|
Europride- wyrazisz swoja opinie ?
| Autor |
Wiadomość |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-07-17, 12:11
|

|
|
Chetnie bym wyrazil.
Ale wtedy pozegnam sie z forum na 100%. |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-07-17, 12:30
|

|
|
| Pausenclown napisał/a: | Chetnie bym wyrazil.
Ale wtedy pozegnam sie z forum na 100%. |
Wlasnie zauwazylem Twoja odpowiedz.
Smieje sie, bo wlasnie tak myslalem... |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-07-17, 12:34
|

|
|
Ok, wiec napisze DELIKATNIE...
Cytat wypowiedzi posla PiS (choc to zupelnie nie moja opcja, tu gosc ma racje) Tadeusza Cymańskiego:
"Poszanowanie odmienności, gwarancje konstytucyjne dla innych, to świętość, i trzeba bronić każdego człowieka ze względu na rasę, orientację seksualną, wyznanie, wiek, płeć itd. To jest poza dyskusją. Natomiast mam przekonanie, że to ekspansja homoseksualizmu, promocja i obnoszenie się"
I ja jestem mniej wiecej podobnego zdania. |
|
|
|
 |
Tsukuyomi
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2010-07-17, 13:03
|

|
|
Tak sobie czytajac, przyszedl mi na mysl od razu taki kawalek z mlodosci Disco Relaks co niedziele po kosciele.
http://www.youtube.com/watch?v=S_rsZQK7BWo
,z ktorym zapewnie kazdy czlowiek w pl przynajmniej raz sie spotkal
A tak powazniej, mowimy o kraju,ktory slowo tolerancja zna glownie z telewizji ,
Niech sie bawia i maja sie dobrze, a reszta niech pozostanie milczeniem |
_________________ To już byłby koniec tego zasranego świata, gdyby ludzie podróżowali pierwszą klasą, a literatura wagonem bagażowym. |
|
|
|
 |
mariogozzi
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-07-17, 13:13
|

|
|
... no przeciez to sa pedaly !!! |
_________________ Jeśli a oznacza szczęście, to a=x+y+z, gdzie x - praca, y - rozrywki, z - umiejętność trzymania języka za zębami. |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-07-17, 13:31
|

|
|
Buhehehehehehehehehe
No a jak mam mówic.....? |
|
|
|
 |
mariogozzi
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-07-17, 13:49
|

|
|
nooooo ...... TEN TEGO
Rysio Szurkowski, cudowne dziecko dwoch pedalow ..... |
_________________ Jeśli a oznacza szczęście, to a=x+y+z, gdzie x - praca, y - rozrywki, z - umiejętność trzymania języka za zębami. |
|
|
|
 |
Carosz
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2010-07-22, 12:22
|

|
|
eh... a ja sie wypowiem wyraznie...:
szkoda mi wszystkich niedouczonych, nieuswiadomionych i zakozialych Polakow (i innych narodowosci tez), ktorzy w ich nudnym, szarym zyciu nie spotkali (swiadomie!) homoseksualisty, ale za to, siedzac cale zycie w sosie z nudy, konserwatyzmu i glupich seriali tv, uzurpuja sobie prawo do oceniania innych i lubia sie zaperzac. W ich malych glowkach nie ma miejsca na "innosc", kazdy musia byc taki sam, a jak nie, to jest chory i niebezpieczny...
tytul byl: wyrazcie swoje zdanie, nie? nie ma wiecej zdan? |
_________________ Pozdrawiam
Carosz |
|
|
|
 |
agat79
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-07-22, 12:40
|

|
|
Ja uwazam sie za osobe tolerancyjna (do pewnego momentu ). Nie obchodzi mnie, kto kogo, po co, i od ktoraj strony Jednak nie latam z afiszem, za ja to taka, ze z tym, a nie z tym. Jesli chodzi o paradowanie, pokazywanie sie i afiszowanie- mowie stanowcze NIE!! Mysle, ze to przynosi odwrotny skutek- i Ci ludzie, badz co badz odmienni (bo takie jest moje zdanie mimo tolerancji)- walczac o "wolnosc", wywoluja niechec do siebie. Co do zawierania malzenst, wychowywanie dzieci- rowniez jestem na NIE!! Nie po to swiat stworzony tak, by do splodzenia potomstwa potrzeba bylo obydwu plci. |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-07-22, 12:54
|

|
|
| Carosz napisał/a: | | ktorzy w ich nudnym, szarym zyciu nie spotkali (swiadomie!) homoseksualisty |
Buheheheheheh... co znaczy "spotkac swiadomie"?
Bo jesli to, co mam na mysli to nie spotkalem i spotykac nie chce...
| Carosz napisał/a: | | uzurpuja sobie prawo do oceniania innych |
A co Ty w tej chwili robisz...?
Pozdrawiam "tolerancyjnych"! |
|
|
|
 |
Carosz
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2010-07-22, 13:09
|

|
|
zgadzam sie, ALE: osoby, ktore nie sa dyskryminowane, nie musza wychodzic na ulice, by walczyc o swoje prawa... tez jestem zdania, ze homoseksualisci nie musza sie "afiszowac", LECZ: jaka jest reakcja spoleczenstwa na dziewczyne i chlopaka, trzymajacych sie za rece (czy oni sie nie "afiszuja"?), a jaka, jesli robi to dwoch facetow /lub dwie kobiety?
mysle, ze chodzi tu o ogolne nastawienie do "innosci".
A homoseksualisci zawsze, niewazne, czy sie ujawniaja, czy sie ukrywaja, musza znosic ironiczne komentarze i glupie usmieszki tych, ktorzy pasuja do "wzorca"
[ Dodano: 2010-07-22, 14:13 ]
cyt: "Buheheheheheh... co znaczy "spotkac swiadomie"? "
no coz, nie wiem, czego tu nie mozna zrozumiec:
"swiadomie" - czyli WIEDZAC, ze maja przed soba homoseksualiste. Jestem pewna, ze spotykasz ich czesciej "nieswiadomie", poniewaz wiekszasc z nich nie outuje sie przed kazdym.
A co do "oceniania" innych: mielismy tu napisac swoje zdanie, nie? Wiec napisalam, co sadze o zacietrzewionych wrogach innosci, drogi "profilu zawieszony":-)... |
Carosz |
|
|
|
 |
agat79
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-07-22, 13:21
|

|
|
| Carosz napisał/a: | zgadzam sie, ALE: osoby, ktore nie sa dyskryminowane, nie musza wychodzic na ulice, by walczyc o swoje prawa... tez jestem zdania, ze homoseksualisci nie musza sie "afiszowac", LECZ: jaka jest reakcja spoleczenstwa na dziewczyne i chlopaka, trzymajacych sie za rece (czy oni sie nie "afiszuja"?), a jaka, jesli robi to dwoch facetow /lub dwie kobiety?
... |
Bo niestety, zawsze takie pary beda sie wyrozniac "innoscia", chocby nie wiem, ile z plakatami lataly. To jest tak, jak np. z fabowaniem wlosow na rozne kolory - kazdy sie przyzwyczaja do widoku, juz palcami nie pokazuje, bo jest taka moda ogolnie przyjeta- ale kazdy wie- ze nie jest to do konca natularne (normalne)!! |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-07-22, 13:29
|

|
|
| Carosz napisał/a: | | "swiadomie" - czyli WIEDZAC, ze maja przed soba homoseksualiste. Jestem pewna, ze spotykasz ich czesciej "nieswiadomie", poniewaz wiekszasc z nich nie outuje sie przed kazdym. |
No to musze rozwiac Twoja "pewnosc". Tu gdzie mieszkam, jest niedaleko do Nollendorfplatz i okolic (Motzstr., Kalkreuthstr., Fuggerstr. etc.) i tu NIKT nie kryje swojej orientacji. Nie trzeba tez niczego manifestowac, bo jest to tam codziennoscia - raczej osoba hetero jest tam obca.
| Carosz napisał/a: | | A co do "oceniania" innych: mielismy tu napisac swoje zdanie, nie? Wiec napisalam, co sadze o zacietrzewionych wrogach innosci, drogi "profilu zawieszony":-)... |
Pozwolisz ze zacytuje:
| Carosz napisał/a: | | wszystkich niedouczonych, nieuswiadomionych i zakozialych Polakow (i innych narodowosci tez), ktorzy w ich nudnym, szarym zyciu nie spotkali (swiadomie!) homoseksualisty, ale za to, siedzac cale zycie w sosie z nudy, konserwatyzmu i glupich seriali tv, uzurpuja sobie prawo do oceniania innych i lubia sie zaperzac. W ich malych glowkach nie ma miejsca na "innosc" |
To nie jest wyrazenie zdania na temat. Wlasnie TO jest nietolerancja innego zdania niz "jedynie sluszne" i dowolna interpretacja, jak zycie ludzi myslacych inaczej niz Ty wyglada, jaki oni przedstawiaja poziom intelektualny etc.
I tez teraz powiem - jestem PEWIEN, ze sie mylisz. |
| |
|
|
|
 |
Carosz
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2010-07-22, 13:30
|

|
|
| wyrozniac sie innoscia a bycie obrazanym z tego powodu, to dwie kompletnie rozne rzeczy. |
Carosz |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-07-22, 13:38
|

|
|
To dlaczego TY oceniasz i obrazasz innych? |
| |
|
|
|
 |
Carosz
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2010-07-22, 13:38
|

|
|
hej, profilu bez nazwy:-), tez znam okolice Nollendorfplatz, ale nie te okolice mam na mysli... znam 2 Polakow, ktorzy zdecydowali sie "uciec" z Polski do Berlina, by wreszcie zaczac normalne zycie bez ukrywania sie i bez szykan. Wyoutowali sie dopiero tu, w Posce grozono im na ulicy nozami, gdy odwazyli sie na chociaz najmniejsza probe outingu. Dodam, ze obaj sa osobami na wysokim poziomie.
dlatego tez uwazam osoby nietolerancyjne za "nieuswiadomione" itd., poniewaz homoseksualisci sa calkowicie normalnymi, sympatycznymi ludzmi, tyle ze sa troche "inni" na jednym polu zycia.
Jest tez roznica, czy cos mi sie "nie podoba", czy cos "zwalczam".
A co do Twojego czepiania sie, ze oceniam: Ty tez (i kazdy, kto cos w forach pisze) ocenia innych. Czy chce, czy nie chce.
Czy moze mam zacytowac...?
[ Dodano: 2010-07-22, 14:40 ]
hej, profilu bez nazwy:-), tez znam okolice Nollendorfplatz, ale nie te okolice mam na mysli... znam 2 Polakow, ktorzy zdecydowali sie "uciec" z Polski do Berlina, by wreszcie zaczac normalne zycie bez ukrywania sie i bez szykan. Wyoutowali sie dopiero tu, w Posce grozono im na ulicy nozami, gdy odwazyli sie na chociaz najmniejsza probe outingu. Dodam, ze obaj sa osobami na wysokim poziomie.
dlatego tez uwazam osoby nietolerancyjne za "nieuswiadomione" itd., poniewaz homoseksualisci sa calkowicie normalnymi, sympatycznymi ludzmi, tyle ze sa troche "inni" na jednym polu zycia.
Jest tez roznica, czy cos mi sie "nie podoba", czy cos "zwalczam".
A co do Twojego czepiania sie, ze oceniam: Ty tez (i kazdy, kto cos w forach pisze) ocenia innych. Czy chce, czy nie chce. Czy moze mam zacytowac...? |
Carosz |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-07-22, 13:44
|

|
|
| Carosz napisał/a: | Ty tez (i kazdy, kto cos w forach pisze) ocenia innych. Czy chce, czy nie chce.
Czy moze mam zacytowac...? |
Serdecznie zapraszam. Ale moze w innym temacie, nie zasmiecajmy tego.
Trzeba bedzie chyba zalozyc temat "Jaegermeister i jego problemy" (bo taki jest mój nick, Pausenclown, którego nie dostrzeglas, jest zastepczym). Zainteresowanie wydaje sie byc znaczne. |
|
|
|
 |
Carosz
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2010-07-22, 13:51
|

|
|
aha... nie dostrzeglam... a niby gdzie, bo nadal nie dostrzegam... jedyne, co widac, to "profil zawieszony"...
ale nick ladny miales... dlaczego juz go nie uzywasz?
co do cytowania: Ty tez sporo mnie nacytowales (co odzwierciedla Twe oburzenie doborem mojego slownictwa:-)), a jak ja chce, to niby "zasmiecanie" tematu...? |
Carosz |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-07-22, 13:54
|

|
|
Nacisnij "cytuj" na moim poscie i zobaczysz jaki mam nick.
Dlaczego nie uzywam mojego pieknego starego - moglabys chetnie poczytac, gdyby którys z modów / admin nie usunal odpowiedniego tematu.
Dobrze wiec, cytuj smialo tu (o ile inni nie maja nic przeciwko). |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|