| Autor |
Wiadomość |
Kowalski
Nowy

|
Wysłany: 2004-11-11, 22:14 Dobry Wieczór tu Polska
|

|
|
Witam Wszystkich-naprawde wyrazy szacunku dla wszystkich którzy tutaj jesteściei wyrażacie poglądy w taki nasz polski sposób:)-otwarcie i szczerze.
Ja zalogowałem się tu niedawno i mam nadzieje że będe częstym bywalcem(może chociaż tak częstym jak często jestem w Berlinie,czyli 1 na dwa tyg).
Pozdrawiam z pięknego lazurowego -hihi pomorza(czyt.Gdańska) wszystkich rodaków.
Dobrze wiedzieć-Ze jesteście ,że( kiedy nie mam co robić wieczorami maszerując ulicami Charlottenburga )jest Ktoś kto myśli podobnie tak jak ja-POLAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Byłem w Berlinie w środe(czyli 10.11) i nie mogłem jak zwykle nie wpaść na chyba najlepszą rybę(głupio zabrzmi - pochodzę z pomorza i zachwalam obce ale chyba wszyscy w Polsce zgodziliby się gdyby zjedli rybe u Rogackiego albo prostego doner-kebaba u Turka:)-palce lizać.
Kończę i dziś w ten uroczysty dzień (11-11-2004)-Niepodległości cieszę się że kawałek Polski jest zawsze tam gdzie są POLACY-RODACY. |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-11-12, 09:05
|

|
|
Serwus Kowalski Witamy na progach forum,tu drzwi są otwarte 24 godziny na dobę,7 razy w tygodniu i30/31dni w miesiącu 12 miesięcy w roku..........
ps.a co to za jeden ten Rogacki od ryb? |
|
|
|
 |
Agnieszka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-11-12, 10:38
|

|
|
Witaj na forum!!!! Wlasnie co to za gosc od tej ryby? |
|
|
|
 |
Kowalski
Nowy

|
Wysłany: 2004-11-12, 16:43
|

|
|
hej:)
Już odpisuje - właśnie wróciłem z pracy i odpowiadam:)
Jest to "restauracja"-bardziej coś w rodzaju baru -Wygląda On następująco-Jest to duża hala w której można zjeść dosłownie wszystko - od owoców morza po wyroby nabiałowe:)
A mieści się w charlottenburgu na ul.-bocznej od Bismarc strasse-niedaleko banku deutsche bank(obok ronda-tzn jakieś 5 min drogi od ronda w stronę spandau po prawej stronie(chyba 3 w prawo) .Ale zakręciłem:)-NO ALE WARTO:) (chyba dobrze napisałem:) - przyznaje że w Berlinie z klientami rozmawiam po ang:) no ale mam nadzieje że
wybaczycie jak zle napisałem nazwy ulic:)
Ten gościu "Rogacki" - to założyciel baru.Po fotografiach które wiszę w środku można odczytać że jest ona tam od zawsze:).
Najbardziej podoba mi się że jest to typowa jadłodajnia (przyp mi się lata chodzenia do barów mlecznych za czasów stud).Co tu dużo pisać - POLECAM.
A i mam nadziej że nie pomyslicie że mam tam jakieś udziały:)hihihihihihi
Jestem wprost łasuchem na ryby i tyle:)
Pozdrawiam i zachęcam do kupienia szalików:)- W polsce już się robi zimno-a w Berlinie zawsze trochę cieplej niż w Polsce ale....-warto się już przygotować:)
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedz:)-janek |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-11-12, 20:22
|

|
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! tego to Rogackiego masz na myśli! http://rogacki.de/ro/roga.htm !!!
................no to i tak nie znam ale wygląda zachęcająco!
Szaliki mówisz?że to niby zima idzie? i zimno?No zimno!zajmujesz się może produkcją i zbytem szalików zimowych? |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-11-12, 20:32
|

|
|
Cześć Kowalski, witaj w naszym gronie
Dzisiaj chciałam kupić szalik i czapkę, ale nic nie kupiłam bo stwierdziłam, że w każdej czapce wyglądam jak Fruzia Znasz się na szalikach i czapkach??? |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-11-12, 20:36
|

|
|
Kamila! a próbowałaś berecik z antenką????????? |
|
|
|
 |
falcor76
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-11-12, 20:43
|

|
|
a te czapy chyba tak robia ,by byly nie twarzowe,tez nie moge kupic.Bereciki odpadaja,nawet z antenka.A na rybke wpadne jak odwiedze tam lekarza,bo mam daleko |
_________________ Czasami mam ochotę iść w cholerę,ale nie wiem którędy. |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-11-12, 20:43
|

|
|
Świetny pomysł!!! Nareszcie przyda się CYFRA + która miesiąc temu przytachałam Tylko skąd ja berecik wytrzasnę?!? |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-11-12, 20:48
|

|
|
| a moze taka? twarzowa i ciepla...... |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-11-12, 20:49
|

|
|
| albo taka? |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-11-12, 20:56
|

|
|
Ta druga jest świetna |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-11-12, 20:57
|

|
|
| no to jeszcze jedna! swiatowy krzyk mody!!! prosto z Paryza! |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-11-12, 21:25
|

|
|
Alisa nie szukaj już Ja już znalazłam |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-11-12, 21:29
|

|
|
| O!!!!!!!!!!!!!! ależ cudo!!!! to chyba "rękodzieło"?!Kamila ! przyślij mi natychmiast wzór ,zaraz zabieram się do dziergania!!!! |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-11-12, 21:43
|

|
|
Kamila odkryłam wreszcie swoje powołanie i pasje życiową!!! Spójrz na to arcydzieło!Zaraz rozpoczynam produkcję !Oczko w prawo....oczko w lewo....oczko w prawo.....dwa w lewo.......
Może nowy byznes założymy co? |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-11-12, 21:46
|

|
|
Genialne!!! Ja już nad logiem nowej firmy pracuje Nazwa mi tylko brakuje....hm.... może POLdzierg?!? |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-11-12, 21:52
|

|
|
ujdzie,ale jakoś POLkapustą zalatuje Może by tak ankiete rozpisać ,kto wymyśli najlepsze LOGO?odpalimy za to pierwszy wydziergany obrusik lub narzutkę! Jutro z rańca lecę zakupić szydełko!!! |
|
|
|
 |
Agnieszka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-11-13, 09:57
|

|
|
Drogi Kowalski jako ze uwielbiam rybunie, a i z opisu wnioskuje, ze mam blisko, bom ja ze Spandau, to ja na pewno odwiedze ow lokal
Alisa a nie chcialabys wydziergac moze narzutki takiej na lozeczko dla mojego synusia... wiesz urodzi sie dopiero w styczniu to jeszcze troche czasu jest....
Kamila, Falcor76 ja tez w czapkach wygladam jak idz stad i nie wracaj, poczekajcie do zimy jak sie Wam pokaze w mojej ulubionej czapuni, w ktorej Wojtek jak wychodze to idzie za mna lub przede mna 2 metry, bo sie wstydzi |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-11-15, 10:44
|

|
|
Aga ,no dziergam ,dziergam te narzutke!mam nadzieje ze do stycznia zdaze! |