Gofry, flagi i inne patriotyzmy
| Autor |
Wiadomość |
bunnything
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-06-25, 18:43
|

|
|
Po polsku gofry ,po niemiecku waffeln;p
wszedzie mozna to spotkac,czy polskie czy niemieckie tak samo smakuje;P
 |
_________________ Wenn das Leben dir eine Zitrone gibt, frag nach Salz und Tequila;p |
|
|
|
 |
krystian73
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-06-25, 22:22
|

|
|
| bunnything napisał/a: | Po polsku gofry ,po niemiecku waffeln;p
Obrazek |
oj nie ladnie!!!ktos sie stara a tu krytyka!!!tylko palcem pogrozic szczecinianko!!! |
|
|
|
 |
Le Banner
Bardzo czesto tu bywa Herr Le'Banner

|
Wysłany: 2010-06-26, 08:03
|

|
|
| bunnything napisał/a: | Po polsku gofry ,po niemiecku waffeln;p
wszedzie mozna to spotkac,czy polskie czy niemieckie tak samo smakuje;P |
Nie ma porównania Polskich z Niemieckimi Goframi chyba że wolisz Waffeln. |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-06-26, 08:40
|

|
|
Samo to ze gofry zostana podane po polsku to juz jest roznica |
|
|
|
 |
Le Banner

|
Wysłany: 2010-06-26, 09:03
|

|
|
Właśnie i samo to że polka je przed chwilą przygotowała i że mąka Polska i jaja.. |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-06-26, 09:24
|

|
|
Dobre bo Polskie
Takie krotkie zdanie a tyle znaczy |
|
|
|
 |
bunnything
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-06-26, 20:41
|

|
|
| Maciejewski napisał/a: | | bunnything napisał/a: | Po polsku gofry ,po niemiecku waffeln;p
wszedzie mozna to spotkac,czy polskie czy niemieckie tak samo smakuje;P |
Nie ma porównania Polskich z Niemieckimi Goframi chyba że wolisz Waffeln. |
Wytlumacz mi prosze roznice?ach tak bym zapomniala "wszystko co niemieckie jest zle,nie dobre,be...etc"
| Maciejewski napisał/a: | Właśnie i samo to że polka je przed chwilą przygotowała i że mąka Polska i jaja.. |
Skad ta pewnosc?etykietke od jajek widziales?
| krystian73 napisał/a: | | bunnything napisał/a: | Po polsku gofry ,po niemiecku waffeln;p
Obrazek |
oj nie ladnie!!!ktos sie stara a tu krytyka!!!tylko palcem pogrozic szczecinianko!!! |
Jaka krytyka? sprzedawalam kilka razy gofry w sezonie letnim w Polsce jak i w Niemczech i przepis ciagle ten sam ,wiec prosze mi tutaj roznice wyjasnic;p |
_________________ Wenn das Leben dir eine Zitrone gibt, frag nach Salz und Tequila;p |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-06-26, 22:16
|

|
|
nie sciemniajac i piszac calkiem powaznie jadlas napewno kielbase polska i kielbase niemiecka i napewno wiesz jaka jest roznica mieszy polska a niemiecka
Wiec napewno to samo jest z goframi
chcesz jesc waffeln jedz waffeln inni ludzie wola gofry |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-06-26, 22:48
|

|
|
| ddariusz napisał/a: | nie sciemniajac i piszac calkiem powaznie jadlas napewno kielbase polska i kielbase niemiecka i napewno wiesz jaka jest roznica mieszy polska a niemiecka
|
Wiem. Polska jest stanowczo za tlusta. Za to szynka czesto szprycowana woda, co w DE jest zabronione.
|
|
|
|
 |
Le Banner

|
Wysłany: 2010-06-27, 08:06
|

|
|
| bunnything napisał/a: |
Wytlumacz mi prosze roznice?ach tak bym zapomniala "wszystko co niemieckie jest zle,nie dobre,be...etc" |
Co ja ci będę tłumaczył, sama sobie wytłumacz lub znajdz takowe wytłumaczenie.
Jak tobie smakują niemieckie produkty to potem będziesz tak wyglądać jak typowa niemra z figury.
Czemu niemcy robią zakupy spożywcze przy granicy?
Bo im smakuje polska żywność i produkty!
Ja jak każdy rodak w tym kraju wolę polskie produkty jak i specjały dlatego tyle sklepów w Berlinie, jak i wyjazdów na zakupy do granicy. |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-06-27, 08:23
|

|
|
no i ja po raz kolejny popre Maciejewskiego
Jakby nie bylo zapotrzebowania na polskie sklepy i produkty nigdy sie za to nie zabieral |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-06-27, 08:28
|

|
|
heheheh ta polskie gofry z niemieckich produktöw pewnie hehehe ,a w polskich sklepach to naprawde takie tlumy tutaj )))
i nie rozumiem roznicy ze podane przez polke lepiej smakuje ????? hehehe czy jak ,no chyba ze nie umiesz wytlumaczyc co chcesz i wtedy moze Ci sie trafic z czyms czego nie lubisz |
_________________ pozdrawiam Pia |
|
|
|
 |
Le Banner

|
Wysłany: 2010-06-27, 08:39
|

|
|
"Przyganiał kocioł garnkowi"
Ja wiem co mam powiedzieć jak coś chcę, już nie rób z niektórych totalnych głupków.
Jak by polacy nie kupowali w Polskich marketach to czemu te sklepy nadal istnieją bez tłumów klientów?
hehehe śmieszna jesteś....Pia |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-06-27, 10:47
|

|
|
Maciejewski, Ale Daisy, nie podaje alkoholowych napoi ale ktoz to wie moze poda
[ Dodano: 2010-06-27, 11:50 ]
| Pia napisał/a: | heheheh ta polskie gofry z niemieckich produktöw pewnie hehehe ,a w polskich sklepach to naprawde takie tlumy tutaj )))
i nie rozumiem roznicy ze podane przez polke lepiej smakuje ????? hehehe czy jak ,no chyba ze nie umiesz wytlumaczyc co chcesz i wtedy moze Ci sie trafic z czyms czego nie lubisz |
pia jak nie potrafi ktos powiedziec co chcialby zjesc to pokaze i dostanie to co lubi
ale to ze gpfry sa polskie i podaje je polka to az ciarki po plecach plyna bo sie czlowiek chwile czuje jak w polsce
Komu tego nie brakuje ??
[ Dodano: 2010-06-27, 11:55 ]
| Pausenclown napisał/a: | | ddariusz napisał/a: | nie sciemniajac i piszac calkiem powaznie jadlas napewno kielbase polska i kielbase niemiecka i napewno wiesz jaka jest roznica mieszy polska a niemiecka
|
Wiem. Polska jest stanowczo za tlusta. Za to szynka czesto szprycowana woda, co w DE jest zabronione.
|
pewnie i dlatego jest takie smaczne
Zeby kielbasa nie byla za tlusta wystarczy kupic z wyzszej poleczki
Ale wracamy do gofrow |
|
|
|
 |
Le Banner

|
Wysłany: 2010-06-27, 11:20
|

|
|
| ddariusz napisał/a: | Zeby kielbasa nie byla za tlusta wystarczy kupic z wyzszej poleczki
Ale wracamy do gofrow |
Tutaj się z toba zgodzę jak ktoś kupuje "kiełbasę zwyczajną" to potem narzeka że za tłusta. |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-06-27, 11:24
|

|
|
| Maciejewski napisał/a: | | ddariusz napisał/a: | Zeby kielbasa nie byla za tlusta wystarczy kupic z wyzszej poleczki
Ale wracamy do gofrow |
Tutaj się z toba zgodzę jak ktoś kupuje "kiełbasę zwyczajną" to potem narzeka że za tłusta. |
Przepraszam, panowie, ale jestescie przykrzy.
Jak juz napisala Pia - tutaj tlumów w polskich sklepach raczej nie ma - a ponoc jest tak super?!?. A do Polski jezdza, bo jest TANIEJ, a nie jakos wielce extra.
P.S. Nie kupuje kielbasy w PL wcale - ani z dolnej ani z górnej pólki. Ta insynuacja byla tez raczej malo smieszna. Móglbym dopisac, ze kupuje takie, na jakie mnie stac, Wy widocznie macie niezle dochody... |
|
|
|
 |
Le Banner

|
Wysłany: 2010-06-27, 11:28
|

|
|
| Pausenclown napisał/a: | P.S. Nie kupuje kielbasy w PL wcale - ani z dolnej ani z górnej pólki. Ta insynuacja byla tez raczej malo smieszna. Móglbym dopisac, ze kupuje takie, na jakie mnie stac, Wy widocznie macie niezle dochody... |
Kupując Niemiecką wędlinę też do końca nie wiesz co zmielili do środka i ile w tym tłuszczu itp.
Więc różnica jest głównie w smaku.
Podobnie ma się gofrów i u kogo kupione przez kogo zrobione + smak. |
| |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-06-27, 11:34
|

|
|
kazdy robi co uwaza za sluszne jednemu smakuje niemiecka drogiemu polska
A ja lubie polska dlatego tez kupuje w polsce
A jak mi przywioza do berlina to milo z ich strony |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-06-27, 11:36
|

|
|
| ddariusz napisał/a: | | A ja lubie polska dlatego tez kupuje w polsce |
Czemu nie kupujesz tutaj w polskim sklepie?!? Przeciez mialbys TO SAMO, bez podrózy do PL...
Odpowiedz jest jasna... |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-06-27, 11:44
|

|
|
Troszeczke wyzej napisalem ze jak mi przywioza do berlina to jeszcze milej z ich strony
Mialem na mysli ze jak przywioza do sklepu polskiego tutaj to pojde i sobie kupie
Cena jest porownywalna do cen niemieckich kielbas takze na spokojnie mozna kupowac U ZOSI
Jak ktos ma dar do zamieszek to nawet w temacie o gofrach potrafi zrobic dym
GOFRY GOFRY GOFRY |
|
|
|
 |
|
|