i zbytem szalików zimowych? :mrgreen:

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-12, 20:32   

Cześć Kowalski, witaj w naszym gronie :)

Dzisiaj chciałam kupić szalik i czapkę, ale nic nie kupiłam bo stwierdziłam, że w każdej czapce wyglądam jak Fruzia :lol: Znasz się na szalikach i czapkach??? :lol: :mrgreen:

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-12, 20:36   

Kamila! a próbowałaś berecik z antenką????????? :mrgreen:

falcor76 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-12, 20:43   

a te czapy chyba tak robia ,by byly nie twarzowe,tez nie moge kupic.Bereciki odpadaja,nawet z antenka.A na rybke wpadne jak odwiedze tam lekarza,bo mam daleko :D

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-12, 20:43   

Świetny pomysł!!! Nareszcie przyda się CYFRA + która miesiąc temu przytachałam :lol: Tylko skąd ja berecik wytrzasnę?!? :roll: :mrgreen:

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-12, 20:48   

a moze taka? twarzowa i ciepla......

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-12, 20:49   

albo taka?

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-12, 20:56   

Ta druga jest świetna :lol:

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-12, 20:57   

no to jeszcze jedna! swiatowy krzyk mody!!! prosto z Paryza!

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-12, 21:25   

Alisa nie szukaj już :mrgreen: Ja już znalazłam :lol:

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-12, 21:29   

O!!!!!!!!!!!!!! ależ cudo!!!! to chyba "rękodzieło"?!Kamila ! przyślij mi natychmiast wzór ,zaraz zabieram się do dziergania!!!!

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-12, 21:43   

Kamila odkryłam wreszcie swoje powołanie i pasje życiową!!! Spójrz na to arcydzieło!Zaraz rozpoczynam produkcję !Oczko w prawo....oczko w lewo....oczko w prawo.....dwa w lewo.......

Może nowy byznes założymy co?

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-12, 21:46   

Genialne!!! Ja już nad logiem nowej firmy pracuje :D Nazwa mi tylko brakuje....hm.... może POLdzierg?!? :lol:

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-12, 21:52   

ujdzie,ale jakoś POLkapustą zalatuje :mrgreen: Może by tak ankiete rozpisać ,kto wymyśli najlepsze LOGO?odpalimy za to pierwszy wydziergany obrusik lub narzutkę! Jutro z rańca lecę zakupić szydełko!!!

Agnieszka 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-13, 09:57   

Drogi Kowalski jako ze uwielbiam rybunie, a i z opisu wnioskuje, ze mam blisko, bom ja ze Spandau, to ja na pewno odwiedze ow lokal :D

Alisa a nie chcialabys wydziergac moze narzutki takiej na lozeczko dla mojego synusia... wiesz urodzi sie dopiero w styczniu to jeszcze troche czasu jest.... :lol:

Kamila, Falcor76 ja tez w czapkach wygladam jak idz stad i nie wracaj, poczekajcie do zimy jak sie Wam pokaze w mojej ulubionej czapuni, w ktorej Wojtek jak wychodze to idzie za mna lub przede mna 2 metry, bo sie wstydzi :mrgreen:

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-15, 10:44   

Aga ,no dziergam ,dziergam te narzutke!mam nadzieje ze do stycznia zdaze! :mrgreen:

Odpowiedz do tematu