Ile kosztuje Was minuta do Polski?
| Autor |
Wiadomość |
ata
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2011-10-31, 12:11 Ile kosztuje Was minuta do Polski?
|

|
|
Mam komorke na karte w O2. Zauwazylam, ze za niecale 2 minutowa rozmowe do Polski sciagnelo mi ..2 €. Z drugiej strony przychodza mi SMS-y od operatora, ze "Innerhalb der EU kosten Anrufe 41ct./min., eingehende Anrufe 13ct./min, exkl.Sonderrufnummern. Zanim zadzwonie na Info chcialabym dowiedziec sie jak to jest.. |
_________________ Pozdrawiam-ATa |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-10-31, 12:18
|

|
|
| w Fonicu mam na festnetz do Pl po 9 ct za minute |
|
|
|
 |
nieumialek
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-10-31, 12:23
|

|
|
| W telekom około 4 euro na miesiąc , na stacjonarne. |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-10-31, 12:47
|

|
|
Bez zadnej umowy na komorki i stacjonarne do Polski za 15 Euro - 500 minut .
Taniej chyba sie nie da . http://www.arcard-mobile.de/ Kupujemy karte na ktorej juz jest 10 Euro , dokupujemy doladowanie za 10 lub 15 Euro i wysylamy sms o tresci START INT na numer 3333 . Jedyny minus to to ze na dana karte mozna tylko raz na miesiac miec te 500 minut . Jak komus za malo - to ja sobie kupilem nastepna karte i w sumie mam za 30 Euro 1000 minut
A na terenie Niemiec mam w o2 za 30 Euro Flatrate na wszystkie sieci komorkowe i stacjonarne na terenie Niemiec . |
_________________ "Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec." |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

|
Wysłany: 2011-10-31, 13:25
|

|
|
| 9 ct na komórki i 4 ct na domowe z Lebary |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Portowiec
Bardzo Aktywny Krzysztof Jarzyna ze Szczecina

|
Wysłany: 2011-10-31, 15:45
|

|
|
ze stacjonarnego dzwonie na stacjonarne do PL za 0,6 centa (0,006 €)
ze stacjonarnego na kom do PL za 4-6 centów
wszystko na www.billiger-telefonieren.de
warunek: ma sie operatora Telekom
@SoNja, zapomnialas dodac ze dodatkowo placisz 15 centów za kazde polaczenie chyba |
|
|
|
 |
jan-marek
Nowy

|
Wysłany: 2011-11-03, 22:40
|

|
|
Kochani - przeciez peterzahlt.de |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-11-04, 08:28
|

|
|
| jan-marek napisał/a: | peterzahlt.de | Czy to naprawde dziala bez haka? Macie z tym jakies doswiadczenie? |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-11-04, 09:07
|

|
|
| Kobieta pracujaca napisał/a: | | jan-marek napisał/a: | peterzahlt.de | Czy to naprawde dziala bez haka? Macie z tym jakies doswiadczenie? |
Dziala . Jedyny warunek to to ze podczas rozmowy na ekranie leca reklamy . |
_________________ "Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec." |
|
|
|
 |
Anna_Maria
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-11-04, 10:15
|

|
|
| Mnie w telekomie nic nie koztuje - flatrate za miesieczna oplata 4,99 |
_________________ Pozdrawiam liczne grono mych wrogów
Trzymajcie się ciepluchno |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-11-04, 10:49
|

|
|
| Anna_Maria napisał/a: | | Mnie w telekomie nic nie koztuje - flatrate za miesieczna oplata 4,99 |
Tylko na stacjonarne i kosztuje cie to 4,99 Euro . W peterzahlt.de masz to samo calkowicie za darmo . |
|
|
|
 |
Anna_Maria
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-11-04, 10:55
|

|
|
| W sumie to smutne, nie po to ie pracuje zeby skapic 5€ |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-11-04, 11:08
|

|
|
| Anna_Maria napisał/a: | | W sumie to smutne, nie po to ie pracuje zeby skapic 5€ |
To nie jest skapienie . To sie nazywa oszczednosc. Po co mam wydawac 5 Euro na cos co moge miec za darmo ? I nic w tym smutnego nie widze . |
|
|
|
 |
Anna_Maria
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-11-04, 11:15
|

|
|
| Oszczednoc jest kupienie cos tanie, wyszukiwania wszystkiego za darmoche to wedlug mnie skapstwo-Twój szef tez pewnie Ci nie mówi ze wszystko mozesz miec za darmo, wiec za prace nie musi Ci placic? Granicy miedzy skapstwem a oszczednoscia jest bardzo cienka, ze wiekszosc juz tej granicy nie dostrzega |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-11-04, 11:25
|

|
|
| Anna_Maria napisał/a: | | Oszczednoc jest kupienie cos tanie, wyszukiwania wszystkiego za darmoche to wedlug mnie skapstwo-Twój szef tez pewnie Ci nie mówi ze wszystko mozesz miec za darmo, wiec za prace nie musi Ci placic? Granicy miedzy skapstwem a oszczednoscia jest bardzo cienka, ze wiekszosc juz tej granicy nie dostrzega |
Na szczescie sam sobie jestem szefem . Nie podniecaj sie za bardzo , bo zauwazylem ze w wielu dyskusjach masz cos do powiedzenia i wszystko na koncu sprowadza sie do klotni , a ja nie mam zamiaru marnowac mojego czasu na jakies smieszne slowne przepychanki .
Poza tym dyskusja jest na temat : ile was kosztuje minuta do Polski , a nie : czy darmowe dzwonienie do Polski to skapstwo . |
| |
|
|
|
 |
Anna_Maria
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-11-04, 11:41
|

|
|
Oczywiscie, skoro ludzie nie potrafia zaakceptowac ze ktos ma inne (racjonalne) zdanie, tylko kazdy chce zeby mu racje przyznac, zalowac go i glaskac, tylko wtedy nie powinien pisac na forum, tylko zaszyc sie gdzies w jakiejs samotni, bo forum to niestety (albo i stety) jest takim miejscem gdzie kazdy wyraza swoja opinie, niekonieczne zgodna z oczekiwaniami autora postu i kilku jego zwolennikom. Mi to bez róznicy czy komus sie moja opinia podoba, czy nie,dlatego ja klótni nie zaczynam - klóca sie tylko Ci których prawda w oczy kole. Skoro jestes szefem (ja równiez) to wlasnie jest to skaptwem, bo zarabiasz i jako firma powinienes postawic sie na miejscu innych firm (w tym wypadku telekomunikacyjnych). Skoro ludzie beda szukali tylko darmochy i nie chca nawet tych kilku Euro zaplacic, to kiedys przestanie im sie oplacac rozwijac dalej swoje uslugi itp. i zaczniemy cofac sie technicznie zamiast isc do przodu,albo skoncza sie te wszystkie tansze opcje i bedzie trzeba zaczac porzadnie placic, a wtedy dopiero zacznie sie rozpacz. Jesli ludzie przestali korzystac z Twoich uslug, to tez dlugo bys nie pociagnal- to jest moje racjonalne spojrzenie na swiat jako zefowa firmy jak równiez jako konsument.
Oszczednoscia byloby gdybys byl bezrobotny i biedny,a skoro zarabiasz to jest to skapstwem, a skoro jestes szefem to jest to egoizmem w stounku do innych firm- to sa te róznice skapstwa i oszczednosci.
p.s. pozdrawiam wszystkich klótliwych |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2011-11-04, 11:50
|

|
|
| Na temat prosze... |
_________________ The knight... |
|
|
|
 |
Anna_Maria
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-11-04, 12:10
|

|
|
Joker Adams, Jak by sie chcialo tylko i wylacznie na temat pisac, to byloby tu nudno, bo nie byloby o czym dyskutowac, co widac zreszta ze temat sie juz dawno skonczyl- teraz oddalam sie rozwazaniom filozoficznym i kto wie, moze znajdzie sie jakas klótliwa istotka i zrobi sie ciekawie |
|
|
|
 |
|
|