forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Doustne srodki antykoncepcyjne sa rakotworcze !

Autor Wiadomość
Goska 
Uzytkownik

Wysłany: 2006-11-02, 03:49   Doustne srodki antykoncepcyjne sa rakotworcze !

Doustne środki antykoncepcyjne są rakotwórcze (2006-11-01)

Specjalistyczne pismo medyczne Mayo Clinic Proceedings opublikowało w październikowym numerze dwa opracowania zaświadczające o niebezpiecznych związkach stosowania doustnych tzw. środków antykoncepcyjnych na zdrowie kobiety. Szczegółowe badania wskazują niezbicie, że stosowanie tych środków antykocepcyjnych znacząco wpływa na wzrost zachorowania na raka piersi kobiet, szczególnie jeśli środki te są brane przed pierwszą ciążą.

Badania przypominają, że tego typu tabletki doustne zostały w 2005 roku zakwalifikowane przez Międzynarodową Agencję Badań nad Rakiem (International Agency for Cancer Research - IARC), do grupy Typ 1 związków kancerogennych. (bibula.com/Wyroi)

Waleria0 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2006-11-04, 19:08   

Zalezy jakie.

Pia 
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-11-04, 22:04   

Waleria0 napisał/a:
Zalezy jakie.

WALERIA no opisz nam tu prosze jakie.....

Waleria0 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2006-11-05, 14:48   

Ja np korzystam z trojfazowych zabezpieczaja nie tylko przed nieporzadana ciaza ale rowniez przed roznego rodzaju chorobami.Przetestowane rowniez jesli chodzi o choroby rakotworcze.

Bo tu drogie panie trzeba na prawde konsultacji z lekarzem jesli chodzi o wybor tabletek. Wiekszosc po prostu kupuje bo kolezanka polecila etc. Kazde pigolki powinny byc indywidualnie dostosowane do organizmu kobiety.

Malgorzata 
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-11-05, 19:11   

Waleria-jestes tu relatywnie nowa,ale musisz wiedziec,ze z Goska z Australii sie nie dyskutuje i nie ma sensu odpowiadac na jej posty,bo ona czasem tu wpada ,zarzuca nas wiadomociami na pograniczu fantazji i znowu znika :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-11-06, 08:34   

Waleria0 napisał/a:
Bo tu drogie panie trzeba na prawde konsultacji z lekarzem jesli chodzi o wybor tabletek. Wiekszosc po prostu kupuje bo kolezanka polecila etc. Kazde pigolki powinny byc indywidualnie dostosowane do organizmu kobiety.

No cos ty! ja poszlam do apteki, poprosilam Pania z apteki, zeby polozyla wszystkie tabletki jakie ma na ladzie i zaczelam wyliczac: "Entliczek pętliczek, czerwony guziczek, na kogo wypadnie, na tego bęc" i takim sposobem wybralam pigulki :mrgreen: Pani z apteki nawet mnie pochwalila, ze to dobry wybor, bo jej kolezanka ich uzywa i sa dobre. :mrgreen:

dallas 
Aktywny uzytkownik
dozgonnego szczęścia

Wysłany: 2006-11-06, 08:41   

Popularne teraz są plastry ,tylko drogie ,ale łatwe w użyciu i wygodne,nie niszczą żoładka

Malgorzata 
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-11-06, 13:28   

Kamila :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Waleria0 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2006-11-06, 19:13   

Kamila strasznie mnie rozbawilas- doprawdy

a prosilas po polsku czy po niemiecku? a moze jeszcze w jakims innym jezyku ?

ja ta wyliczanke znam z przedszkola i jakos nie korzystam z niej obecnie.

Agnieszka 
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-11-06, 22:52   

KamaHEHEHHEHEHEHE

Dobrze, ze nam Waleria wytlumaczyla jak nalezy wybierac pigulki, bo inaczej to bysmy nie wiedzialy az do menopauzy!

marzena 
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-11-07, 08:23   

HEJ!!!

Ale WAM tu wesolo---wszystkie leki sa do smieci i juz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kazde tablety sa szkodliwe dal organizmu jedne w mniejszym stopniu inne w wiekszym,to sa farmazony ze nas wspomagaja lub lecza, na jedno pomoga na drugie zaszkodza i tak to juz jest na swiecie! :???:

Wiec co Ci dadza artykuly ktore i tak co roku lub co miesiac pisze naokraglo cos innego,teraz sa pomocne,kupisz nowa gazete a tam co??? juz nie mozna brac bo cos tam! :???:

kama a kolorowe chociaz byly? bo biale sa nudne! :twisted:

A platry to po 30 bo wczesniej Ci raczej nie zapisza! :mrgreen:

Pozdrawiam Marzena

dallas 
Aktywny uzytkownik
dozgonnego szczęścia

Wysłany: 2006-11-07, 08:37   

Sama byłam świadkiem gdzie ginekolog zapisał Diane nastolatkom podobno na trądzik cere,14 latkoma moze miały mniej

violetta 
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-11-07, 10:30   

Ja tam nie narzekam na swoje tabletki dzieki im schudla az 10 kg i nie mam tradziku,a kiedys jezu jak by do mnie strzelano ze srutu tak moja twarz wygladal i jak se pomysle ile lat juz ooooo .A jak juz marzena napisal kazde tabletki w wiekszym lub miejszym stopniu moga zaszkodzic a z drugiej strony zawzse jest ulotka i mozna sobie przeczytac takze z igly nie ma co robic widly ehhhh :roll:

Waleria0 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2006-11-07, 22:57   

Agnieszka napisał/a:
KamaHEHEHHEHEHEHE

Dobrze, ze nam Waleria wytlumaczyla jak nalezy wybierac pigulki, bo inaczej to bysmy nie wiedzialy az do menopauzy!

ty chyba nie stosujesz lub nie stosowalas skoro dziecko masz

baranek 
Dyskutant

Wysłany: 2006-11-08, 00:56   

Waleria0 napisał/a:
ty chyba nie stosujesz lub nie stosowalas skoro dziecko masz

Waleria, juz Ci pisalem: najpierw pomysl, potem pisz, bo jak dla mnie to kolejny przyklad na to ze jest odwrotnie (lub ew. pomijasz jeden z punktow w ogole....).

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-11-08, 08:18   

Zgadzam sie z Barankiem, skoro wyliczanek nie stosujesz to moze czas zaczac? :roll: Napisz wszystkie posty jakie chcesz wyslac, ale nie wysylaj ich odrazu tylko uruchom wyliczanke i wyslij tylko ten na ktorego bęc. Tym razem serio pisze. Jeden twoj post dziennie jakoś przeżyjemy.

Pia 
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-11-08, 09:51   

Waleria po raz kolejny udowodnila nam jaka to ona jest "inteligentna "

JUZ jej pierwszy post w tym temacie ,zalicza sie do glupich ale to co teraz napisala wowww szkoda komentowac

marzena 
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-11-08, 10:09   

Zostawcie juz te Walerie w spokoju :evil: !

Jest jaka jest i juz !!

Pogadajmy o czyms innym :grin: !!!

Jest tyle milych i ciekawych tematow jak WY sie do czegos przykleicie to konmi trzeba WAS odciagac!!

Pozdrawiam Marzena :mrgreen:

Agnieszka 
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-11-08, 13:03   

Waleria, a wiesz co to sa dzieci planowane, wiesz takie nie z wpadek, tylko : odstawiam pigulki i zaczynam sie starac o dziecko? Bo wyobraz sobie, ze ja wlasnie tak dwa razy zaszlam w ciaze. Wyobrazasz to sobie? Bo tak tez mozna zajsc w ciaze kochana, po prostu chciec zajsc w ciaze!

rece mi opadaja...

Marzena, nie, jak ktos pieprzy od rzeczy i bzdury wypisuje to ludzie reaguja.

Waleria0 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2006-11-08, 16:30   

Wy to jestescie jak siostry -szkoda slow ale to wynika jedynie z waszego nudnego zycia(pomijam Marzene ona jest jedyna normalna osoba na tym forum)A ty Aga zajmij sie "zaplanowanym" dzieckiem a nie stukaj tylko w komp

Pia o tobie to ja w szkole mowie

A ty kamila sie nie odzywaj bo tylko przytakujesz jak papuga.Po za tym widzialam twoja strone internetowa i to tlumaczy wszystko :grin:

Odpowiedz do tematu