Jeśli zamelduję się w Berlinie?
| Autor |
Wiadomość |
cyganka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-04-29, 15:08
|

|
|
dobra niech bezie zle sie zrozumialysmy ,ale od chorych nie musisz mnie wyzywac bo tylo to swiadczy o twojej kulturze Sonju ! nie bede dalej z Toba dyskutowac bo niewarto |
_________________ Nie kłóć się z głupim bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem:) |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-04-29, 15:10
|

|
|
| Hospodi pomyluj !!! |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

|
Wysłany: 2009-04-29, 15:11
|

|
|
| cyganka napisał/a: | dobra niech bezie zle sie zrozumialysmy ,ale od chorych nie musisz mnie wyzywac bo tylo to swiadczy o twojej kulturze Sonju ! nie bede dalej z Toba dyskutowac bo niewarto |
ufff ciesze sie ze sie zrozumiałysmy |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-04-29, 15:17
|

|
|
no widzisz czasami tak jest |
_________________ Nie kłóć się z głupim bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem:) |
|
|
|
 |
SoNja

|
Wysłany: 2009-04-29, 15:21
|

|
|
| cyganka napisał/a: | no widzisz czasami tak jest |
czasem mnie ponosi jak ktos sie upiera przy swoim jak nie ma racji.sorry
 |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-04-29, 15:26
|

|
|
bo zesmy sie zle poprostu zrozumialy ,ale nurtuje mnie fakt jak moja kolezanka tutaj jest ,jet zamedowana i normalnie zatrudniona i nie ma zadnego pozwolenia na prace? to mnie dziwi bardzo |
|
|
|
 |
SoNja

|
Wysłany: 2009-04-29, 15:38
|

|
|
| cyganka napisał/a: | bo zesmy sie zle poprostu zrozumialy ,ale nurtuje mnie fakt jak moja kolezanka tutaj jest ,jet zamedowana i normalnie zatrudniona i nie ma zadnego pozwolenia na prace? to mnie dziwi bardzo |
bo ma gewerbe? |
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Magdzia
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2009-04-29, 17:44
|

|
|
| cyganka napisał/a: | bo zesmy sie zle poprostu zrozumialy ,ale nurtuje mnie fakt jak moja kolezanka tutaj jest ,jet zamedowana i normalnie zatrudniona i nie ma zadnego pozwolenia na prace? to mnie dziwi bardzo |
a jak nie ma gewerby to może pracuje na takim stanowisku które wymaga wyższego wykształcenia i w JobCenter nie mieli ludzi na takie stanowisko:) |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-04-29, 20:37
|

|
|
| tak pokojowka:):) |
|
|
|
 |
SoNja

|
Wysłany: 2009-04-29, 20:45
|

|
|
| Magdzia napisał/a: | | a jak nie ma gewerby to może pracuje na takim stanowisku które wymaga wyższego wykształcenia i w JobCenter nie mieli ludzi na takie stanowisko:) |
| cyganka napisał/a: | | tak pokojowka:):) |
to do tego wymagane jest wyższe wykształcenie? rzeczywiscie w tym zawodzie jest ogromny brak ludzi,że aż ją z PL musieli ściągnąc
czyli znaczy się,że koleżanka ma raczej gewerbe, albo pracuje na czarno jak nie ma ani pozwolenia ani gewerbe |
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Magdzia
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2009-04-29, 21:09
|

|
|
| SoNja napisał/a: | | Magdzia napisał/a: | | a jak nie ma gewerby to może pracuje na takim stanowisku które wymaga wyższego wykształcenia i w JobCenter nie mieli ludzi na takie stanowisko:) |
| cyganka napisał/a: | | tak pokojowka:):) |
to do tego wymagane jest wyższe wykształcenie? rzeczywiscie w tym zawodzie jest ogromny brak ludzi,że aż ją z PL musieli ściągnąc
czyli znaczy się,że koleżanka ma raczej gewerbe, albo pracuje na czarno jak nie ma ani pozwolenia ani gewerbe |
nie wiedziałam jaką ma pracę ta dziewczyna
miałam na myśli to, że jeżeli rzeczywiście dostała pozwolenie na pracę tak szybko to może na jakieś wyższe stanowisko |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-04-29, 22:10
|

|
|
| a w innym poscie przeczytalam ,ze teraz jak dostala prace bedzie potrzebowala zezwolenia na prace? hm..ja juz nic nie rozumiem ,a pracuje normalnie ma umowe i ubezpieczenie -szczerze mowiac ,a raczej piszac juz sama niewiem jak to jest? |
|
|
|
 |
marlen
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2009-04-29, 22:12
|

|
|
| cyganka, rozumiem , ze pracuje u prywatnej osoby?! wiec ta praca pokojowki nie wymaga pozwolen, bo to jest zazwyczaj praca na ...czarno:) tak samo jak opiekunka do dziecka czy korepetycje. |
_________________ marlen |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-04-29, 22:14
|

|
|
tak w hotelu na kudamie |
|
|
|
 |
marlen
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2009-04-29, 22:24
|

|
|
w takim razie podejrzana sprawa, nie wnikam wiecej:)
pozdro |
_________________ marlen |
|
|
|
 |
SoNja

|
Wysłany: 2009-04-29, 22:31
|

|
|
| Magdzia napisał/a: |
nie wiedziałam jaką ma pracę ta dziewczyna
miałam na myśli to, że jeżeli rzeczywiście dostała pozwolenie na pracę tak szybko to może na jakieś wyższe stanowisko |
Magdzia, nie pisałam do ciebie (to bylo sarkastycznie napisane ale nie w twoim kierunku ) |
愛與被愛 |
|
|
|
 |
ata
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2009-04-29, 22:57
|

|
|
Na Ku-Damie i w uliczkach obok sa rozne hotele i wiele pan ma tam swoje garsoniery, ktore ktos musi przeciez sprzatac.... Stad moze taki duzy popyt na pokojowki |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-04-29, 23:16
|

|
|
nie wnikam , |
|
|
|
 |
|
|