Dyskusje nt.ortografii - czesc 2
| Autor |
Wiadomość |
BBros
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2006-11-28, 21:29
|

|
|
fajnie się tam bawicie
ale tak na przyszłość listopad jest jeden w roku tak jak i inne miesiące i lepiej jest napisać dwudziestego czwartego listopada niż dwudziesty czwarty listopad |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-11-29, 08:59
|

|
|
| BBros napisał/a: | fajnie się tam bawicie
ale tak na przyszłość listopad jest jeden w roku tak jak i inne miesiące i lepiej jest napisać dwudziestego czwartego listopada niż dwudziesty czwarty listopad |
kolejny Miodek sie znalazl...z takim problemem to dzwon do ,,Ojczyzna Polszczyzna,,wieczorem w niedziele tv polonia |
_________________ Polsko niemieckie studio reklamy w Berlinie>>> www.grafik-input.com
 |
|
|
|
 |
BBros
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2006-11-29, 19:00
|

|
|
nie żebym był chamski, ale to nie ja mam taki problem |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-11-29, 20:29
|

|
|
| ha! wiedzialem ze prof.kolejny wyklad trzasnie ..czekamy na wiecej... |
_________________ Polsko niemieckie studio reklamy w Berlinie>>> www.grafik-input.com
 |
|
|
|
 |
Agnieszka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-11-29, 21:17
|

|
|
| BBros - moglbys sie czyms innym zajac, co? |
|
|
|
 |
marzena
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-11-30, 08:26
|

|
|
Witamy nastepnego od Polszczyzny
zapraszamy na spotkanie polonijne -mozesz sprobowac nas nauczyc polskiego jezyka z cala checia zobaczymy co sie stanie!!!
A problem to chyba TY masz a nie 37% kolego!
Poprawna polszczyzna tez mi cos!Sam napewno tez bledy walisz i nawet nie masz o tym pojecia!
mam dosc takich jak TY wy sie nie rodzicie wy sie wykluwacie na morgi!!!!! |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-11-30, 08:36
|

|
|
mimo tego czekamy na kolejiny wyklad prof.Bbros.
Ja pozostaje przy swoim forma ,,24 listopad,,jest dopuszczalna i basta.
peace marzena |
 |
|
|
|
 |
BBros
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2006-11-30, 15:02
|

|
|
| Cytat: | | BBros - moglbys sie czyms innym zajac, co? |
może mógłbym, ale nie mam na nic ochoty
| Cytat: | | zapraszamy na spotkanie polonijne -mozesz sprobowac nas nauczyc polskiego jezyka z cala checia zobaczymy co sie stanie!!! |
niestety rzadko bywam w Berlinie
| Cytat: | | A problem to chyba TY masz a nie 37% kolego! |
a jakiś argument będzie czy jako dogmat mam to traktować ?
| Cytat: | | Poprawna polszczyzna tez mi cos!Sam napewno tez bledy walisz i nawet nie masz o tym pojecia! |
nie chcę się chwalić, ale używając przeglądarki FireFox 2 mam możliwość sprawdzania pisowni na bieżąco, polecam (szczerze).
| Cytat: | mam dosc takich jak TY wy sie nie rodzicie wy sie wykluwacie na morgi!!!!! |
ja jestem wyjątkowy i unikatowy, a nie taki jak ktoś tam (i się nie wyklułem)
p.s.
| Cytat: | | mimo tego czekamy na kolejiny wyklad prof.Bbros. |
[no to kolejny wykład]
mojego nicka prosiłbym pisać przez oba wielkie 'B'
dziękuję
pp.s. jesteście pierwszym forum, które upodabnia się do pospólstwa z onetu, które toleruje wszelkie błędy i wszelką głupotę :\
 |
| |
|
|
|
 |
uko
Super Dyskutant /..-/-.-/---/

|
Wysłany: 2006-11-30, 15:03
|

|
|
| marzena napisał/a: | ...mam dosc takich jak TY wy sie nie rodzicie wy sie wykluwacie na morgi!!!!! |
Marzeno - do tej pory było mi Ciebie tylko szkoda:) .. ale jak zobaczyłem dziś dwa kolejne kwiatki:
"NIE JEcCIE MIESA!!!!!!!!!!!" klik
"Holera" klik
to zaczeło mi być Ciebie żal:)
Postanowiłem zrobić Ci wczesniejszy prezent mikołajkowy . Otóż widze, że używasz przegladarki Firefox w wersji 2.0. Wyobraź sobie, że ma ona w sobie gotowy moduł sprawdzanie pisowni Podkresla na czerwono wszystkie byki i ma w sobie słownik z ktorego mozesz skorzystać przy poprawianiu owych podkreśleń. Coś pięknego:)
Wystarczy tylko wybrać jezyk polski (Narzędzia/Opcje/Zaawansowane/Jezyki). Miłej zabawy.
pozdr
uko |
_________________ uko |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-11-30, 15:16
|

|
|
| BBros napisał/a: | | pp.s. jesteście pierwszym forum, które upodabnia się do pospólstwa z onetu, które toleruje wszelkie błędy i wszelką głupotę :\ |
Troche zalosny ten komentarz....Zdajesz sobie sprawe, ze wiele osob z tego forum nie chodzilo do polskiej szkoly i nie mieli okazji nauczyc sie polskiej ortografii? Albo tylko zaliczyli kilka pierwszych klas podstawowki, bo nauke musieli kontynuowac w Niemczech?! To juz bylo walkowane kiedys, to nie jest forum poprawnej polszczyzny tylko forum Polakow mieszkajacych w Berlinie. Obojetne mi jest czy ktos pisze w te sposup czy w ten sposob. Przeciez to nie o to tutaj chodzi, mamy sobie wzajemnie pomagac, nawiazywac znajomosci itp.
Uko mi juz jest Ciebie od dawna zal |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-11-30, 15:17
|

|
|
Prof.Bbros ma kolege?
A mi jest przykro ze na tym forum znajduja sie ludzie ktorzy nie sa w stanie pojac ideii
poloniaberlin.de-forum.
Szanownego,,kolege,,odsylam tu http://forum.servis.pl/viewforum.php?f=34
tu sie naprawde sprawdzisz
A moze popiszemy po niemiecku?Wtedy my ciebie sprawdzimy?Dam sobie glowe uciac ze po niemiecku walisz caly wagon bykow. |
 |
|
|
|
 |
BBros
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2006-11-30, 15:24
|

|
|
| Cytat: | | Obojetne mi jest czy ktos pisze w te sposup czy w ten sposob. Przeciez to nie o to tutaj chodzi, mamy sobie wzajemnie pomagac, nawiazywac znajomosci itp. |
a jak mam inaczej pomagać niż wskazywać błędy ? to chyba też jest pomoc, co nie ? a jak ktoś będzie pisał pismo do jakiegoś polskiego urzędu w taki sposób z takimi błędami to tylko pośmiewisko z siebie zrobi :\
przecież nie wytykam błędów po złości, tak jak niektórym tutaj to się wydaje
patrz: to co właśnie napisałem
| Cytat: | | A moze popiszemy po niemiecku?Wtedy my ciebie sprawdzimy?Dam sobie glowe uciac ze po niemiecku walisz caly wagon bykow. |
możesz sobie nawet co innego uciąć, ale to i tak na nic, bo ja nie mam zamiaru pisać po niemiecku, skoro nie potrafię tego dobrze robić (z resztą mógłbym tylko dziękować jakbyś moje wszystkie błędy wyłapał i na pewno bym się o to nie denerwował )
p.s. a byków by były ze dwa wagony najmarniej
pp.s.
| Cytat: | | Prof.Bbros ma kolege? |
mam wielu kolegów, a co ? |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-11-30, 15:35
|

|
|
| BBros napisał/a: | | Cytat: | | Obojetne mi jest czy ktos pisze w te sposup czy w ten sposob. Przeciez to nie o to tutaj chodzi, mamy sobie wzajemnie pomagac, nawiazywac znajomosci itp. |
a jak mam inaczej pomagać niż wskazywać błędy ? to chyba też jest pomoc, co nie ? a jak ktoś będzie pisał pismo do jakiegoś polskiego urzędu w taki sposób z takimi błędami to tylko pośmiewisko z siebie zrobi :\
przecież nie wytykam błędów po złości, tak jak niektórym tutaj to się wydaje |
Pomoc na sile nie jest rozwiazaniem. Czy tutaj ktos zalozyl temat: "wytknijcie mi wszystkie ortografy"? Przeciez Ci ludzie zdaja sobie bardzo dobrze z tego sprawe, ze robia bledy, nie trzeba im tego co miesiac powtarzac... A o pisma urzedowe sie nie martw, jak ktos bedzie mial cos waznego do wyslania i nie bedzie pewny czy dobrze napisal to wklei je na forum i wtedy bedziesz mogl sie wykazac |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-11-30, 15:40
|

|
|
bbros :mam wielu kolegów, a co ?
ale nie tu....niepotrafisz sie bawic w naszej piaskownicy wiec zegnam.
Nie komentuje twoich postow nie dam sie wciagnac w twoja tepa zabawe .Ćwierćgłówkiem nie jestem.
ZAMYKAM TEN TEMAT
AMEN |
 |
|
|
|
 |
BBros
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2006-11-30, 15:41
|

|
|
| Cytat: | | Pomoc na sile nie jest rozwiazaniem. |
no przecież nie zmuszam do czytania moich postów, osoba, której pomagam, może omijać moje posty czytając forum
| Cytat: | | Czy tutaj ktos zalozyl temat: "wytknijcie mi wszystkie ortografy"? |
a czy ktoś kiedyś musiał powiedzieć: "zróbcie mi okrągłe koło, bo z kwadratowym ciężko pcha się wózek" , żeby zostało wynalezione to okrągłe ?
edit:
| Cytat: | | ale nie tu....niepotrafisz sie bawic w naszej piaskownicy wiec zegnam. |
idziesz gdzieś ? (nie mogłem się powstrzymać ) |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-11-30, 15:42
|

|
|
| BBros napisał/a: | Cytat:
Prof.Bbros ma kolege? |
Ma, niewatpliwie.
Popieram. Poprawna polszczyzna. |
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-11-30, 15:45
|

|
|
ZAMYKAM TEN TEMAT |
 |
|
|
|
 |
BBros
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2006-11-30, 15:49
|

|
|
a masz guziki odpowiednie żeby go zamknąć ?
a tak poza tym to widzę, że ucieczka od dyskusji jest lepsza wg ciebie niż przyznanie się do porażki w walce na argumenty |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-11-30, 15:52
|

|
|
| BBros napisał/a: | | a masz guziki odpowiednie żeby go zamknąć ? | Guzika nie ma, jest tylo rzep
| BBros napisał/a: | a tak poza tym to widzę, że ucieczka od dyskusji jest lepsza wg ciebie niż przyznanie się do porażki w walce na argumenty | A co? Przegral ktos? Jak dal mnie jest remis, bo ta dyskusja i tak niczego nie zmieni |
|
|
|
 |
BBros
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2006-11-30, 15:56
|

|
|
| Cytat: | | bo ta dyskusja i tak niczego nie zmieni |
jeśli wszyscy będą mieli podejście tego typu, że "po co pisać poprawnie, to tylko internet" to na pewno niczego nie zmieni, ale kiedyś nie było internetu i ludzie pisali do siebie listy i nie sądzę, by ktoś z Was chciał czytać listy od znajomych z milionem "ortów" |
|
|
|
 |
|
|