|
Europejska al Kaida grozi Polsce
| Autor |
Wiadomość |
Monika
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2004-07-21, 17:40 Europejska al Kaida grozi Polsce
|

|
|
Nieznane dotąd ugrupowanie zażądało w środę od Polski i Bułgarii wycofania swoich wojsk z Iraku, pod groźbą ataków - podały agencje. Przesłanie zostało zamieszczone na jednej z islamskich stron internetowych.
Ciekawa jestem jak odbieracie tego rodzaju doniesienia. Czy obawiacie się, że terroryści islamscy rzeczywiscie mogą przeprowadzić zamach w Polsce? |
|
|
|
 |
Bosch
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-07-21, 18:44
|

|
|
To moga byc tylko prowokacje, ale na zimne dmuchac, bo nie wiadomo ile ludzi z urgupowania moze byc juz w PL.
Ja mysle ze nic, to tylko grozby. |
_________________ Niemcy -Polska, droga 93
http://www.youtube.com/wa...layer_embedded# |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-07-21, 18:45 Re: Europejska al Kaida grozi Polsce
|

|
|
| Monika napisał/a: | Nieznane dotąd ugrupowanie zażądało w środę od Polski i Bułgarii wycofania swoich wojsk z Iraku, pod groźbą ataków - podały agencje. Przesłanie zostało zamieszczone na jednej z islamskich stron internetowych.
Ciekawa jestem jak odbieracie tego rodzaju doniesienia. Czy obawiacie się, że terroryści islamscy rzeczywiscie mogą przeprowadzić zamach w Polsce? |
Osobiście odbieram to obojętnie ,dopóki mnie bezpośrednio nie dotyczy.
Faktem jest że El Kaida ,nie śpi i według wszelkich znaków na niebie i ziemi wcześniej czy później znać o sobie da.W sposób oczywiście krwawy.Kiedy i gdzie ta "Godzina zero" nastąpi wiedzą tylko ci co planują terrorystyczne zamachy.Ponieważ i Polska należy do świata chrześcijańskiego zaangażowanego w tę haniebną wojnę(każda wojna taka właśnie jest),atak wcale nie jest wykluczony.Ostatecznie mamy przykład z Hiszpanią,po niej może przyjść kolej na Polskę,Grecję,Bułgarie itd.
Takie ostrzeżenie może również być manewrem taktycznym,odwróceniem uwagi np.od Ameryki ,kto to może wiedzieć co wykluło się w fanatycznych mózgach wyznawców Allacha? |
|
|
|
 |
Bosch
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-07-21, 18:52
|

|
|
Mnie tylko wkurzaja wypowiedzi polskich politykow, ze sa przygotowani na takie ewentualnosci.
To dla mnie rzucone slowa na wiatr, poniewaz nigdy z takimi zamachoami Polskam nie miala doczynienia, wiec nie mozna mowic w ten sposob.
Rowniez chyba w Polsce jest latwo zamach zorganizowac, bo sami polacy nie sa wyczuleni na roznego rodzaju podejzane paczki , torby pozostawione, to w PL nowe zachowanie - przeciez ktos powie, ze myslal, ze jakas pani/pan pozostawil walizke na chwiele do do WC musial isc. Ludzie mysla ze sa narodem wybranym przez Boga, i tu nic zlego sie nie moze zdazyc. Oto jest przyklkad co robi te 99,9% katolicyzmu polskego. |
_________________ Niemcy -Polska, droga 93
http://www.youtube.com/wa...layer_embedded# |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-07-21, 19:42
|

|
|
| Bosch napisał/a: | Mnie tylko wkurzaja wypowiedzi polskich politykow, ze sa przygotowani na takie ewentualnosci.
To dla mnie rzucone slowa na wiatr, poniewaz nigdy z takimi zamachoami Polskam nie miala doczynienia, wiec nie mozna mowic w ten sposob.
Rowniez chyba w Polsce jest latwo zamach zorganizowac, bo sami polacy nie sa wyczuleni na roznego rodzaju podejzane paczki , torby pozostawione, to w PL nowe zachowanie - przeciez ktos powie, ze myslal, ze jakas pani/pan pozostawil walizke na chwiele do do WC musial isc. Ludzie mysla ze sa narodem wybranym przez Boga, i tu nic zlego sie nie moze zdazyc. Oto jest przyklkad co robi te 99,9% katolicyzmu polskego. |
Politycy muszą twierdzić że kraj jest przygotowany ,żeby nie powstała niepotrzebna panika zawczasu.Każdy rozsądny człowiek zdaje sobie sprawę że zamachów terrorystycznych w procentualnie dużej liczbie nie da się przewidzieć ani zlokalizować.
Czy Polska nie miała do czynienia z zamachami?Miała,miała ! Tylko wtedy zwalało się to na "nieszczęśliwe "wypadki.Przypominam "wybuch gazu" w sierpniu 1980 roku w Warszawskiej rotundzie.Wysadzenie pomnika Lenina w Nowej Hucie w latach siedemdziesiątych,katastrofy lotnicze i parę innych "nieszczęśliwych" wypadków.
Uważam że zamach terrorystyczny można wszędzie przygotować i przeprowadzić,Ameryka nie ma wiele wspólnego z katolicyzmem i chyba nie muszę przypominać co stało się w sierpniu 2001,wyspa Bali podobnie,Turcja katolicka też raczej nie jest i wiele innych państw ,protestanckich ,anglikańskich ,buddyjskich itp.
Przeciętnemu obywatelowi każdego kraju nie przyjdzie do głowy że "pani idąca do toalety"na chwilkę zostawiwszy walizkę to w rzeczywistości przebrany "Bin Laden" podkładający właśnie ładunek wybuchowy.Nie wpadajmy w panikę ,ostrożnym trzeba być ale nie dajmy się zwariować ! |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-07-22, 08:53
|

|
|
Wczoraj minął rok od postu Moniki. Przez ten rok nic się nie zmieniło. Polskie wojska nadal są w Iraku, fanatycy atakują europejskie stolice, terroryści znowu grożą Polsce, polski rząd nie wycofa swoich wojsk, bo chce jeszcze przez jakiś czas posłużyć jako podnóżek dla USA... Kiedy oni się opamiętają? Chyba nie ma szans na to |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|