forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Homoseksualizm a Adopcja dziecka...CO WY NA TO ???

Autor Wiadomość
Anetta 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-07-01, 11:33   Homoseksualizm a Adopcja dziecka...CO WY NA TO ???

Przczytajcie.... jakie jest wasze zdanie na ten Temat? :? :roll:

Niemcy: prawa adopcyjne dla homoseksualistów

Homoseksualiści w Niemczech będą mogli adoptować dzieci swoich partnerów - przewiduje projekt ustawy zatwierdzony w środę przez rząd Niemiec. O wspólnej adopcji obcych dzieci jednak nie ma mowy

Już od trzech lat homoseksualiści mogą zawierać w Niemczech quasi-małżeństwa - tj. rejestrować swe związki w urzędach stanu cywilnego. Ale "zarejestrowane partnerstwo" nie daje im takich samych praw, jakie mają małżeństwa heteroseksualne - z powodu protestu chadecji nie mogą wspólnie rozliczać podatków, nie mają ulg przy podatku spadkowym, nie dostają renty po zmarłym partnerze - no i nie mogą adoptować dzieci.

Nowa ustawa ma po części zrównać partnerów w związkach homoseksualnych z małżeństwami tradycyjnymi - dostaną prawo do renty po zmarłym partnerze, nie będą musieli zeznawać przeciwko partnerowi w śledztwie lub przed sądem, w razie rozwodu będą musieli płacić alimenty uboższemu partnerowi i wreszcie będą mogli adoptować biologiczne dziecko partnera, ale tylko pod warunkiem, że drugi biologiczny rodzic dziecka wyrazi na to zgodę. Wtedy będzie też mogło ono nosić wspólne nazwisko, które partnerzy przyjęli podczas rejestracji swego związku w USC.

Wszystkie te prawa dotyczą tylko zarejestrowanych związków homoseksualnych. Do tej pory z tej możliwości skorzystało 5 tys. par.

a w Niemczech jest ich 48 tys.

O pełnym prawie do adopcji dla par tej mniejszości seksualnej na razie nie ma mowy. Minister sprawiedliwości Brigitte Zypries mówi, że uchwalać można tylko takie ustawy, na które jest społeczne przyzwolenie, a na prawo do pełnej adopcji przez homoseksualistów niemieckie społeczeństwo nie jest jeszcze gotowe.

Szczególnie ostro przeciwko wszelkiej liberalizacji w zakresie adopcji protestują chadecy. - Wychowywanie dzieci jest tym, co charakteryzuje małżeństwo, i nie można go zrównywać ze związkiem homoseksualnym - mówi poseł CDU Norbert Röttgen. - Decydującym kryterium musi być dobro dziecka, a nie to, co służy samorealizacji homoseksualistów pragnących adoptować dziecko.

Jednak organizacje homoseksualistów i partia Zielonych uważają projekt nowej ustawy tylko za "pierwszy krok w kierunku urzeczywistnienia pełnego prawa do adopcji". Jeśli Bundestag uchwali je jesienią (co jest bardzo prawdopodobne), rząd Schrödera chce przedłożyć kolejny projekt dający parom homoseksualnym przywileje podatkowe takie, jakie mają małżeństwa. Wątpliwe jednak, aby ten plan zwycięsko przeszedł przez proces legislacyjny - w przeciwieństwie do środowej ustawy na zmiany w prawie podatkowym musi się bowiem zgodzić druga izba parlamentu - Bundesrat - w którym większość ma chadecja. A ta stanowczo opiera się takim planom.

zrodlo Onet

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-07-01, 19:11   

Moje zdanie na ten temat.....podobne jak i na temat "afery chusteczkowej".Jedna wielka PARANOJA !Niedługo trzeba będzie się wstydzić i ukrywać z tym że jest się hetero.

Janush 
Nowy

Wysłany: 2004-07-05, 11:29   

Adopcja dzieci przez homoseksualistow to parodia malzenstwa i rodziny.

psg 
Bardzo czesto tu bywa
Globetrotter

Wysłany: 2004-07-07, 15:58   

tylko pomyslec, co ten malolat w przedszkolu i szkole sie naslucha na temat "rodzicow" :oops:

... -> dlatego chyba tylko jedno z rodzicow bedzie tym w pelni usatysfakcjonowane ...

mfg

psg

observer z mitte
Gość

Wysłany: 2004-07-13, 12:17   Anetta, Anetta...

droga Anetto, Twoj temat przypomina stylem polityke Samoobrony i LPR czyli glupie, do niczego nie prowadzace sieganie po chwytliwe tematy. Jezeli Ciebie, lub innych polakow w Niemczech, bulwersuje temat homoseksualizmu to wracajcie do Polski. nikt za wami plakac nie bedzie.

Jak mozna wierzyc w taka bzdure, ze gejowskie pary o niczym innym nie marza jak tylko o tym by adoptowac dziecko?! paranoja.

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-07-13, 13:09   

Drogi Observer z Mitte(?!) temat ten nie jest wymysłem drogiej Anetty ani jej prywatną opinią,gdybyś przeczytał dokładnie i do końca ,zauważyłbyś że jest to przedruk z informacji prasowych z portalu Onet.

Temat dobry jak każdy inny ,czy głupi i robiony pod publiczkę to sprawa interpretacji mniej czy więcej zaangażowanych w to osób.

I dlaczego na samym wstępie odmawiasz nam "demokratycznego" prawa do bulwersacji?Nie wszyscy muszą popierać istnienie tego typu związków.

homo
Gość

Wysłany: 2004-07-13, 15:54   

Mnie rowniez ten temat powoli juz meczy.

Tu sa Niemcy , a nie Polska !, wiec jak komus sie nie podoba to - züruck nach Polen :evil: lub do Rumiunii, czy Bulgarii, gdzie homoseksualizm jest karany - tam sie nadajeciue, a nie do otwartej Europy.

Kochani Polacy (czytaj. zygam Wami) jak slysze takie wypowiedzi. W 99 % krajow Unii to nic zwyczajnego, ale Polska chce byc gorliwsza od Boga, ba bardziej katolicka niz sam Watykan jest :twisted: , - smieszne tylko usiasc i plakac.

Lepiej porozmawiajce na temat tabu polskiego tzn. pedofili. Juz wole byc schwulem, niz hetero i miec skonosci do pedofilizmu. :wink:

To jest polska specjalnosc, nie widzec problemu, ktory juz narasta do olbrzymich rozmiarow i chowac glowae w piasek. Juz po raz kolejny w PL ujawniono przypadek pedofilii wsrod znanych osdob zycia codziennego. Ale to jest wpozatku, tak ?.

W Holadnii nie bylo prostestow nad wprowadzeniem eutanazji, ale Polacy sa zawsze madrzejsi od switej krowy.

Zygac mi sie chce jak czytm takie posty Wasze, szanowno Polonia....... za 2 grosze !. 8)

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-07-13, 16:16   

Oh,oh,oh ,a cóż to za święte oburzenie?Zostaw może ekstaze na sposobniejsze okoliczności i weź może coś na uspokojenie .Dziękujemy serdecznie za radę ,ale do Polski się nie wybieramy powracać,w każdym razie jeszcze nie teraz ,termin w razie czego ustalimy sami.Nie zabraniamy również siadać i płakać tudzież rzygać ,niech Ci idzie na zdrowie!Twoje rozrywki ,Twoja sprawa,nam nic do tego.Co do wyboru ;czy chcemy być pedofilami czy homoseksualistami (moje prywatne nazewnictwo to oczywiście "pedał"),zdecydowanie wybieramy tych normalnych ,bez dewiacji.Tak się składa że akurat nasze środowisko ,preferuje całkiem normalny ,zwyczyjny tryb życia,nie stajemy przed alternatywą być pedałem czy lepiej pedofilem albo może zakłamanym świętoszkiem z inklinacją do odchyłów.

Agnieszka 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-07-13, 20:09   

Ja nie mam absolutnie nic przeciwko homoseksualizmowi, nie rozumiem co to komu przeszkadza??? Kazdy ma prawo zyc jak mu sie podoba!

Mnie nigdy nic homoseksulaisci zlego nie zrobili, nawet czesciej okazalywalo sie, ze hetero sa okrutnymi ludzi, ale jak wiemy, nie ma regul i w kazdej orientacji znajdzie sie palant.

Co do adopcji dzieci przez homoseksulaistow to jestem jednak przeciwna, ze wzgledu na dziecko, ktore mialoby po prostu przechlapane w przedszkolu, zreszta jestem zdania, ze dziecko powinno miec i matke i ojca, a jednak mezczyzna nigdy nie bedzie matka, a kobieta ojcem.

KaMilsien 
Poczatkujacy

Wysłany: 2004-08-21, 17:36   

Trudno jest oceniać, jeśli nie jest się w jakiejś sytuacji.

Nie jestem homoseksualistką, więc nie mam tego problemu.

Wszakże jestem tolerancyjna, to zgadzam się ze zdaniem Norberta Röttgen'a, że:

"decydującym kryterium musi być dobro dziecka, a nie to, co służy samorealizacji homoseksualistów pragnących adoptować dziecko".

Skłaniam się ku psychologicznemu rozwiązaniu.

Priorytetem jest dla mnie dobro dzieci i ich zdrowy rozwój psychofizyczny!

Problem jednak leży w adopcji, a i bez "papierka" pary homoseksualne mogą wychowywać dzieci....

Odpowiedz do tematu